• ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~jaro [87.206.40.*]
    zeby "zainwestowac" w KOV ...haha zobaczymy jak im sie oplaci ..haha
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~carlos [86.41.72.*]
    Lepiej niech wychodza i to jak najszybciej goracych glow na tej spolce nam nie trzeba Ja tam nigdzie sie nie wybieram wyniki za 4 kwartal 2010 dobre wyniki za 1 kwartal 2011 beda b.dobre nastepne kwartaly beda porownywane do tych z 2010 a one jak wiemy od drugiego kwartalu byly nijakie.A ten rok zapowiada sie celujaco w Niemczech wiec kierunek kursu jest jeden.
    Nawet techniczne mozgi juz to widza...
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~gkn [78.8.250.*]
    IV kwartał był rekordowy w zamówieniach od kazdego producenta. A styczeń jest na stabilmym poziomie, nie ma wzrostów ale spadków tez brak
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~Gosia [188.28.61.*]
    Witam,

Od samego rana ładne tranzakcje...

Szkoda tylko, ze teraz ustawiają się na s

Może ktoś doswiadczony sie wypowie?

Pozdrawiam
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~slony [89.78.85.*]
    czyżby ukryta sprzedaż na 11 zł , co o tym sądzicie ?
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~aa [178.56.1.*]
    pewnie szykuje się jakaś wymianka jak wczoraj
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~lechu [80.50.128.*]
    Po prostu "schładzanie" reaktora , pozdro
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~acetylen [94.251.242.*]
    No troszkę co płochliwszych przestraszyli. Zobaczymy czy w poniedzialek ciąg dalszy straszenia... Trudno walczyć z takim przeciwnikiem, szczegolnie drobnym akcjonariuszom.
    A raczej graczom, bo akcjonariusze nie uczestniczą w takiej walce DT. ale ciekawie było.
    W pewnym momencie, na 11,00 ustawiono batona na S i sypano z ukrytego.
    Kto to robi - z pewnością ktoś kto ma bardzo dużo akcji (np fundusz) a z jakiegoś powodu zależy mu na wstrzymaniu wzrostów.
    Długo tego nie wytrzyma, poniewaz ryzykuje ogromnie. Może przecież pojawic się równie duży inny gracz, który zdejmie takiego batona w 1 min. Temu z kolei graczowi może zależeć na szybszym wzroście.
    Ciekawe czy w poniedziałek Ci duzi zaryzykują dalszą grę, Jest i będzie ciekawie - to pewne.
    ja przyglądam się z boku gdyż mnie nie wystraszą. Ale ciekawe w jakim stopniu ten plan im się powiódł - ilu już odeszlo z ACE przez to...
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~Gosia [94.193.160.*]
    dzien dobry,

Jestem początkującą inwestorką na giełdzie. Zakupilam akcje w/w spółki ACE. Czy ktoś z doświadczonych graczy mogłby mi napisac jakiego targetu mozna sie spodziewac w najblizszym tyg?
    Wczoraj zaliczylismy ładna sesje, ciekawy obrot. Dzis... niemrawo-11.6 i oddawanie papierka. Czy oby czasem wzrosty sie nie skonczyly?

Z gory bardzo dziekuje za odpowiedz.

Zycze spokojnego weekendu.

Pozdrawiam,
    Gośka
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~aa [87.96.24.*]
    nikt ci na to pytanie nie odpowie co dalej bo karty rozdają tu fundusze więc ciesz się,ze tu trafiłaś pewnie w dłuższej perspektywie powinno tu być 20zł min ale to oczywiście moje zdanie
  • Jakis padalec z IP81.190.240. podszywa sie pod carlos Droga Gosiu Autor: ~carlos [86.45.163.*]
    nie wiem co padalec z IP81.190.240. chce osiagnac podzszywajac sie pod moj nick moze mu sie tak bardzo spodobal ze nie mogl sie powstrzymac...ale do rzeczy

Przede wszystkim graytuluje bo jako poczatkujacy inwestor trafilas na spolke marzenie ale przede wszystkim trafilas na dobry moment.

