• procad Autor: ~N.J [193.19.165.*]
    : Komunikaty spółek ESPI (dawny Emitent)
    PROCAD S.A.: Transakcje na akcjach Spółki Członka Rady Nadzorczej

Spis treści:

1. RAPORT BIEŻĄCY

2. MESSAGE (ENGLISH VERSION)

3. INFORMACJE O PODMIOCIE

4. PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 3 / 2011
    Data sporządzenia: 2011-01-28
    Skrócona nazwa emitenta
    PROCAD S.A.
    Temat
    Transakcje na akcjach Spółki Członka Rady Nadzorczej
    Podstawa prawna
    Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych

Treść raportu:
    Zarząd PROCAD SA informuje, że w dniu 27 stycznia 2011 r. otrzymał drogą elektroniczną zawiadomienie, w trybie art. 160 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi, od Członka Rady Nadzorczej o transakcji (sesyjnej, zwykłej) sprzedaży po cenie 3,74 zł za akcję, 4000 szt. akcji PROCAD SA na rynku regulowanym GPW, zawartej 9 lipca 2010 roku.
    MESSAGE (ENGLISH VERSION)

INFORMACJE O PODMIOCIE >>>
    PROCAD SPÓŁKA AKCYJNA
    (pełna nazwa emitenta)
    PROCAD S.A. Informatyka (inf)
    (skrócona nazwa emitenta) (sektor wg. klasyfikacji GPW w W-wie)
    80-122 Gdańsk
    (kod pocztowy) (miejscowość)
    Kartuska 215 215
    (ulica) (numer)
    +48 58 739 68 00 +48 58 302 06 29
    (telefon) (fax)
    procad@procad.pl www.procad.pl
    (e-mail) (www)
    584-10-03-488 190330106
    (NIP) (REGON)
    PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
    Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
    2011-01-28 Jarosław Jarzyński Prezes Zarządu
    2011-01-28 Maciej Horeczy Wiceprezes Zarządu

RSS Google Flaker Delicious Blip Wykop 
    Wyślij Zamów przez SMS Drukuj
  • Re: procad Autor: ~ciekawy [87.205.202.*]
    nic nie znaczące info
  • Re: procad Autor: ~macieja 69 [82.139.26.*]
    o jak się pospieszyli z informacja

pewnie tym ten zjazd jest spowodowany
  • Re: procad Autor: ~merytoryk [95.51.198.*]
    ...ktoś z poza ekipy "PRD" wziął się za zbieranie papieru (>15 000 szt.) , dlatego wypluli ten komunikat :-), dla czytającego ze zrozumieniem to komunikat z przed ponad pół roku, gdzie sprzedaż jest po cenie dawno nie widzianej na tym papierze.
    Do wyników za 2010 rok pozostało niecałe dwa miesiące (21 marca) to wbrew pozorom nie tak długo, jak ktoś chce zebrać troszkę więcej...
  • Re: procad Autor: ~inwestor [212.244.71.*]
    Dzisiaj jak kurs był poniżej 2,3 to obroty praktycznie zatrzymały się, transakcje zawierane były po kilkaset zł, niżej już nikt nie sprzedawał. Dopiero wzrost przepicie oporu kanału średnioterminowego spadkowego dało większy obrót. Poprzedni dołek przed wzrostami był jesienią 2009 w okolicach 2 zł spadek z około 2,7. Obecnie spadamy z 4,6 i było dzisiaj 2,25 i obroty się zerowały, jak ci co sypali z prawej chcą zarobić to z tych około okolic obecnych powinien się zmienić trend. Bo jak jeszcze posypią i kursik spadnie np. poniżej 2 zł to się sami udławią a myślę, że by tego nie chcieli.

