• wyniki Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    ogłosili wyniki
    http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=14419&ncc_index=ART&id_tr=4

4ty kwartał słabszy ale w świetle wyjaśnień zarządu śmietana spłynie do Spółki lada tydzień jak pójdą faktury na 2 bańki za roboty w toku.
    może być ciekawie jak głoszą za 1wszy kwartał 2011
    uważam że są mocno niedowartościowani, bedę uśredniał.
  • Re: wyniki Autor: ~buma [83.2.103.*]
    Wyniki tragedia

Kiosk Ruchu wiekszy zysk wygenerowalby
  • Re: wyniki Autor: ~arte [89.229.152.*]
    myślałem że nie będzie najlepiej
    ALE TO NAPRAWDĘ TRAGEDIA!!!!!!!! (i jeszcze ten komentarz ??!!!)
    teraz chyba nikogo nie dziwi zupełny brak zainteresowania i wywalanie papiera
    p.s.
    odnośnie dokupowania to w granicach 6-7 groszy można kupić każdą ilość jaką się chce bo widać że popyt do tej pory jest sztuczny (pod wywalemnie akcji) i jak tylko jakiś naiwniak (tzw leszcz) ustawi się na K za trochę większą gotówkę to żenią mu papier w każdej ilości - aż miło popatrzeć
    ciekawe kiedy dojdzie do poziomu 1-2 grosze.
  • Re: wyniki Autor: ~re [89.229.152.*]
    re
    Panie w burdelu wiecej zarobią !!!
    Teraz widac ze to jest GNIOT spółka UDUŚ

Wcale sie teraz nie dziwie ze kurs taki marny
    Trzeba bedzie zapomniec o tym całym ARTEFE

blee
  • Re: wyniki Autor: ~mikpi [77.115.208.*]
    W świetle tego co mogą wypracować w niedalekiej przyszłości ja tragedii nie widzę.
    Przynajmniej nie mają straty. Rozczarowani mogą przesiąść się na Petrol lub Bioton.
  • Re: wyniki Autor: ~majk [79.186.108.*]
    wyniki nieistotne dopoki sypia ludzie z zarzadu. ich bezmyslnosc doprowadzi do sytuacji bez wyjscia, zawala rynek milionami akcji jak na Veno i kurs latami bedzie stal miedzy 2 a 3gr. tam wlasnie zaczekam by dokupic.
  • Re: wyniki Autor: ~artefe [89.74.36.*]
    Jakoś mnie nie dziw ten raport, zawsze można sprzedać i iść na inną spółkę jak się nie rozumie raportów i ostatnich transakcji. Nikt nikogo nie trymie.
  • Re: wyniki Autor: ~mikpi [95.40.70.*]
    Daleki jestem od prognozowania kiedy zmieni się trend na wzrostowy...ale pamiętam powszechny optymizm jaki panował w grudniu na forum.
    Nadmierny. Wszyscy widzieli odpał. Teraz więszość widzi 3gr.
    Jest ok:)
    Dokładnie, ja nie zwracam uwagi na te wypowiedzi
  • Re: wyniki Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    Zgadzam się, że wszyscy piszący że wyniki to tragedia, po pierwsze nie umieją czytać raportów, a po drugie nie porównują ich z raportami innych spółek na NC, po trzecie nie znają dokumentów statutowych spółek
    Ad. 1 - amortyzacja (kasa zostająca w spółce) wzrosłą z 33 do 220 tys!, jak się ją zestawi z zyskiem netto to rentownośc za 2010 = 6,06%, a za 2009 6,04% a więc podobnie, przy czym w 4 kw spółka ponoisiła koszty pod przyszłe przychody I i II kw 2011....
    Ad 2 - mam też akcje Inbook, kapitał 3 razy mniejszy, amortyzacja 4 razy mniejsza, etc..., można przytoczyć wiele innych wczorajszych raportów, tm to dopiero bryndza...
    Ad 3 - zarząd jest tam jednoosobowy, akcji ma 20% imiennych, więc niby jak imienne niezdematerializowane akcje może sprzedawać na rynku...
    Ręce opadają wobec takiej znajomości rynku i finansów spółek :-)

