• IMPEL Autor: ~IMPEL [89.174.254.*]
    Witam . Mam wrażenie że to czas się zbliża na tą spółkę . To jest moja subiektywna opinia . Mam te akcje i uważam że jest niedowartościowana . Pozdrawiam .
  • Re: IMPEL Autor: ~wacek [89.72.104.*]
    ja też ją mam i systematycznie powiększam swój portfel
  • Re: IMPEL Autor: ~ipl [77.254.128.*]
    Millennium DM radzi: "Kupuj" Impel

Puls Biznesu, pb.pl,25.01.2011 12:58
    Czytaj komentarze (0)
    Zalecenie "kupuj" wydał dla akcji Impela Marcin Materna, dyrektor departamentu analiz Millennium DM.

Oto uzasadnienie rekomendacji:

W ostatnich trzech latach Impel wyraźnie poprawił marże, osiągając w 2009 roku rentowność operacyjną bez uwzględnienia wpływów z dotacji. W ubiegłym roku, w wyniku dalszych działań restrukturyzacyjnych spółka ponownie poprawiła rentowność, mimo ponoszenia dodatkowych kosztów związanych z wdrażaniem zintegrowanego systemu informatycznego. Ze względu na osiągniętą wielkość Impel wydaje się mieć ograniczone możliwości wzrostu poprzez rozwój organiczny. Spółka widzi natomiast szanse w konsolidacji rynków, na których działa, gdyż charakteryzują się one dużym rozdrobnieniem.

Impel jest beneficjentem dotacji państwowych przysługujących posiadaczom statusu Zakładu Pracy Chronionej (ZPCh). Kolejne na przestrzeni ostatnich lat niekorzystne zmiany w ustawie dotyczącej rehabilitacji osób niepełnosprawnych, z których część obowiązuje od bieżącego roku, mają negatywny, acz ograniczony wpływ na działalność spółki, dzięki przeprowadzonym działaniom restrukturyzacyjnym.

Wycenę Impela przeprowadziliśmy metodą zdyskontowanych przepływów pieniężnych (DCF) oraz metodą porównawczą. Na podstawie naszych prognoz wartość jednej akcji spółki szacujemy na 37,56 zł, co daje 34-proc. potencjał wzrostu i wydajemy rekomendację "kupuj". W wycenie nie uwzględniliśmy ponad 180 mln zł potencjalnego zysku z tytułu aktualizacji wartości gruntów. Wartość ta powinna być stopniowo uwalniana, w miarę realizacji kolejnych projektów deweloperskich, jednak z uwagi na opóźnienia w realizacji inwestycji, nie uwzględniamy jej w naszej waluacji.
  • Re: IMPEL Autor: ~LOATA [193.59.72.*]
    tylko kurs spada
  • Re: IMPEL Autor: ~ipl [77.254.128.*]
    IMPEL jest dzisiaj spółką dnia w DM BZWBK. Wymowa: pozytywna, zasięg wzrostów: 35.08PLN
  • Re: IMPEL Autor: ~jerry [89.72.104.*]
    Cztery dychy to dobra cena za, którą rozważę jej sprzedaż ! Ciekawe jaki zysk na 1 akcję będzie za 2010 r. - ja stawiam, że ok 4 zł/akcję !!!
  • Re: IMPEL Autor: ~spokojny [178.73.63.*]
    Solidna spolka. Potencjal do wzrostu w ciagu 12 miesiecy miedzy 50 -100%. Wynik bedzie moze nawet delikatnie lepszy niz 4 pln /akcje (czyli de facto najlepszy w historii spolki !!!!). Spolka z serii - kupic i trzymac bez nerwowych ruchow.
  • Re: IMPEL Autor: ~jerry [89.72.102.*]
    Na jakiej podstawie oceniasz potencjał wzrostowy w przedziale 50% - 100% ?. Najwyższa wycena w ostatnim czasie to 35 zł z hakiem. Po czterech kwartałach 2010 r. zysk na akcję powinien lekko złapać poziom 4 zł/akcję, pytanko tylko do co zrobią 2 główni udziałowcy ? Głośno "mówi się" o rozwoju poprzez przejęcia, a jak wiemy przejęcia absorbują kapitał. Jak dla mnie projekty deweloperskie wraz z bankiem ziemi drepczą w miejscu, jeżeli ten temat by się rozwinął to z całą pewnością popchnąłby kurs spółki na północ. W mojej ocenie ta spóła ma potencjał na 50 zł, gółwny problem związany z takim poziomem potencjalnej ceny widzę jednak w małej płynności spółki...
    dlaczego 50-100%?
    1. Wyceny biora po uwage tylko obecna dzialalnosc operacyjna (ktorej wg. mnie niedoszacuwuja)
    2. Wogole w wycenach nie jest brany pod uwage potencjal gruntow (co zreszta wyceniajacy podkreslaja w tychze wycenach)
    3. Porownujac wskazniki - chocby C/Z ze srednia GPW
    ... no to jaki kolejny rekord przed nami ? Jak tak dalej pójdzie to obstawiam na koniec tygodnia 4 dychy...
    Czy są jeszcze jakieś "ciekawostki" o Impelu poza ostatnią informacją o rozstaniu z włoskim autogrillem ?
  • Re: IMPEL Autor: ~IMPEL [89.174.254.*]
    Witam , Impel to nie jest tylko spółka porządkowo-ochroniarsko-cateringowa . Ma tylko jedną wadę wolno się rozpędza . Nie namawiam . To nie jest rekomendacja , każdy swój rozum ma , chyba że ktoś woli kupować petrola . Pozdrawiam .

