...tak jak by mogło rosnąć? moim zdaniem wycena w porównaniu z innymi spółkami turystycznymi (travelplanet) nie jest wysoka. Również porównując do spółek z sektora e-commerce...
Od dłuższego czasu zastanawiam się z czego to wynika... przychodzą Wam do głowy jakieś pomysły w tym temacie?
poza tym fundusze nie nakrecily kursu bo one chyba kupily te akcjie od pszczoły
mi sie wydaje ze oni mieli obaj po trzydziesci pare procent akcji a teraz jeden ma nadal a drugi 11 %, inaczej kurs by sie ladnie podniósł.
A skoro głowny akcjonariusz sie pozbywa akcji to czemu my mamy 3ymac, Jak bym wiedzial ze tak sytuacja bedzie wygladala to bym wybral bardziej pro wzrostowe spolki,
ale teraz spolka internetowa o c/z 12, gdzie nadal duzo bedzie sie dzialo w Polsce, wchodzi na nowe rynki, bedzie musiala przynajmniej isc tyle ile dynamika zyskow,
choc tez troche tu musze pomarudzic bo Netmedia zwolnila mocno ostatnio, myslalem ze wzielo sie to z przekazania tych emonet ale tak czy inaczej spolka juz nie pedzi jak wczesniej.
a skroro rozwiaja sie kilka nasicie procent w ciagu roku to kurs tez moze rosnac w takim tempie, no plus pare procent bo jest za tania.
30% przez poltora roku, to jedna z najgorszych inwestycji moich, ale nie sprzedam przy takiej cenie,
Mi się udało kupić akcje rok temu za 6,80, więc jakiś wzrost już jest. Choć liczyłem na więcej...
Ja mam nadzieję, że po trudnym roku w turystyce (orbis się wysypał, travelplanet tradycyjnie straty, rainbow też nie najlepiej - nie zrealizował prognoz) teraz będzie lepiej. Piszą o tym m.in. tu: http://www.rp.pl/artykul/1025723_Przybylo-gosci-w-hotelach--teraz-beda-%20rosly-ceny.html
Powinny pomóc również przejęcia, na FB jest info że domykają emisję akcji, więc będą na to środki. http://www.facebook.com/pages/Netmedia-SA/125275000816243
zatem zobaczymy, spółka ma potencjał, tylko czy go wykorzysta...
tu praktycznie z kazda spolka netmedia jest tania nie tylko z branzy turystycznej czy internetowej,
no ale nie rosnie
mialem nie dokupowac ale dokupilem jeszcze,
c/z kolo 10
w rekomendacjach przewiduja roczny rozwoj do 2015 roku na poziomie 15 % rok do roku
inwestuja w nowe dziedziny
euro2012
a kurs stoi
To przesiądźcie się na Motoricusa-spółka też mocno zdołowana,ale...w piątek nastąpiło wybicie linii trendu spadkowego na dużo większym obrocie od tradycyjnego,a to po tym,jak kupiła sklep internetowy oraz-co ważniejsze-dostała dotację na 880tys.,a zysk zeszłoroczny-to tylko 600tys....
Tu coś się może dziać po takich newsach...