• kontrakty na 2011/2012 Autor: ~żyrafa [83.21.244.*]
    kontrakty na 2011 są na kwoty 10 razy większe w stosunku do kontraktów podpisywanych na początku 2010 roku. cena chce czy nie chce też to odzwierciedli, niech tylko ci bardziej niecierpliwi pozbędą się papierów. myślę że długo nie trzeba będzie czekać, rynek nie przegapia takich okazji!
    pozdrawiam
  • Re: kontrakty na 2011/2012 Autor: ~Wlad [95.108.67.*]
    na razie notowania rozpoczęły się identycznie jak wczoraj 1 transakcja 1000 akcji po 0,28

tu wzrosty były tylko przy dużych obrotach, zatem czekamy
  • Re: kontrakty na 2011/2012 Autor: ~Marcus [77.252.74.*]
    A moim zdaniem.... na razie o wzrostach mozemy zapomniec.... Tez moge przemielić nawet 10 mln z 4% zyskiem bez wychodzenia z domu.... Jezeli ta spolka nadal nie bedzie zapewniac zwrotu wyższego niż lokata bankowa... to nic sie tu specjalnego i interesującego dla nas nie wydarzy. Jezeli wynik w lutym za cały rok nie przekroczy 1.5 mln pln to marny nasz los.
  • Re: kontrakty na 2011/2012 Autor: ~żyrafa [83.21.244.*]
    @Marcus - ja mówię o niebie a Ty o chlebie - wyniki podadzą za IV Q 2010, jak ktoś zapomniał to 2009 i 2010 to były kryzysowe lata gdzie mało która firma wypełniała prognozy. na podstawie wyników historycznych decyzje podejmują laicy, na giełdzie kupuje się przyszłość, a przynajmniej tak robią co co mają prawdziwe pieniądze... ja się tylko podłączam pod trend a trend zapowiadają kontrakty 10x większe niż w 2010 ;)
  • Re: kontrakty na 2011/2012 Autor: ~Marcus [77.252.74.*]
    SSI wogole nie wypełniło żadnych prognoz - i tu jest problem... nawet nie zblizyło sie do tego co mawiał Garwoł w swoich wywiadach nie mowiac juz o oficjalnych prognozach czy nawet wycenie WDM.... Czym innym jest spadek marzy z 20%-30% na 10% jak to ma miejsce w przypadku budowlanki anizeli marza 1-2% w przypadu SSI... Ta spolka ze swoją ceną 28 groszy szoruje po dnie czy tego ktos chce czy nie. Jezeli dziady nie zaczną ciąć kosztów to wesoło nie będzie - i o tym piszę.

Gdyby to roslo chociaz stabilnie to mielibysmy rowniez stabilny akcjonariat - ktoremu zwrot 15% na rok by wystarczył... a tu od 3 lat szarpanie w kanale 22-35 groszy z zarabianiem na 3 lub max 6% spreadzie miedzy zleceniami... Ktos kupi po 28 i wystawi pakiet po 31 i czeka - bo moze po 3 msc mu to zejdzie.... Teraz widac ze nawet tacy połozyli na spoleczce przysłowiową "lagę" więc nie ma sie co dziwic ze nie rosnie.... (niestety nawet spekulacyjnie)
  • Re: kontrakty na 2011/2012 Autor: ~żyrafa [83.21.244.*]
    i dlatego ten biznes się kręci - jedni widzą lepsza przyszłość inni gorszą. gdyby wszyscy byli jednomyślni kto by był po drugiej stronie transakcji? ja myślę że wraz z rosnącymi kontraktami wartość spółki będzie się zwiększała - zamówienie na 15 milionów/rok obsłuży 100 osób (przykładowo), 15 milionów/ kwartał te same 100 osób nie zrobi, trzeba firmę powiększać - wartość będzie rosła. Ty myślisz inaczej i jak uwolnię środki być może akcje dokupię od Ciebie. giełda ;)

a że Garwol mówił "A" a było "B"? - ja też w 2007 myślałam że w 2010 będę milionerką... plany sobie życie sobie, ani ja ani nikt na kryzys wpływu nie miał, na przyszłość jednak mam ;))
  • Re: kontrakty na 2011/2012 Autor: ~Chłop z mazur [195.205.193.*]
    Podzielam opinię Żyrafy, dlatego dziś się zapakowałem w SSi... :-)
    Na razie light-owo, za 20k, ale zobaczymy, co będzie dalej.