Czapajew co o tym myślisz ? jak jeszcze tu jesteś

Widzę Macieję69, Krutego, Leona
    widzę są wytrwali

nie ma Chomika oraz Władka Dobra Rada ?

ciekawy jestem kto to jest " bandi" chyba nie Korzeń z Radio Koszalin
  • Re: procad Autor: ~macieja69 [82.139.26.*]
    bandi to nikt nowy

tak se podpisałem nie zalogowany

a swoją drogą to ciekawe czy wchodzi ktoś mocniejszy

czy może chłopaki z firemki sobie zaczeli podkupować

a może powrócił czapajewo
    Mamy wybicie i to ewidentne tylko czy trwałe? Ta niepewność to mi się podoba, bo wcześniej to "napewno miało rosnąć" a spadało i czy obecnie to było dno? Po czasie jaki jest człowiek mądry a żeby tak wcześniej.
  • Re: procad Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Witam
    Podejrzewam że wyskoczyłem przedwcześnie deczo żałuję ostatniej partii bo wpatoliłem to po 3,60-3,70 w MNI - pewnie będzie wyżej ale zawsze mogłem deczko poczekać:(. Etap PRD narazie zakończyłem ale obserwować będe w sumie nie pogniewałem się na jakoś specjalnie na Zarząd czy cuś choć te wyniki mogli by lepsze wyrabiać :(
    Ale sam będe obserwował jak kto z Zarządu czy Rady bęzie ładował do wora to może wtedy znowu zagoszcze. Choć jak spekula znowu tu zagra to kto cie wie gdzioe znowu wywindują :)
    zostawiem se jeszcze B3S może zrobią tam pompkę pod wyniki za 4 kwartał
  • Re: procad Autor: ~CHOMIK [193.34.3.*]
    Nie ma Chomika bo mi nerwy puściły i wszystko opędzlowałem i teraz jestem wściekly ze nie zachomikowałem papiera. Tylko żal coś mi ściska .....
    ...miałem nadzieję że "czapajew" nie będzie już zajmował głosu na tym wątku - osobnik dużo mówiący, a jakże niekonsekwentny i niespójny w działaniu z tym co pisze, pamiętam swego czasu pisał: czekam na 10 zł, a potem oddał poniżej 2,5 zł :-) !
  • Re: procad Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Sytuacja się zmiania i jest płynna- wiekszość oddałem powyżej 2,50 :)
  • Re: procad Autor: ~ciekawy [77.255.45.*]
    kogo to interesuje po ile oddałeś?
    A było czekam na 5 zł a nie 10PLN - co mozna sprawdzić :)

