ogłosili wyniki
http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=14419&ncc_index=ART&id_tr=4
4ty kwartał słabszy ale w świetle wyjaśnień zarządu śmietana spłynie do Spółki lada tydzień jak pójdą faktury na 2 bańki za roboty w toku.
może być ciekawie jak głoszą za 1wszy kwartał 2011
uważam że są mocno niedowartościowani, bedę uśredniał.
myślałem że nie będzie najlepiej
ALE TO NAPRAWDĘ TRAGEDIA!!!!!!!! (i jeszcze ten komentarz ??!!!)
teraz chyba nikogo nie dziwi zupełny brak zainteresowania i wywalanie papiera
p.s.
odnośnie dokupowania to w granicach 6-7 groszy można kupić każdą ilość jaką się chce bo widać że popyt do tej pory jest sztuczny (pod wywalemnie akcji) i jak tylko jakiś naiwniak (tzw leszcz) ustawi się na K za trochę większą gotówkę to żenią mu papier w każdej ilości - aż miło popatrzeć
ciekawe kiedy dojdzie do poziomu 1-2 grosze.
W świetle tego co mogą wypracować w niedalekiej przyszłości ja tragedii nie widzę.
Przynajmniej nie mają straty. Rozczarowani mogą przesiąść się na Petrol lub Bioton.
wyniki nieistotne dopoki sypia ludzie z zarzadu. ich bezmyslnosc doprowadzi do sytuacji bez wyjscia, zawala rynek milionami akcji jak na Veno i kurs latami bedzie stal miedzy 2 a 3gr. tam wlasnie zaczekam by dokupic.
Jakoś mnie nie dziw ten raport, zawsze można sprzedać i iść na inną spółkę jak się nie rozumie raportów i ostatnich transakcji. Nikt nikogo nie trymie.
Daleki jestem od prognozowania kiedy zmieni się trend na wzrostowy...ale pamiętam powszechny optymizm jaki panował w grudniu na forum.
Nadmierny. Wszyscy widzieli odpał. Teraz więszość widzi 3gr.
Jest ok:)
Zgadzam się, że wszyscy piszący że wyniki to tragedia, po pierwsze nie umieją czytać raportów, a po drugie nie porównują ich z raportami innych spółek na NC, po trzecie nie znają dokumentów statutowych spółek
Ad. 1 - amortyzacja (kasa zostająca w spółce) wzrosłą z 33 do 220 tys!, jak się ją zestawi z zyskiem netto to rentownośc za 2010 = 6,06%, a za 2009 6,04% a więc podobnie, przy czym w 4 kw spółka ponoisiła koszty pod przyszłe przychody I i II kw 2011....
Ad 2 - mam też akcje Inbook, kapitał 3 razy mniejszy, amortyzacja 4 razy mniejsza, etc..., można przytoczyć wiele innych wczorajszych raportów, tm to dopiero bryndza...
Ad 3 - zarząd jest tam jednoosobowy, akcji ma 20% imiennych, więc niby jak imienne niezdematerializowane akcje może sprzedawać na rynku...
Ręce opadają wobec takiej znajomości rynku i finansów spółek :-)
Wobec powyższego, nie jest aż tak źle z tym Artefe i są podstawy do wzrostów.
Nikt nikogo na siłę tu nie trzyma, a podejrzewam że ci najbardziej "załamani" wynikami pewnie wcale nie mają tego papiera tylko w buca grają żeby ludzi wypłoszyć, zbić kurs i kupić po 4-5.
Idiotów poszukajcie sobie gdzie indziej..
taaa mamy 2011 wiekszops spolek poodbijala sie od dna i zaszla bardzo wysoko.
A w ARTEFE nic sie nie dzieje leci to na 0 gr
-Zyski coraz mniejsze m/m r/r
-Ostatnio fundusze zamiast dobierac wysypuja
-Ilosc zaplanowanych zlecen na budowe swiatlowodu przewaznie w raportach miala ilosc kilkunastu linijek a teraz raptem pare na krzyz
Co myslisz ze bedzie lepiej w tej spolce udus?
czemu mialoby byc lepiej?
Zarzad zapowiada kolejne emisje.
Jak tylko wywali komunikat o emisji spolka poleci na 2 gr moge nawet leb sobie uciac ze poleci wtedy na denko, poniewaz w styczniu 2010 dzien po infie o emisji zaczal sie nurek.
Pozatym chcą otwierac sie w marketach a czynsz kosztuje słono. Kto bedzie placil za czynsz i z czego?
Ich asortyment jest taki drogi ze Kowalskiego nie stac na te gadzety
Lepiej niech sie bawią kablami, bo tu jest tylko potencjał
Tak uważam bo obserwuję też inne spółki, zwłaszcza ze stajni InvestuCon, i akurat ta wygląda całiem całkiem na tle pozostałych. Weż np takie Telliani, w półtorej miesiąca masz 2x większy procentowo spadek niż Artefe w rok...
Spółkę trzeba oceniać na tle innych bo to NC a nie rynek podstawowy.
spólka zarabia ma dobre wskazniki wiec nie jest to śmieć spadek kursu na 5 gr całkiem mozliwy ale tylko po to by odebrac akcje . tu bedzie duzy wzrost tylko nie wiadomo kiedy . wystarczy zobaczyć takie spółki jak denta i victoria i porównać porównać
Re: wyniki Autor: ~123................. [83.26.173.*]
W takim razie zapraszam na Remedis.REMEDIS ma 25 razy większy zysk niż w 2009 roku.MWTrade słabiej zaczynało z tej samej branży.Dobrze,bardzo dobrze.Teraz jestem upewniony,że swoją cząstkę pieniędzy ulokowałem długoterminowo bardzo dobrze.Nie chcę w następnych latach aż tak spektakularnych zysków,wystarczą mi 5-krotne lub nawet 10-krotne.No ale jeżeli będą podobne jak za 2010 rok to jeszcze lepiej.
Ciężko na GPW znależc spółkę powiększającą zysk w stosunku do poprzedniego roku w postępie geometrycznym.