Pozdrawiam,
    tylko takimi zleceniami się tej spółki nie ruszy (choć każda inicjatywa jest tu ważna :-) ) tu musiałby się pojawić rekin albo zupełnie musiałaby wycofać się podaż
    Do wyników to się raczej nie zmieni bo jak widać żadne komunikaty inwestorów nie przekonują
    Raport bieżący
    6/2011
    2011-02-08 15:01:49
    SECURITY SYSTEM INTEGRATION SPÓŁKA AKCYJNA

Zawarcie znaczącej umowy z Polimex - Mostostal S.A.

Zarząd Emitenta Security System Integration S.A. informuje, iż w dniu 08.02.2011 r. została zawarta umowa z firmą Polimex - Mostostal S.A. z siedzibą w Warszawie na realizację inwestycji związanej z przebudową i wybudową stadionu przy ul. Okrzei w Gliwicach.

Przedmiotem podpisanej umowy jest dostarczenie, zainstalowanie i uruchomienie Systemu Sygnalizacji Pożaru (SAP), Dźwiękowego Systemu Ostrzegawczego (DSO), Systemu Publice Access, Telebimów, Nagłośnienia Stadionowego, CCTV, SSWiN oraz BMS i Automatyki na stadionie piłkarskim GKS Piast w Gliwicach.

Wartość umowy za wykonanie zakresu ww. prac wynosi 3.563.187,16 zł netto.

Termin zakończenia realizacji przedmiotu umowy został ustalony na dzień 16.06.2011 r.

W umowie zawarto postanowienia dotyczące kary umownej zgodnie, z którymi Podwykonawca zapłaci Wykonawcy z winy Podwykonawcy karę umowną w wysokości 0,8% brutto wartości umowy za każdy dzień zwłoki licząc od wymaganego terminu wykonania umowy. Podwykonawcy przysługuje prawo do naliczenia Wykonawcy kary umownej za wypowiedzenie lub odstąpienie od Umowy z przyczyn zależnych od Wykonawcy w wysokości 10 % wynagrodzenia umownego brutto. Wykonawcy przysługuje prawo do naliczenia Podwykonawcy kary umownej za wypowiedzenie lub odstąpienie od Umowy z przyczyn zależnych od Podwykonawcy w wysokości 10 % wynagrodzenia umownego brutto. Dodatkowo strony ustaliły, że w przypadku, gdy wysokość zastrzeżonych kar nie pokrywa poniesionej szkody, strony mogą dochodzić odszkodowania uzupełniającego.
  • Re: kontrakty na 2011/2012 Autor: ~jag [77.46.30.*]
    tyle kontraktow a to gowno dalej stoi w zawiesinie chyba juz z rok czasu co jest?????/
  • Re: kontrakty na 2011/2012 Autor: ~brylant [83.28.177.*]
    nie no... to się absurdalne robi - kontrakty płyna szerokim strumieniem na bańki spore

a spola...

tej samej wartości co za czasów kryzysowej posuchy !!!

what's the FUCK - joke jakis czy co?
    niesamowita sytuacja
    aż się prosi żeby jakiś fundusz się zainteresował ale w gąszczu śmieci NC może trudno się przebić

mimo komunikatów jednak ktoś wywala a podaż się nie wycofuje
    jakiś dobry PR by się przydał
  • Re: kontrakty na 2011/2012 Autor: ~żyrafa [83.21.251.*]
    @Marcus - co nieco o wypełnianiu prognoz za 2010:

Gant-
    http://tinyurl.com/6ysgbax

Śnieżka-
    http://tinyurl.com/6h3cwx2
    spółka nie jest zatem tanio wyceniana skoro taki potok dobrych info nie pomaga

trzeba szukać obiektywnych wytłumaczeń

bo kurs walczy o utrzymanie wsparcia na 0,28

a jak nam wyniki 15.02 nie pomogą to będzie źle
    przy obecnym kursie wskaźnik c/z 34
    przy zysku rocznym 2 mln zł netto c/z 12
    przy 3 mln zł netto c/z 8

[x]
SSI 0,00% 0,01 2014-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe