• Obroty Autor: ~stokrotka [87.204.111.*]
    Obroty na spółce mnie rozbrajają... ale nie wiem, czy zauważyliście, że poza wyjątkami, to na wszystkich akcjach taka padaka z obrotami, co zresztą widać po WIG20, od 20 grudnia kręcą się ledwo koło 1 mld, z przewagą 800 mln. Widać, że z giełdy wyszło dużo graczy instytucjonalnych (zagranicznych jeśli wierzyć doniesieniom z prasy...). Dopóki znów się
    Polską nie zainteresują, to będziemy się kisić... w takich momentach żałuję, że nie inwestuję w indeksy, tam przynajmniej jest płynność...
    A do Ambry mam słabość, jestem tu od 1,45 :) z doskokami oczywiście... więc co zrobić, trzeba siedziec : )
  • Re: Obroty Autor: grotover [83.31.73.*]
    wyniki są świetne, jak inwestorzy wrócą to będzie 11 i 12 złotych
  • rekomendacja Autor: ~kkk [86.63.107.*]
    02.03. Warszawa (PAP) - Analitycy Biura Maklerskiego Banku BPH, w raporcie z 2 marca, podtrzymali rekomendację "kupuj" dla Ambry, podwyższając wycenę akcji spółki do 12,27 zł z 10,35 zł za sztukę.

Rekomendacja została sporządzona przy kursie 8,62 zł, a w środę o godz. 16.10 za jedną akcję spółki płacono 8,48 zł.

"Stabilne perspektywy rozwoju rynku winiarskiego w Polsce w konfrontacji z nadal niskim spożyciem wina oraz zmianami upodobań konsumentów do spożywania alkoholi słabszych stawiają funkcjonowanie spółki w korzystnym świetle" - napisali analitycy BM BPH.

"Generowane zyski umożliwiają potencjalne akwizycje. Grupa rozważa rozszerzenie oferty produktowej o część mocnych alkoholi, choć głównym czynnikiem determinującym wybór będzie stopa zwrotu z inwestycji, która nie pogorszy obecnych marż. Potencjalne akwizycje mogą pochłonąć nawet 80 mln zł zarówno na rynku polskim, jak i w Czechach, Słowacji i Rumunii" - dodali. (PAP)

jow/ ana/
  • Re: rekomendacja Autor: grotover [83.31.74.*]
    wreszcie są konkretne obroty ... jedziemy na 11 złotych
  • Re: rekomendacja Autor: ~gladiator [89.191.172.*]
    Najpierw promocja na 8zł-7zł
[x]
AMBRA 0,11% 18,98 2025-09-26 16:43:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.