chłopie, co ty się tak podniecasz nad tą kiszonką, kiszę się na tym już z pół roku i tylko zaciskam zęby, mijają kolejne zapowiadane punkty zwrotne i nic z tego nie wynika ,uśredniłem i dalej czekam , ale przyznam się ,że już niedługo wutrzymam,
pozdrawiam cierpliwych i spokojnych
PS . Co takiego ciekawego wiesz poza zgranym już i niepotwierdzającym się rubikonem, puść farbę to się ruszy i wszyscy rzucą się na enap, bez popytu nie zarobis!
...kluczem do wszystkiego są akcje przeniesione na cypryjską spółkę...w tle tej operacji są na pewno jakieś poważne rozmowy,które powinny się zakończyć do połowy stycznia....widocznie sprawa się przeciąga i stąd brak informacji o objęciu nowych 5mln akcji...to są tylko moje przypuszczenia i proszę się nimi nie kierować przy ewentualnej decyzji o zakupie bądź sprzedaży....pozdrawiam
Po dzisiejszym komunikacie jasne jest,że dopóki Zarząd Enapu nie obniży ceny,to będziemy się kisić z kursem,a te pieniądze są bardzo potrzebne (myślę,że nie tylko na spłatę długów)....pytanie tylko kto może dłużej czekać....
dlugow do splaty nie ma za duzo wszystko z biezacej dzialalnosci jest wystarczajace, problem to nowe inwestycje a na nie nie ma kasy i tylko taka wegetacja bedzie. Rozwiazania sa dwa albo ktos ich przejmie albo jaro musi wylozyc kase jak chce nadal kontrolowac spolke i liczy na zyski z niej. bo pomysly napewno sai tylko czekaja z realizacja ich.