To co pisze padalec81.190.240. to zwykle glupoty do ktorych nie bede sie odnosil.
    Prponuje abys trzymala spolke akcje spolki przynajmniej do polowy roku.A w tym samym czasie oserwowala co sie dzieje na rynku i uczyla sie.....
    Na tej splce masz pewny zysk.
    Wystarczy ze przejzysz forum i zwrocisz uwage na wszystkie informacje jakie przekazuje od grudnia to zobaczysz iz otoczenie dla spolki jak i calego sektora jest bardzo przyjazne.
    Trzyba jednak zwrocic uwage przy okazji raportu jak spolka radzi sobie z wyokimi kosztami surowcow.
    Pozdrawiam carlos
  • Re: Jakis padalec z IP81.190.240. podszywa sie pod carlos Droga Gosiu Autor: ~Gosia [94.193.160.*]
    Carlos,

dziekuje za odpowiedz :-) oraz mile słowa.

Jaki kurs przewidujesz do polowy roku?

Pozdrawiam
  • Re: Jakis padalec z IP81.190.240. podszywa sie pod carlos Droga Gosiu Autor: ~carlos [86.45.163.*]
    Licze na poziom kursu wyznaczony w rekomendacji Erste z dnia 28-05-2010 tj okolice 16zl

Źródło: Rekomendacje analityków
    Analitycy Erste Bank rekomendują "kupuj" dla akcji ACE

Analitycy Erste Bank w raporcie z dnia 2010.04.28 wydali rekomendację "kupuj" dla akcji ACE. Cena docelowa jednej akcji ACE została ustalona na poziomie 16.00 zł. W dniu wydania rekomendacji cena akcji ACE wynosiła 11.99 zł.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Analitycy-Erste-Bank-rekomenduja-kupuj-dla-akcji-ACE-2151461.html

Ale tak prawde mowiac wydaje sie ze osiagniecie 18-20zl za akcje w tym roku jest mozliwe choc jak to bywa na gieldzie gwarancji nie ma.
    Wszystko sterowane jest przez fundusze ktore sa tu bardzo mocno zaangazowane i to zarowno te dlugoterminowe jak ING PTE jak rowniez TFI.
    Jeszcze jedna bardzo wazna sprawa pamietaj ze nie jest to spolka nadzwyczaj plynna.Jezeli masz wieksza ilosc akcji musisz byc gotowa na to ze nie bedziesz mogla ich uplynnic po rozsadnej cenie.Choc jak widac zainteresowanie od pewnego czasu jest wiec powinno byc dobrze.

Fajnie ze sa fora takie jak to ponizej....
    http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,26462,0,0,1
    Mozna wiele dowiedziec sie o spolce od srodka....Widac ze EBCC niezle wykorzystuje pracownikow mizernie placi duzo wymaga itd. Dla nich to koszmar dla finansow naszej spolki WODA NA MLYN!!!

• Re: Jakis padalec z IP81.190.240. podszywa sie pod carlos Droga Gosiu Autor: ~Gosia [94.193.160.*]
    Carlos,

Jak tak dalej pojdzie to bede dzis na minusie?

Co to sie dzieje?

Pozdrawiam
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~carlos [81.190.240.*]
    prawdopodobnie korekta w okolice 6zł tak wynika z AT więc lepiej poczekaj z zakupami
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~kon [62.21.70.*]
    Korekta już była dla tej spółki z powodu gorszych kwartałów. IV 10 i I 11 będa udane. Przypomnę tylko, że Erste w trakcie spadkowych notować ACE obniżyło cene docelona z 16 na 13,4 ( to i tak powyżej ceny rynkowe) Ale to było parę miesięcy temu. Jak dane makro dalej będą dobre to całkiem możliwe, że znów podniosą rekomendacje. W każdnym bądz razie znajdujemy się w trendzie wzrostowym, i żaden "padalec" tego nie zmieni :D:D DOBRZE ZROBIŁAŚ!!!
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~aa [79.162.38.*]
    no 6zł to nie ale okolice 9 prawdopodobne
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~Scenarzysta [81.15.171.*]
    A Wy widze znowu swoje...

aa - nie odpowiedziales na pytanie skad Ci sie biora te fascynujace liczby : 9 i 20 ?
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~Gosia [188.28.61.*]
    co tak kiepsko dzis :(???
    Gosiu,

