chyba się nie doczekam "tanich pracowniczych akcji", ktoś umiejętnie zbiera co jest nie robiąc przy okazji szumu. albo dokupię jak jest albo zostanę przy tym co mam. czas zweryfikować chciejstwa ;/
a kapitalizacja spółki nadal na poziomie 25 085 000
czekamy na wyniki za 4Q
a te tuż tuż
zobaczymy jak marże i zysk netto
przychody rekordowe,
mega dobre infa o kontraktach
a spółka stoi w miejscu,
jeśli przychody przyłożą się na zysk jak zapowiadano - powinien wreszcie nastąpić ruch w górę
Witam serdecznie
Jeśli chodzi o firmę SSI to jest to na pewno bardzo dobra firma.
Jestem giełdowym „graczem” od 8 lat i bardzo lubię ciekawe spółki.
Pragnę się podzielić swoimi spostrzeżeniami z którymi się nie musicie zgadzać.
Sprawa jest bardzo prosta:
Firma przejęła (a właściwie przygarnęła) dział handlowy ADT co bardzo pozytywnie wpłynie na wyniki.
Oddziały „regiony” działają bardzo dobrze i pozyskują dużą ilość kontraktów. Martwi mnie jedynie oddział Poznań bo z tego co mi wiadomo prawdopodobnie zostanie zlikwidowany jednak nie powinno wpłynąć to znacząco na wyniki spółki w nadchodzącym roku.
Pragnę zauważyć że oddziały „regiony” to handel !!!!
Zaczyna mnie poważnie martwić dział realizacji  czy jest w stanie ogarnąć taką ilość kontraktów ! ;/
Poważnym wyzwaniem zaczyna być również dział projektowy ponieważ zaczyna się pojawiać dużo kontraktów typu projektuj i buduj. Kontrakty te charakteryzują się tym że są bardzo rentowne pod warunkiem że ma się dobry dział projektowy który jest w stanie zrobić oszczędności. Czy dział projektowy w SSI jest na tyle kompetentny hmmm nie wiem ale na pewno to się za niedługo okaże.
Jeśłi chodzi o samą spółkę to jest ona na pewno warta zakupu, ponieważ sprzedaje kontrakty przy rynkowych rentownościach (krążą informacje że w okolicy 7-8 % na kontrakcie prognozowanego zysku netto). Jednak trzeba pamiętać że prognozy to jedno a realizacja to drugie. Przeważnie podczas realizacji mamy wzrost zysku ale przy tej ilości kontraktów realizowanych może być to problem.
Prognozuje że SSI będzie miało w tym roku zysk na poziomie ok. 2,2-3 mln netto a w 2012 może to być coś kolo 5 mln netto. Ale oczywiście jest to bardzo trudne do wyznaczenia z powodu dużych zmian w firmie. Zobaczymy ja wieżę że sprzedam posiadane akcje w okolicy 1zł za sztukę.
Pozdrawiam
Informacje hmmmm
Dużo czytam przed zainwestowaniem w spółkę. Poza tym siedzę w budowlance więc bardzo dobrze znam sposób działania firmy.
Panowie podsumowując Firma SSI jest to bardzo dobra Firma, która ma naprawdę duży potencjał wzrostu w przeciągu najbliższych 2 lat. Wydaje mi się że będzie to Firma realizująca przychody w okolicy 40 mln. Cieszę się że mam akcje tej firmy. Panowie trochę cierpliwości. Martwi mnie jedynie ogólne podejście do branży budowlanej. Jestem przekonany że SSI jest najlepszą (na dzień dzisiejszy) notowaną na GPW firmą z branży budowlanej.
Macie już 1 dobrą spółkę a teraz życzę wam wyszukania kolejnych równie dobrej.
Pozdrawiam
@ Raczku
też czekam aż cena spadnie żeby dokupić sobie walorka i piszę różne głupie rzeczy ale mam jakieś granice. wypisywanie takich zarzutów to już przegięcie i po pierwsze:
masz nas za idiotów którzy czytać raportów nie potrafią,
a po drugie: jeśli są nieprawdziwe jest karalne i będąc b.ciekawy zadam pytanie spółce czy jest to prawdziwa informacja. oczywiście źródło podam, IP nie kłamie...
Co było nie tak z tym postem, że moderator go wyciął?
Zero bluzgów, konkretna informacja. Widzę, że tu nalezy tylko pisać "up, up", bedzie północ, czemu ścierwo nie rośnie, jakieś inwektywy na leszczy etc."