Niski wolumen znaczy tyle, że nic nie znaczy... Wysoki wolumen to często potwierdzenie jakiegoś trendu, bądź korekta.
Kolejna sesja na której się nic nie dzieje... Tylko po co ktoś robił zlecenie na 120zł? Przecierz prowizje zapłaci dość sporą.
No ale nic to... jutro kolejny dzień. Ta sesja nic nie wnosi najlepsze jest to, że gdyby ktoś dał po drugiej stronie takie zlecenie to kurs byłby prawie 2% pod kreską :)
------> Teraz kto dłużej wytrzyma, strona sprzedająca... Ktoś (ktoś większa grupa "I"nwestorów) stwierdzi, że tu nie zarobi i wpakuje kasę np. w Asseco, PGNiG, Kopex, Tauron, KGHM(joke), HBPolska takie mi przychodzą, które nie są drogie i mozna liczyć na wzrost....
... Czy może ktoś dostrzeże potencjał Procad-u. Wtedy odjazd w ciągu paru dni na 3,3zł.
Ja osobiście czekam na jakąś sesje z wolumenem, bo chce mieć tu pakiet... Wiem, że jak będzie sesja wzrostowa to pewnie rzędu 5-7% i jak będą dobre czasy to będzie trwało to parę dni...
... Co znaczy tak niski wolumen? Że ja nie wpakuję złamanego grosza tylko poczekam. Wolumen to też oznaka zainteresowania spółką, a to kluczowe przy takim maluczkim procadziku.... Skoro brak zainteresowania, to ktoś może nam zrobić kuku i puścić zlecenie sprzedaży po niskiej cenie i w ciągu sesji dać -5%....
Jedna osoba taki kowal.... Jak spadnie w ciągu 2 tygodni o 30% do 2.1 to wtedy nagle ludzie się skapną, że trzeba było wywalić, bo nie było wolumenu i odkupić po 2.1 kiedy wolumen będzie już w miarę dobry, ale na żenujących poziomach.... To ryzyko czekać do 2.1 no ale życzę by tak spadło :P
Bo ja wiecie-> liczę na spadki... Nie ukrywam tego.
Wg mnie tanio juz bylo i nie widac wiecej chetnych do sypania, takze kierunek raczej jasny. Z wypowiedzi prezesa wiadomo, ze wynik roczny ma byc nie gorszy niz w 2009, wiec pewnie kolejny raz spolka podzieli sie zyskiem z akcjonariuszami. Chociaz jak ktos z duzym pakietem bedzie dalej chcial trzymac kurs na obecnym albo i nizszym poziomie to i tak h..a bedzie mozna poradzic.
Widzisz w oddali kulkę jaka ona jest? Jeden mówi biała, a drugi mówi czarna... w rzeczywistości jest mała... By dostrzec kolor trzeba się zbliżyć i okazuje się, że jest w biało czarne paski....
takie coś wymyśliłem... Taka sesja może być tak traktowana jak ty mówisz... albo i z drugiej strony, jest tak droga, że nikt nie chce kupić...
... Jedno jest faktem-> mały wolumen oznacza, że nikt się tą spółką dziś nie interesował, by wejść i ruszyć.
Widzę, widzę i to na spadkach... a co mi tam wyszedłem z procad prawie w 100%, skubnąłem pakiecik taki tyci tyci... zabezpieczam się na wzrosty...
... To śmieszne co mówię, bo zwykle się zabezpiczają ludzie na spadki :) ale najwyżej z 5% swojego kapitału jaki planuję tu wpakować stracę 30% czyli nie wiele, ale potencał wzrostu jest tu do 4zł, więc nie pozwolę sobie na takie ominięcie zysku.
Piszesz 4 PLN niby można z tym walorkiem zrobić różne hula gula - Władek zrobił to z fundami na karku ale jednak miał to pod coś zrobić - patrz skup na 3,50 potem 4,50 PLN no i w miarę normalne wyniki za 4 i 1 kwartał, które jakby delikatnie wskazywały że jest już lepiej. Ogólnie żeby zrobić taką windę ktoś musi zassać co najmniej 5% jak nie 10% walorka w okolicach 2 PLn wtedy może ryzykować. A tak wiedząc że CZRN KOwal sypią wyżej trudno o 4 PLN