Dwie dobre rady jesli myslisz o gieldzie jak o miejscu do inwestowania, a nie do "grania":
    1) Nie traktuj akcji jako papierka tylko jako czesc biznesu - jesli biznes jest dobry to jesli nie kupisz akcji za drogo to bedziesz zadowolona i bezpieczna
    2) Inwestuj z mysla o dluzszym terminie a nie jednodniowych wahaniach (jesli bedzie okazja wyjsc dobrze wczesniej to dobrze, ale jesli nie bedzie to nie jest dobrze musiec). Pomoze Ci to utrzymac rownowage psychiczna i pozwoli myslec o spadkach jak o okazjach do dobrych zakupow - oczywiscie jesli zainwestowalas zgodnie z punktem nr 1

Jako komentarz do dzisiejszej sesji:

Ktos kupil wiekszy pakiet przy dosc wysokim wzroscie ceny, bo wierzy w potencjal spolki - sprzedawala w wiekszosci niecierpliwa drobnica chcaca zrealizowac zyski. Jesli wieksi gracze wchodzili teraz powyzej 10 i nadal wydaje im sie to atrakcyjne to zgodnie ze wszystkich oczekiwaniami graja pod wybicie na wynikach spolki. Nie moga podbijac sami sobie ceny, wiec beda troche mieszac kursem, ale poniewaz zakladam ze to nie jest jeden gracz no to nie moga tego kursu sprowadzic za nisko, bo ktos inny ich wykupi.

Ja osobiscie na zadne 20 zl nie licze, bo to by oznaczalo chory mnoznik zysku a pamietajmy ze jest to spora spolka przemyslowa (nie moze podwoic wynikow w krotkim terminia bez wiekszych inwestycji a to nie jest restrukturyzacja bo stabilnie maja dobre wyniki) i na dodatek przeszkadzaja jej rosnace ceny surowcow. Ale nastawiam sie na dobre 13-14 zl, ktore przy wczesniejszych rozsadnych zakupach pozwola mi urwac dobre kilkadziesiat %.
  • Re: ACE - widze ze "drobnica" wychodzi Autor: ~Jadwiga lat 20 [83.26.99.*]
    Autor: ~Scenarzysta [81.15.171.*], 2011-02-10 17:16
    Gosiu,

Dwie dobre rady jesli myslisz o gieldzie jak o miejscu do inwestowania, a nie do "grania":
    1) Nie traktuj akcji jako papierka tylko jako czesc biznesu - jesli biznes jest dobry to jesli nie kupisz akcji za drogo to bedziesz zadowolona i bezpieczna
    2) Inwestuj z mysla o dluzszym terminie a nie jednodniowych wahaniach (jesli bedzie okazja wyjsc dobrze wczesniej to dobrze, ale jesli nie bedzie to nie jest dobrze musiec). Pomoze Ci to utrzymac rownowage psychiczna i pozwoli myslec o spadkach jak o okazjach do dobrych zakupow - oczywiscie jesli zainwestowalas zgodnie z punktem nr 1

Jako komentarz do dzisiejszej sesji:

Ktos kupil wiekszy pakiet przy dosc wysokim wzroscie ceny, bo wierzy w potencjal spolki - sprzedawala w wiekszosci niecierpliwa drobnica chcaca zrealizowac zyski. Jesli wieksi gracze wchodzili teraz powyzej 10 i nadal wydaje im sie to atrakcyjne to zgodnie ze wszystkich oczekiwaniami graja pod wybicie na wynikach spolki. Nie moga podbijac sami sobie ceny, wiec beda troche mieszac kursem, ale poniewaz zakladam ze to nie jest jeden gracz no to nie moga tego kursu sprowadzic za nisko, bo ktos inny ich wykupi.

Ja osobiscie na zadne 20 zl nie licze, bo to by oznaczalo chory mnoznik zysku a pamietajmy ze jest to spora spolka przemyslowa (nie moze podwoic wynikow w krotkim terminia bez wiekszych inwestycji a to nie jest restrukturyzacja bo stabilnie maja dobre wyniki) i na dodatek przeszkadzaja jej rosnace ceny surowcow. Ale nastawiam sie na dobre 13-14 zl, ktore przy wczesniejszych rozsadnych zakupach pozwola mi urwac dobre kilkadziesiat %.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

mądrego to 2 razy milo poczytac :)
    Prawie sie zarumienilem...

