• czemu nie rośnie... Autor: ~turysta [87.206.241.*]
    ...tak jak by mogło rosnąć? moim zdaniem wycena w porównaniu z innymi spółkami turystycznymi (travelplanet) nie jest wysoka. Również porównując do spółek z sektora e-commerce...

Od dłuższego czasu zastanawiam się z czego to wynika... przychodzą Wam do głowy jakieś pomysły w tym temacie?

• Re: czemu nie rośnie... Autor: ~cynk [79.190.81.*]
    tragiczny obrot dzienny na akcjach 500zł a mamy 11:00
  • Re: czemu nie rośnie... Autor: ~turysta [87.206.241.*]
    był znacznie wyższy, dało się handlować...
    niestety indywidualni słabo znają spółkę i jest ich pewnie mało, a fundusze zajęły pozycje i czekają...
  • Re: czemu nie rośnie... Autor: ~lukee [46.113.178.*]
    poza tym fundusze nie nakrecily kursu bo one chyba kupily te akcjie od pszczoły
    mi sie wydaje ze oni mieli obaj po trzydziesci pare procent akcji a teraz jeden ma nadal a drugi 11 %, inaczej kurs by sie ladnie podniósł.

A skoro głowny akcjonariusz sie pozbywa akcji to czemu my mamy 3ymac, Jak bym wiedzial ze tak sytuacja bedzie wygladala to bym wybral bardziej pro wzrostowe spolki,
    ale teraz spolka internetowa o c/z 12, gdzie nadal duzo bedzie sie dzialo w Polsce, wchodzi na nowe rynki, bedzie musiala przynajmniej isc tyle ile dynamika zyskow,

choc tez troche tu musze pomarudzic bo Netmedia zwolnila mocno ostatnio, myslalem ze wzielo sie to z przekazania tych emonet ale tak czy inaczej spolka juz nie pedzi jak wczesniej.

a skroro rozwiaja sie kilka nasicie procent w ciagu roku to kurs tez moze rosnac w takim tempie, no plus pare procent bo jest za tania.
    30% przez poltora roku, to jedna z najgorszych inwestycji moich, ale nie sprzedam przy takiej cenie,

No nic musiałem pomarudzic
  • Re: czemu nie rośnie... Autor: ~turysta [87.206.241.*]
    Mi się udało kupić akcje rok temu za 6,80, więc jakiś wzrost już jest. Choć liczyłem na więcej...

Ja mam nadzieję, że po trudnym roku w turystyce (orbis się wysypał, travelplanet tradycyjnie straty, rainbow też nie najlepiej - nie zrealizował prognoz) teraz będzie lepiej. Piszą o tym m.in. tu: http://www.rp.pl/artykul/1025723_Przybylo-gosci-w-hotelach--teraz-beda-%20rosly-ceny.html

Powinny pomóc również przejęcia, na FB jest info że domykają emisję akcji, więc będą na to środki. http://www.facebook.com/pages/Netmedia-SA/125275000816243

zatem zobaczymy, spółka ma potencjał, tylko czy go wykorzysta...
  • Re: czemu nie rośnie... Autor: ~lukee [178.37.240.*]
    tu praktycznie z kazda spolka netmedia jest tania nie tylko z branzy turystycznej czy internetowej,
    no ale nie rosnie
    mialem nie dokupowac ale dokupilem jeszcze,
    c/z kolo 10
    w rekomendacjach przewiduja roczny rozwoj do 2015 roku na poziomie 15 % rok do roku
    inwestuja w nowe dziedziny
    euro2012
    a kurs stoi
  • Re: czemu nie rośnie... Autor: ~krakus [188.33.99.*]
    On nie stoi. On leci na pysk. Ciekawe gdzie się zatrzyma.
  • Spokojnie, cierpliwie, AT sprzyja Autor: matematyk83 [80.48.239.*]
    Pozdrawiam
  • Re: czemu nie rośnie... Autor: ~Realista [46.186.33.*]
    To przesiądźcie się na Motoricusa-spółka też mocno zdołowana,ale...w piątek nastąpiło wybicie linii trendu spadkowego na dużo większym obrocie od tradycyjnego,a to po tym,jak kupiła sklep internetowy oraz-co ważniejsze-dostała dotację na 880tys.,a zysk zeszłoroczny-to tylko 600tys....
    Tu coś się może dziać po takich newsach...
[x]
NETMEDIA -0,91% 12,10 2019-03-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.