• Scenariusz jak na Marketeo? Autor: ~Obywatel Milk [85.89.184.*]
    Przed podaniem wyników bujanie się na niskich obrotach.

Po podaniu, wyprzedaż, a nawet chwilowe spadki (kilka dni), oczyszczenie papieru.

Następnie wzrost od 10 do 20 % kursu z perspektywą dalszego delikatnego podbijania w górę.

Ja to widzę w ten sposób, czekam na Wasze opinie :)

Myślę, że realne szanse mamy na kurs widełki 15,00 - 15,80 zł.

• Re: Scenariusz jak na Marketeo? Autor: ~Baśka [83.15.104.*]
    Oponeo podobno interesują się fundusze, i jeśli to prawda, to pewnie po wynikach nie będą akcji sprzedawać, więc pewnie spadków nie będzie, tak jak na Marketeo, którym nie wiadomo czy interesują się fundusze.
    Ogólnie jakaś straszna cisza o Oponeo przed wynikami...
  • Re: Scenariusz jak na Marketeo? Autor: ~Oponiarz [46.186.37.*]
    Marketeo wzrosło,bo wskaźnikowo jest niemal dwukrotnie tańsze od Oponeo,P/E 17. A jeśli podwoją zysk w tym roku,to P/E spadnie im do 8,więc potencjał wzrostu akcji jest całkiem przyzwoity. Zobaczymy,czy uda się im w tym roku przenieść z New Connect na GPW...
    Oponeo jak najbardziej ma potencjał,choć ja szacuję na ok.50-60 % w cięgu roku, po jutrzejszych wynikach P/E powinno spaść do ok.25-30,zobaczymy...
  • Re: Scenariusz jak na Marketeo? Autor: ~Obywatel Milk [85.89.184.*]
    P/E to tylko jeden z czynników. Niektórzy traktują go jak wyznacznik przyszłości spółki. Tylko czemu tyle spółek z wysokim P/E wciąż rośnie, a gro tych z niskim spada?

Bo jest multum czynników istotnych dla inwestorów.

A jednym z najważniejszych jest np wizja spółki zakładająca stopniowy dalszy rozwój w dłuższej perspektywie.

Oponeo wizerunkowo oraz planowo ma ogromny potencjał. Moim zdaniem w ciągu 3 lat kilkaset procent, jeśli mowa o zysku.

pozdrawiam,

I żeby nikt mi nie zarzucił - nie mówię, że kurs będzie 20 zł (skąd te wyliczenia?), po prostu realnie zakładam poziom 15-15,50 zł i nadal podtrzymuje swoje zdanie.
  • Re: Scenariusz jak na Marketeo? Autor: ~Baśka [85.158.139.*]
    Milku, jak myślisz jakie mogą być najbliższe wyniki kwartalne?
    Wszystko okaże się jutro. Mam swoje typy, ale nie chcę się zdradzać.

Na pewno będą dobre. Widać po dzisiejszym obrocie, że rynek czeka na jutrzejsze dane.

Nikt nie chce sprzedawać poniżej 13 zł, zresztą i popytu nie ma. Zlecenia wiszą raptem po kilkadziesiąt-kilkaset akcji.

Cisza, która także powinna utrzymać się na forach. Papier lubi ciszę :)
  • Re: Scenariusz jak na Marketeo? Autor: ~Baśka [85.158.139.*]
    Mi bardzo zależy, aby po wynikach wsparciem nie było 13 zł, ale 14 zł i aby kurs nie schodził poniżej tego poziomu....

Zobaczymy
    Rozumiem, że kupiłaś powyżej 14zł.

Moja propozycja jest taka :) Nie inwestuj na krótki termin. Zapomnij o odsprzedaży zaraz po wynikach. Wróć tu zimą 2011. Wyjdziesz sobie kilkadziesiąt % na plusie :)

bez stresu :)
    Na razie zgodnie z przewidywaniem moim. Ale ładny wolumen dzienny się obraca, także będzie dobrze :)
  • Re: Scenariusz jak na Marketeo? Autor: ~FISH [88.199.36.*]
    Spokojnie:)

Leszczyki się teraz wygryzą obawiając się że kurs już nie podskoczy i chcą na siłę zrealizować nawet minimalne zyski

Pod koniec dnia kurs będzie w granicach 14.20 :)

Zobaczycie:)
[x]
OPONEO.PL 3,23% 99,00 2026-05-29 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.