• TUP - aleee urwaałłł Autor: ~tup [79.189.75.*]
    j.w.
  • Re: TUP - aleee urwaałłł Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Kris możesz brać po 6. Chyba chciałeś?
  • Re: TUP - aleee urwaałłł Autor: ~kolo [213.238.91.*]
    Jutro urwie kolejne 30-50 gr. Pionowe ściany spadkowe to ta spółka potrafi rysować jak żadna inna.
    No nie mogę, zaraz chyba pękne ze śmiechu kolejny aneks do PRZEDWSTĘPNEJ UMOWY. Oni zbankrutują od tego pisania aneksów i listów intencyjnych. Od trzech lat nie ma nic innego tylko produkowanie liścików i aneksików. Poprostu śmiech na sali.
  • Re: TUP - aleee urwaałłł Autor: ~kris b [83.21.213.*]
    troche po 6 wpadlo ale nie wszystko-mordowanie tupa trwa juz 3 lata-ja jestem b.cierplwy.a tych pietro wyzej analitykow nie sluchajcie-ich pierdy sa znane i nie warte funta klakow-nie maja innych pomyslow to wieszaja sie na tupie
  • Re: TUP - aleee urwaałłł Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Masz dużo racji Kris, kolo przesadza tak jak kiedyś google czy tupeczek ale patrząc na to z boku trochę racji mają. Ja jak się temu przyglądam to widzę, że naprawdę ktoś tu sobie robi jaja. Najpierw było czekanie na livingsteel i opowieści zarządu, że to urzędnicy blokują prace bo nie dają zezwolenia. Czekali na to zezwolenie 2,5 roku. Dostali i co ? Nie opłaca się. Później było czekanie na pzp w Siewierzu. Opowieści w wywiadach, że jak tylko będzie pzp to ruszają bo takie jest zainteresowanie projektem, że ho ho. Dostali i co? Od pół roku przygotowują sie do wybrania partnera. W między czasie jeżeli chodzi o Biedronki jest list intencyjny. Dlaczego nie napisali w nim kiedy będzie przeprowadzone due deligence, jak długo potrwa itd. Obym się mylił ale, żeby za rok nie okazało się, że przygotowywali się do sprzedaży ale nie sprzedali. Teraz jakieś aneksy do umów przedwstępnych z firmami, których przecież są właścicielami. Do tego główny akcjonariusz w postaci funduszu na Cyprze. Wszystko to sprawia, że historyjka o adwokacie przytoczona tu niedawno przez jednego z sceptyków daje dużo do myślenia.
  • Re: TUP - aleee urwaałłł Autor: ~kris b [83.21.214.*]
    fundusze typu private equity typu mci.bbicapital.bmpag maja udzialy w wirtualnych firmach zaleznych ktore moga sie gwaltownie zmieniac.wyjatkiem wsrod nich jest tup-tutaj jego aktywa oparte sa na realnym i bezpeczntm elemencie-ziemi.moritz mowi ze tup jest funduszem.wg mnie z chwila wbicia pierwszej lopaty w ich projektach staje sie deweloperem-a tam b.cienko-wyceny ganta.orco.atlas estate mowia wszystko-akcje sa b.tanie.nawet hondo zalicza tupa do deweloperow.bo sam moritz nie wie czym jest.technicznie wszystkie te akcje sa w glebokiej bessie-w wypadku tupa dopiero przebicie 10zl to zmiana trendu.dlatego ciekawsze technicznie sa akcje ktore wchodza w hosse.np.lena.relpol.mieszko.mispol-tam tez duzo pisalem/pozdro
  • Re: TUP - aleee urwaałłł Autor: ~mentalista [83.20.207.*]
    Mało wiesz kris spytaj się prezesa Moritza na jaki temat rozmawiał jakiś rok temu z funduszami zaangarzowanymi w spółke.Dlaczego dokonano zmiany podmiotu badającego sprawozdania finansowe.Dlaczego rezygnacje złożył członek rady naczelnej spółki.Czy zmienił dyrektora finansowego w tajemnicy nie informując o tym akcjonariuszy.Dlaczego wycofano oferte wprowadzenia pagi na giełde i czyja to była decyzja.Dlaczego nie zaczeła się budowa w Bydgoszczy centrum handlowego,Dlaczego nie zaczeła się budowa forest hill,dlaczego nie zaczeła się budowa siewierza ,,Co z pieniędzmy za modene,Nawet nie mają ochoty z wami rozmawiać videoczat umarł dlaczego.Pewnie z szacunku do was.
  • Re: TUP - aleee urwaałłł Autor: ~kris b [83.9.117.*]
    wiem wystarczajaco duzo aby po tych cenach dobierac.mimi ze te papiery sa w glebokiej bessie.kupuje po prostu pod aktywa a nie pod moritza.lene i optimusa tez mordowali tez przez 3 lata i warto bylo czekac.tu bedzie to samo-ale kiedy za rok czy dwa nie wiem.moj makler-fan techniki mowi ze wchodzi w ta spolke dopiero przy 10-przy zmianie trendu-wiec koncepcje sa rozne
    No to bierz masz szansę po 5,8.
    mam juz wystarczajaco duzo teraz duzo bardziej intersuje mnie bipromet
    No przestań, przecież za 10 to jak za darmo, a za 5,8 nie chcesz. Te biedronki były najprawdopodobniej puszczone po to bo ktoś chciał się pozbyć papiera. Na 99% nic z tego pewnie nie będzie.
    ty masz swoje koncepcje i ja ich nie bede rozplatywal-mam akcje i juz.10 zl to zmiana trendu-spojrz na wykres.powiedz lepiej czy ipopema tfi co ma duzo powyzej 7 to skonczeni idioci czy nie.nie mowie juz o dws czy ofe.wg mnie wiedza co robia.ale jednej rzeczy nie robie-jesli nie mam akcji danej spolki to nie laze po jej watkach i nie doluje i tak zmasakrowanych ludzi-ale widac ze to was bawi-ostzezenia to moglicie wydawac przy 20 zl i wyzej przy emisji-ale nie teraz.ale po waszych tekstach mam tylko jedno pytanie-na cholere wam tup
    Mi jest na cholerę niepotrzebny ale kiedyś zostałem nabrany przez pana Moritza na szczęście było to dawno i niewiele straciłem. Teraz jak mam tylko trochę czasu próbuję ostrzec tych co myślą, że te akcje są tanie w co mogą się wpakować. Myślę, że wystarczy już oszukanych przez TUP. Ja sam jak tylko widzę, że jest możliwość odbicia w nieuniknionych spadkach na tej spółce kupuję po to żeby sprzedać na górce odbicia. W ten sposób już trochę odrobiłem, a zarabiam na czymś innym.
  • Re: TUP - aleee urwaałłł Autor: ~do kolo [83.142.112.*]
    kolo wiesz jakim jestes dupkiem ?

