Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Rekordowo niski wolemen

Niski wolumen znaczy tyle, że nic nie znaczy... Wysoki wolumen to często potwierdzenie jakiegoś trendu, bądź korekta.

Kolejna sesja na której się nic nie dzieje... Tylko po co ktoś robił zlecenie na 120zł? Przecierz prowizje zapłaci dość sporą.

No ale nic to... jutro kolejny dzień. Ta sesja nic nie wnosi najlepsze jest to, że gdyby ktoś dał po drugiej stronie takie zlecenie to kurs byłby prawie 2% pod kreską :)

------> Teraz kto dłużej wytrzyma, strona sprzedająca... Ktoś (ktoś większa grupa "I"nwestorów) stwierdzi, że tu nie zarobi i wpakuje kasę np. w Asseco, PGNiG, Kopex, Tauron, KGHM(joke), HBPolska takie mi przychodzą, które nie są drogie i mozna liczyć na wzrost....

... Czy może ktoś dostrzeże potencjał Procad-u. Wtedy odjazd w ciągu paru dni na 3,3zł.

Ja osobiście czekam na jakąś sesje z wolumenem, bo chce mieć tu pakiet... Wiem, że jak będzie sesja wzrostowa to pewnie rzędu 5-7% i jak będą dobre czasy to będzie trwało to parę dni...

... Co znaczy tak niski wolumen? Że ja nie wpakuję złamanego grosza tylko poczekam. Wolumen to też oznaka zainteresowania spółką, a to kluczowe przy takim maluczkim procadziku.... Skoro brak zainteresowania, to ktoś może nam zrobić kuku i puścić zlecenie sprzedaży po niskiej cenie i w ciągu sesji dać -5%....

Jedna osoba taki kowal.... Jak spadnie w ciągu 2 tygodni o 30% do 2.1 to wtedy nagle ludzie się skapną, że trzeba było wywalić, bo nie było wolumenu i odkupić po 2.1 kiedy wolumen będzie już w miarę dobry, ale na żenujących poziomach.... To ryzyko czekać do 2.1 no ale życzę by tak spadło :P

Bo ja wiecie-> liczę na spadki... Nie ukrywam tego.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.