Gosiu, widzisz, juz jest lepiej:) Ale dbaj o swoje zdrowie psychiczne i nie przejmuj sie cena jesli wyniki i prognozy sa dobre, a mnozniki rozsadne - wtedy zawsze znajdzie sie kupiec.

Dodatkowo poczytaj sobie ksiazki o Warrenie Buffecie (link do wyceny jego wehikulu inwestycyjnego - Berkshire Hathaway od 1990r) i ksiazki Petera Lyncha, ktorego srednioroczna stopa zwrotu w funduszu Magellan od 1977 do 1990 roku wyniosla ponad 29%. Wszystko dla laikow - prosto i logicznie, ale jednoczesnie skutecznie.

http://www.google.com/finance?q=NYSE%3ABRK.A

Scenarzysto,

bardzo dziekuje za wskazówki. te targety o ktorych piszesz do kiedy maja sie spelnic? 1.03?
    Dziekujesz za wskazowki a zupelnie nie czytasz tego co napisalem... punkt nr 2 - nie inwestuj w krotkim terminie - chyba ze lubisz pospekulowac, ale wtedy to zupelnie inna bajka...

Jakis czas temu, chyba w maju, zainwestowalem w Aplisens: kupilem dobra spolke ok 7.5zl, wiec jestem super zadowolony. Dzisiaj przypadkiem wszedlem na forum i widze komentarz ze stycznia 2010 ktory mowi ze juz niedlugo 20 zl. Dzis cena jest ponizej 9zl a w szczycie nie dotknela 10zl (jeszcze:) ale na pewno moglem sprzedac wyzej - pytanie po co? Natomiast ponizej widze komentarz innego wkurzonego goscia - juz z tego roku, ze chyba sie mu zyczenia noworoczne nie spelnily.... widzisz analogie do siebie?

Ja tam sie nie denerwuje - ja analizuje i kupuje jak warto - on sie denerwowal - pewnie sprzedal mi swoj pakiet za 7.5zl bo nie doczekal sie 20.

Nie inwestuj na gieldzie pieniedzy ktore potrzebujesz, mnoz to co oszczedzasz i zawsze kupuj dobre biznesy bo cena akcji ktore posiadzasz to tylko cyfry w rejestrze twojego rachunku.
    Wybacz ale zupelnie sie z Toba nie zgodzam!!
    A z czym dokladnie sie nie zgadzasz ?
    Jakis czas temu, chyba w maju, zainwestowalem w Aplisens: kupilem dobra spolke ok 7.5zl, wiec jestem super zadowolony. Dzisiaj przypadkiem wszedlem na forum i widze komentarz ze stycznia 2010 ktory mowi ze juz niedlugo 20 zl. Dzis cena jest ponizej 9zl a w szczycie nie dotknela 10zl (jeszcze:) ale na pewno moglem sprzedac wyzej - pytanie po co? Natomiast ponizej widze komentarz innego wkurzonego goscia - juz z tego roku, ze chyba sie mu zyczenia noworoczne nie spelnily.... widzisz analogie do siebie?

Dla mnie czas to pieniądz!! 20-30% nie interesuje mnie w skali roku.
    Kupilam ACE liczac na szybki zarobek. Daje jej czas do konca przyszlego tyg. Analizuje spolki na wykresie tyg. Jesli nie wykaże sily- sprzedam. mam kilka innych spolek na oku
    Czyli jednak spekulantka... a jesli tak no to mamy prawo sie ze soba nie zgadzac - dla mnie 20-30% ze spokojem jest warte wiecej niz tu +50% a tam -30%... w takiej konfiguracji ja wole pokera tam mozna zarobic lub stracic w jeden wieczor no i zabawa lepsza ;)

Powodzenia
    ALE NUDY..... GRRRRRYYYYYYYYYYYYY
[x]
ACE 0,18% 15,98 2015-12-22 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.