• Re: procad Autor: ~leon [78.88.193.*]
    Witam użytkowników forum i pozdrawiam stałych bywalców.
    Zastanawiam się nad tym lekkim wybiciem czy aby nie było jak w zeszłym roku co Procad dochodzil do 4,0pln potem zjazd w okolice 3,50-3,60pln i tak było ze 3razy a potem już wiecie jak się to potoczyło.
    średnią na procadzie mam w okolicy 3,0pln po ostatnich zakupach,sukcesywnie dokupowałem papiera ale teraz pora też coś kupić dla siebie,wszystkie nadwyżki lokowałem w akcje,dobrze że auta się pozbyłem bo utrzymanie drogie a rząd coś non stop wymyśla aby jeżdziło się drożej czy też sięga do naszych kieszeni,
    Wzrost musi być w miarę szybki tzn z 6mies bo coś mi się wydaje że amerykańskie banki coś słabo się napchały podczas ostatniego kryzysu i znowu coś nam zgotują.
    A GPW w wawie ma to do siebie że nie ma swojego zdania tylko małpuje indeksy w USA z zdwojoną siłą tzn: u nich spadnie 2% a u nas wig -3,50 czy wyżej,czasami nawet bez powodu co można było nieraz zaobserwować.
    Co do akcji to zostało mi kasy na dokupienie jakiego 1000szt i do marcowych wyników więcej nie dobiorę bo wydatków sporo,no chyba że od brata pożyczkę zrobię z 5000 -10000pln ale kurs musiałby przy tym oscylować na dotychczasowym pułapie tzn 2,25-2,35pln/szt.
    a na razie czekamy czujnie i zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.
  • Re: procad Autor: ~Sławek [217.153.175.*]
    A ja tam i tak nie wierze ze Czapajew nie ma już akcji Procy
  • Re: procad Autor: ~Kruty [212.180.191.*]
    Widzę, ze ostatniokilka razy byłem tu wymieniany z imienia (choć nie tego, które mi mama na chrzcie dać kazała).
    Jeśli chodzi o mnie i moje nastawienie do inwestycji to nic się nie zmieniło. Mimo dotkliwych strat nadal horyzont inwestycyjny mam ten sam, tj do ogłoszenia wyników za I kwartał ( a jak nie opublikują to do 1 maja). Po tym czasie zobaczymy jak będą wyglądały moje z PRD rozliczenia. Mimo wszystko liczę na +. co prawda już nie taki duży gdy pierwszy raz wyłożyłem pieniące po 3,66 PLN, ale myślę że nie stracę.
    Firma nie generuje w ujęciu rocznym strat, więc nie widze większych powodów do tak gwałtownych przecen. Jest wg. teorii inwestowania firmą wiarygodną bo daje dywidendę i sama skupuje akcje własne, a nie rozwadnia kapitał jak np. Boryszew.
    Jest mało płynna więc podatna na różne interesy, co ma zalety i wady. Na razie przekonaliśmy się tylko o wadach (w ostatnim czasie). Ale w interesie wielu, a zwłaszcza Zarządu, jest aby kurs był wysoko. Więc sądzę, ze tak będzie. 4 PLN to nie abstrakcja, a ja tym poziomem będe już usatysfakcjonowany (jeśli będzie w maju 2011 a nie kilka lat później). Więc póki co spoko chociaż jak patrzę na przespane pół roku, przerzucone pieniądze na PRD z Comarcha, Wasco i Sygnity, to szlag człowieka trafia. No ale trudno. Taki jest los inwestora

... o 12.50 robię transakcję nr 4 :-)
  • Re: procad Autor: ~Profan [217.153.175.*]
    wow ładnie :)
  • Re: procad Autor: ~ciekawy [77.255.45.*]
    wygląda ze zbiera się do wybicia górą
    Mamy wybicie w górę (w końcu)
    po wcześniejszym powrocie do 2,3 i odbiciu (linia ograniczenia trendu spadkowego od góry), poszły batony z prawej przy 2,43 - 2,44 (średnia krocząca 45 sesji) pękła dzisiaj i została pokonana, jest dobrze - nawet bardzo,
    ale mając prawie pełnoletnie doświadczenie jako inwestor na GPW to myślę sobie, że może nawe za dobrze. Są niskie obroty jak na dni zmiany trendu ale prd dał wcześniej w kość i obroty - podaży w ostatnich paru dniach już prawie wcale nie było (oprócz dnia kiedy Czapajew wyszedł). Na ostatnich dwóch sesjach była mała podaż. Jestem umiarkowanym optymistom w prognozach wzrostu kursu. Byli tutaj tacy co wieszczyli wysokie kursy a szliśmy na południe ale myślę, że mając na względzie AT, poziomy w okolicach 6 zł mogą być realne i wcale w nie tak odległym terminie, zresztą zobaczymy.
    o 10.17 robię zielony kolor ;-)
    Ja stoję po lewej stronie i chętnie coś kupię, jak rynek będzie szedł na N to może wezmę z prawej choć jest to znacznie drożej, ale na spółce coś się zmieniło z lewej obecnie jest trudno coś kupić - widzę, że akcje są raczej skupione w wąskich i silniejszych rączkach.
    Również dokładam się do wzrostów, przed chwilą wziąłem 1k z prawej, z lewej mało kto sprzedaje
    jest dobrze kierunek północ mam tego papiera trochę w worku,
    może Korzeń do nas dołączy byle nie z kredytu.
  • Re: procad Autor: ~macieja69 [83.4.175.*]
    mnie się udało łyknąć z lewej
    ale wolałbym aby teraz szło tylko z prawej
    parę dobrych sesji i jestem na swoim
    Mam podobną sytuację dotychczas od kilku miesięcy dobierałem obniżając średnią cenę zakupu lecz w trendzie spadkowym jest to zadanie mocno flustrujące. A jak rośnie to rośnie cała wartość portfela i w moim przypadku pomimo wzrostów ciągle uśredniam cenę w dół dużo lepiej dla nastroju inwestycyjnego
  • Re: procad Autor: ~macieja [83.4.175.*]
    mam to samo
    na dziś średnia 2,65
    już niedługo
  • Re: procad Autor: skurczebyk [77.255.45.*]
    jakby nie było brakuje pozytywnego info bez tego wzrosty mogą się skończyć szybko
    właśnie zerknołem w laptopa, a tu takie cuda
    tego to się niespodziewałem
    Pozdrawiam jak widać zostałem klasycznie wyleszczony - przeżyje jakoś :) Moze gdybym nie napisał że nie mam to dalej by tu sie srało a tak dałem coś od siebie :)
  • Re: procad Autor: ~tej [77.255.172.*]
    czapajewo kiedy wychodzisz z mni?
    Faktycznie pechozol :(
    witam czapajewo
    naprawdę szkoda że nie wytrzymałeś, choć delikatnie sugerowałem abyś zwiększył pozycję a nie ją zamknął,czym mnie zaskoczyłeś
    wiesz o spółce naprawdę sporo,toteż może jeszcze będzie okazja do zakupów
    pozdrawiam
    Dzięki sam nie wiem co mi odbiło - chyba wyobraziłem sobie jak zieMNIak zaiwania na 5 PLN i guul skoczył - w zasadzie też bałem sie stagnacji przy 2PLN bo do raportu daleko. na moje zczeście nie straciłem tutaj a wielu napewno. Wyszło faktycznie lepiej uśrednić zresztą nawet to robiłem ale potem wsio oddałem :( przez tego zieMNIaka :( no ale zobacze jak to jest na fundamentach :)
    I pięknie jest