Wobec powyższego, nie jest aż tak źle z tym Artefe i są podstawy do wzrostów.
    Nikt nikogo na siłę tu nie trzyma, a podejrzewam że ci najbardziej "załamani" wynikami pewnie wcale nie mają tego papiera tylko w buca grają żeby ludzi wypłoszyć, zbić kurs i kupić po 4-5.
    Idiotów poszukajcie sobie gdzie indziej..
    taaa mamy 2011 wiekszops spolek poodbijala sie od dna i zaszla bardzo wysoko.
    A w ARTEFE nic sie nie dzieje leci to na 0 gr

-Zyski coraz mniejsze m/m r/r
    -Ostatnio fundusze zamiast dobierac wysypuja
    -Ilosc zaplanowanych zlecen na budowe swiatlowodu przewaznie w raportach miala ilosc kilkunastu linijek a teraz raptem pare na krzyz

Co myslisz ze bedzie lepiej w tej spolce udus?
    czemu mialoby byc lepiej?

Zarzad zapowiada kolejne emisje.
    Jak tylko wywali komunikat o emisji spolka poleci na 2 gr moge nawet leb sobie uciac ze poleci wtedy na denko, poniewaz w styczniu 2010 dzien po infie o emisji zaczal sie nurek.

Pozatym chcą otwierac sie w marketach a czynsz kosztuje słono. Kto bedzie placil za czynsz i z czego?

Ich asortyment jest taki drogi ze Kowalskiego nie stac na te gadzety

Lepiej niech sie bawią kablami, bo tu jest tylko potencjał

Kicha do kwadratu
  • Re: wyniki Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    Tak uważam bo obserwuję też inne spółki, zwłaszcza ze stajni InvestuCon, i akurat ta wygląda całiem całkiem na tle pozostałych. Weż np takie Telliani, w półtorej miesiąca masz 2x większy procentowo spadek niż Artefe w rok...
    Spółkę trzeba oceniać na tle innych bo to NC a nie rynek podstawowy.
    Kto nie umie czytac ten nie umie

W raporcie za III kw 2010 tez pisali ze czegos nie zaksiegowali i zaksieguja dopiero w IV kw. 2010

I co? kupa
    Raporty są dla cepów

Ktos sypal pare miesiecy wczesniej nie znając raportow
    Czemu??
    Bo jw. raporty sa dla cepow

Trzeba byc wrozka albo siedziec w zarządzie aby byc na bierząco z kursem
    Sami sobie zasypują mistrzowie od grosików i płaczą jak im się nie sprzeda w kilka dni.
    Kupowanie pod przypływem chwili
  • Re: wyniki Autor: ~lukas8i8 [178.182.156.*]
    spólka zarabia ma dobre wskazniki wiec nie jest to śmieć spadek kursu na 5 gr całkiem mozliwy ale tylko po to by odebrac akcje . tu bedzie duzy wzrost tylko nie wiadomo kiedy . wystarczy zobaczyć takie spółki jak denta i victoria i porównać porównać
  • Re: wyniki Autor: ~123................. [83.26.173.*]
    W takim razie zapraszam na Remedis.REMEDIS ma 25 razy większy zysk niż w 2009 roku.MWTrade słabiej zaczynało z tej samej branży.Dobrze,bardzo dobrze.Teraz jestem upewniony,że swoją cząstkę pieniędzy ulokowałem długoterminowo bardzo dobrze.Nie chcę w następnych latach aż tak spektakularnych zysków,wystarczą mi 5-krotne lub nawet 10-krotne.No ale jeżeli będą podobne jak za 2010 rok to jeszcze lepiej.
    Ciężko na GPW znależc spółkę powiększającą zysk w stosunku do poprzedniego roku w postępie geometrycznym.
    Zarabia jak dziod na kółkach
[x]
ARTEFE -50,00% 21,04 2016-11-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.