• Wytrzymacie do 11 lutego? Autor: ~Elvis [91.192.165.*]
    Jedenastego lutego wyniki.
    Wytrzymajcie, obecna cena to ochłapy, żeby się nią zadowalać.
  • Re: Wytrzymacie do 11 lutego? Autor: ~mera [212.51.207.*]
    Hehe, jasne że wytrzymamy. Jeszcze dokupimy :) Do usłyszenia po 11 lutym
  • Re: Wytrzymacie do 11 lutego? Autor: ~Elvis - Dobry Wujek [217.96.114.*]
    O Matko Przenajświętsza! jak Wujek Elvis coś doradzi to go tylko słuchać!
    Czekam na dowody wdzięczności w postaci drogich alkoholi, albo choć pomnika w każdym mieście średniej wielkości.

Teraz jeszcze została jedna spółka, w która Wujek Elvis włożył trochę sałaty, a która nie daje powodów do zadowolenia - Bluetax.
    Wujek nie namawia na zakup Bluetaxa, bo sam nie wie, czy to dobra inwestycja (tzn. Wujek Elvis uważał, że warto się nią interesować i sam zanabył trochę akcji - tak bez szaleństwa; teraz Wujek Elvis liczy, ze spółka szybko odbije od dna)
  • Re: Wytrzymacie do 11 lutego? Autor: ~Tak! [46.112.187.*]
    Bluetax to nie jest dobra spółka. Co nie znaczy, że nie można na niej zarobić. Ale silna fundamentalnie Mera wydaje się być inwestycją, Bluetax zwyklą spekulacją.
  • Re: Wytrzymacie do 11 lutego? Autor: ~Marek [83.30.148.*]
    Wytrzymaliśmy i co?
  • AJĆ!!! Autor: ~hmmmmm [88.199.56.*]
    Zobaczcie sobie cenę Teliani Valley Polska SA (TLVA) (Mera ma tam niby udziały) 30 grudnia i obecnie :D Myślałem, że dno tutaj jest już blisko, ale będę musiał sporo raporty przeanalizować itd, aby je określić...

https://www.bankier.pl/wiadomosc/MERA-Informacje-o-inwestycji-kapitalowej-Mera-S-A-2246638.html

Pozdrawiam! ;) GOA dobra cena haha xD

To powyżej to nie jest jakakolwiek rekomendacja, tylko osobiste poglądy autora, proszę się nimi nie sugerować ;)
  • Re: AJĆ!!! Autor: ~Tak! [46.113.143.*]
    Tyle, że Mera zysku z TLV wrzuciła sobie nieco ponad 1mln, co przy prawie 3mln akcji daje wycenę TLV po około 50gr. A jest ponad 4 razy wyżej nawet w chwili obecnej. Gdyby policzyli TLV po cenie z grudnia mieliby 30mln zysku.
  • Re: Wytrzymacie do 11 lutego? Autor: ~Elvis - Dobry Wujek [217.96.114.*]
    Dnia 2011-02-11 o godz. 16:14 ~Marek napisał(a):
    > Wytrzymaliśmy i co?

I jest bardzo dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
    Bardzo mi przykro, że jest tylko 5 PLN-ów, choć wcześniej było ponad 6.6.
    To jeszcze ruszy, więc... ja trzymam.
    Dziękuję Wszystkim za pomoc Spółce i dużą w nią wiarę. Nie mogę prosić abyście dali jej jeszcze szansę. Sam byłem pewien, że 11 lutego zobaczymy min. 8 zł.
    8 zł będzie. Będzie i wielokrotność 8 zł.
    Nie cały dotychczasowy akcjonariat tego doczeka po tym co Spółka zaprezentowała w reporcie za 4 kwartał.
    Fatalne relacje inwestorskie odbiją się Merze bolącą czkawką, a pewnie również hemoroidami odbytu.
[x]
MERA 0,00% 1,27 2025-09-30 09:20:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.