Pytanie do Macieja69

Widzę jak czytam, że ty nie jesteś takim pierwszym lepszym inwestorem,
    może bywasz na Wallstreat w Zakopanym lub jesieną nad morzem w tym roku to w Kołobrzegu?

A ty Merytoryk o tej 10:17 dzisiaj ładnie pobujałeś, szrpnąłeś na zielono na północ.

Jeszcze jakaś korekta i na północ jeśli inwestorzy z sygnity po zrealizowaniu zysków przesiadają się na PRD to wzrosty mogą być zupełnie pokaźne.
    Korygujemy się po wczorajszych ponad 10 % wzrostach, po 2,68 dobrałem i jeszcze niżej mam kupi zobaczymy czy wejdzie.
    Narazie jest klasyka góra ponad 16 % i dzisiaj kilka procent korekty.
    Ciekawe kto jest z dużych - reżyserem i producentem tego wybicia ?
    a może postraszymy towarzystwo, zobaczymy kto ma wiarę w PRD :-)!

13.20 strachy !!!
    Niema nic ,
    stoimy na wsparciu i zalecam powolne, delikatne jedzenie abyśmy się nie udławili to jest dopiero początek trendu wzrostowego i mi chodzi może i tobie? o zyski typu 100% np. w kwietniu szkoda byłoby to zgasić.
  • Re: procad Autor: skurczebyk [77.255.45.*]
    merytoryk mnie przestraszyłeś ale nie sprzedam :)
    no to do zakupów, już południe :-), dwie godziny przerwy w handlu chyba wystarczy :-)?
  • Re: procad Autor: ~nowynaprocad [91.212.223.*]
    zwolnijcie trochę bo się zrzygam
  • Re: procad Autor: ~Profan [217.153.175.*]
    Merytoryk duzo masz jeszcze kasy? Takie zakupy po 5 tys trochę kosztują... :)
    ...wpadło wczoraj z "PETROWAŁKA" 100K, więc trzeba zainwestować w coś z fundamentami :-)
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.