Zarząd Vidis S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, iż w związku z Uchwałą nr 4 §2 NWZ z dnia 27.07.2010 r. oraz działając na podstawie upoważnienia zawartego w § 6^1 Statutu Spółki, w dniu 16.11.2010 r. podjął uchwałę nr 1 o emisji 53.500 akcji serii D z wyłączeniem prawa poboru w ramach Pracowniczego Programu Motywacyjnego. W związku z emisją kapitał zakładowy Spółki zostanie podwyższony o kwotę 5.350 zł z wysokości 336.063,10 zł do wysokości 341.413,10 zł.
To jest moje podejrzenie ,(pracownicy?) akcje serii D jak się nie mylę weszły do obiegu 14.02.11.Ciekaw jestem innych diagnoz.
pzdr.
z tego co mi wiadomo to na akcje pracownicze i managerskie jest rok lock-upu. tak jest nawet w prospekcie emisyjnym. chyba ze te wspomniane to cos innego. tak czy inaczej notowania tej spółki to jakiś dramat. Najgorsza moja inwestycja od kilku lat. A niby wszystko wygląda zajebiście
może i trzeba się trzymać z daleka..zauważcie tylko jakie to są obroty. przez ostatnie kilka miesięcy wyniosły grubo mniej niż 100tys. myślicie że wdm wywala "pakiety" po kilka akcji? na zapałki zbierają?
W ogóle ta teoria o wdm i dużych graczach jest bez sensu. Po pierwsze fundy nie bawiłyby się w zlecenia o wartości 100zł 1000zł itd po drugie gdyby chciały opychać akcje to można by to robić na dużo wyższych poziomach a nie zwalać kurs.
Wnioski są z tego dwa
1. Optymistyczny - ktoś specjalnie zaniża kurs żeby dokupić więcej na niższych poziomach i wtedy to jednak moze być jakiś większy gracz
2. Pesymistyczny - Ludzie, którzy kupowali na dużo wyższych poziomach tracą cierpliwość i po prostu wywalają akcje a że popyt jest zerowy to musi się to odbywać na coraz niższych poziomach.
Sam na tej "inwestycji" straciłem już prawie 50%. Coraz bardziej się waham czy nie wywalić ale jeśli przy takich obrotach jak dziś kurs spada 10% to jak wywale swoje kilka tys akcji to chyba kurs spadnie o 50%..
Tak więc na razie trzymam i nie śledzę kursu dla spokoju. a że te akcje kiedyś będą warte4 kilka razy tyle to jestem przekonany:)