to Ci odpowiem takim co w konkursie na dupka zajaby 2 miejsce a wiesz dlaczego dopiero 2gie ?

nie wiesz ?

ano dlatego ze jestes takim dupkiem

a wracajac do tematu im wiecej takich pajacykow kracze na spolkach jak kolo tym zaczynaja wyzej rosnac

to taki typ pajaca nie ma kasy nie ma akcji ale kracze jaki to z niego "znafca"
    Nie dziwię się wam i wcale się nie obrażam. Wolę żebyście o mnie mieli takie zdanie a nie inne bo może dzięki temu nie będziecie tak bezkrytycznie patrzeć na tą spółkę, a to wzmoże waszą czujność. Każdy sam odpowiada za swoje decyzje dlatego nigdy nikomu nie polecam sugerowania się moimi opiniami bo są one tylko i wyłącznie moim zdaniem. Serio, możecie mi wierzyć że pierwszy posypię głowę popiołem i odszczekam wszystko jeżeli ta spółka coś zrobi (chodzi mi o te duże projekty). Pozdro.
  • Re: TUP - aleee urwaałłł Autor: ~dym [91.94.162.*]
    Show time.Kto ma uszy niechaj słucha, kto ma oczy niechaj widzi.A jak ktoś ma pieniądze...:)?????
  • Re: TUP - aleee urwaałłł Autor: ~kris b [83.21.188.*]
    trzymam papiery tupa tak jak i innych perelek np.energoinstal i bipromet-te dwie spolki staja sie wolami roboczymi kghm-popatrzcie na dwie dzisiejsze umowy.i prozno szukac tych 3 spolek w raportach anali.dla niecierpliwych-petrol i inne perelki z new connect-cwk-5-8.
[x]
ALTA -4,15% 1,85 2025-09-25 16:36:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.