O Matko Przenajświętsza! jak Wujek Elvis coś doradzi to go tylko słuchać!
Czekam na dowody wdzięczności w postaci drogich alkoholi, albo choć pomnika w każdym mieście średniej wielkości.
Teraz jeszcze została jedna spółka, w która Wujek Elvis włożył trochę sałaty, a która nie daje powodów do zadowolenia - Bluetax.
Wujek nie namawia na zakup Bluetaxa, bo sam nie wie, czy to dobra inwestycja (tzn. Wujek Elvis uważał, że warto się nią interesować i sam zanabył trochę akcji - tak bez szaleństwa; teraz Wujek Elvis liczy, ze spółka szybko odbije od dna)
Bluetax to nie jest dobra spółka. Co nie znaczy, że nie można na niej zarobić. Ale silna fundamentalnie Mera wydaje się być inwestycją, Bluetax zwyklą spekulacją.
Zobaczcie sobie cenę Teliani Valley Polska SA (TLVA) (Mera ma tam niby udziały) 30 grudnia i obecnie :D Myślałem, że dno tutaj jest już blisko, ale będę musiał sporo raporty przeanalizować itd, aby je określić...
Tyle, że Mera zysku z TLV wrzuciła sobie nieco ponad 1mln, co przy prawie 3mln akcji daje wycenę TLV po około 50gr. A jest ponad 4 razy wyżej nawet w chwili obecnej. Gdyby policzyli TLV po cenie z grudnia mieliby 30mln zysku.
Dnia 2011-02-11 o godz. 16:14 ~Marek napisał(a):
> Wytrzymaliśmy i co?
I jest bardzo dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Bardzo mi przykro, że jest tylko 5 PLN-ów, choć wcześniej było ponad 6.6.
To jeszcze ruszy, więc... ja trzymam.
Dziękuję Wszystkim za pomoc Spółce i dużą w nią wiarę. Nie mogę prosić abyście dali jej jeszcze szansę. Sam byłem pewien, że 11 lutego zobaczymy min. 8 zł.
8 zł będzie. Będzie i wielokrotność 8 zł.
Nie cały dotychczasowy akcjonariat tego doczeka po tym co Spółka zaprezentowała w reporcie za 4 kwartał.
Fatalne relacje inwestorskie odbiją się Merze bolącą czkawką, a pewnie również hemoroidami odbytu.