Witam . Coraz lepiej zaczyna to wyglądać . Musimy tylko przejść te trzydzieści trzy zeta . Pozdrawiam .
    O już żeśmy przeszli nawet nie zauważyłem,tylko czy utrzymamy tę dynamikę . Nie namawiam na papier . Pozdrawiam .
  • Re: IMPEL Autor: ~lupe [193.9.21.*]
    jerry pyta czy coś słychać nowego...

Ano dzisiejszy parkiet informuje o rzeczach, które mogą być dla spółki bardzo ciekawe:
    http://www.parkiet.com/artykul/9,1016474_Impel--Partner-poszukiwany.html

Sądzę, że prawdziwe wzrosty dopiero przed nami. Dlaczego? Odpowiedź w wartościach wskaźników dla IMPELA:
    C/WK 1,40
    C/ZO 7,74
    C/P 0,37

Papier jest zdecydowanie niedoszacowany, zwłaszcza na tle innych spółek.
  • Re: IMPEL Autor: ~loata [193.59.72.*]
    cos mizernie
    Witam . Nie było dzisiaj żle ,ale myślałem przez chwilę ,że wyjdziemy na plus . No cóż apetyt rośnie w miarę jedzenia . Oby wszystkie korekty były takie jak dziś . Tego sobie i Państwu życzę . Pozdrawiam .
  • Re: IMPEL Autor: ~lupe [195.3.144.*]
    Przed chwilą poszedł ładny pakiet 90 000 akcji. na tych poziomach to raczej dobry sygnał :-)
    Trigon odkupuje :-))) ?
  • Re: IMPEL Autor: ~czytać parkiet [67.159.56.*]
    Dzisiejszy Parkiet:

Impel wchodzi na rynek sprzedaży ubezpieczeń i zbuduje w kraju sieć hurtowni sprzętu BHP. Temu służą ostatnie przejęcie i plan następnych akwizycji — dowiedział się Parkiet.

http://www.parkiet.com/artykul/1017600_Impel-bierze-na-cel-ubezpieczenia.html
    Witam. Ja bym się nie zdziwił , gdyby któryś z funduszy się nie zreflektował i nie odkupił pakietu akcji Impela , ponieważ spółka jest dobra i wyplaca sowite dywidendy . Pozdrawiam .
    Witam. Ja bym się nie zdziwił , gdyby któryś z funduszy się zreflektował i odkupił pakiet akcji Impela , ponieważ spółka jest dobra i wyplaca sowite dywidendy . Pozdrawiam . P.S. tak to powinno być zredagowane . Narazie się schładzamy .
    Mam prośbę zdaje się do niejakiego BalticAndy aby powrócił do co piątkowego podsumowywania Impela na forum parkietu .Krótko i zwiężle ile udało się Implowi wzrosnąć bądz spaść w ujęciu tygodniowym .Pozdrawiam .
  • Re: IMPEL Autor: ~lupe [195.3.144.*]
    [11-02-2011 09:48] Impel Rental oraz Impel objęły większościowy pakiet Brokers Union
    --------------------------------------------------------------------------------
    11.02. Warszawa (PAP) - Impel Rental oraz Impel, spółki z Grupy Impel, przejęły brokera ubezpieczeniowego, firmę Brokers Union - poinformowała spółka w komunikacie. Impel przejął 51 proc. udziałów, a po sześciu latach ma możliwość wykupu 100-proc. pakietu Brokers Union. Akwizycja została sfinansowana ze środków własnych.

"Usługi ubezpieczeniowe nie były do tej pory świadczone przez Impel i stanowią naturalne i oczekiwane przez rynek uzupełnienie produktów, które posiadamy w swojej ofercie (...) Zamierzamy wykorzystać potencjał Brokers Union zarówno wewnątrz Grupy, jak również rozwijać kompetencje, by oferować usługi ubezpieczeniowe naszym klientom" - powiedział cytowany w komunikacie Piotr Osowski, prezes Impel Rental.

Brokers Union to broker z Wrocławia świadczący kompleksowe usługi doradztwa ubezpieczeniowego. Spółka jest członkiem międzynarodowego stowarzyszenia UNiBA Risk Solution Partners. Przychody nowo pozyskanego podmiotu za rok 2010 szacuje się na około 2 mln zł. (PAP)
  • Re: IMPEL Autor: ~obserwator [83.19.233.*]
    Co do zakupu firmy brokerskiej - nie wiem co Impel chce osiągnąć, kupując takiego gniota, chyba tylko licencję brokerską. W "branży" powszechnie wiadomo, co ten broker jest wart, tj. jaki ma warsztat. Niestety tutaj nie znajdą know-how, jak zorganizować sprzedaż masową.
    A już zupełnie inną kwestią jest - kto kupi ubezpieczenie od sprzątaczki albo ochroniarza?
    Witam . Stare info sprzed kilku dni.... A jego imię czterdzieści cztery , bo tam właśnie przypada szczyt . Mam nadzieję , że długo to nam nie zajmie . Pozdrawiam .
    A czymu ma na imię 44 a nie np 55, 66, 77, itd ... skąd ten szczyt na 44 ?
    Pozwoliłem sobie użyć skrótu myślowego . Chodziło mi o maksymalną cenę jaką płacono za te walory w historii spółki a było to czterdzieści cztery i pół zeta na akcje . Było to prawie cztery lata temu . Dlatego narazie celem jest pokonanie , bądż chociaż osiągnięcie tamtej ceny . Czy już jaśniej :). Pozdrawiam .
    No - teraz już wiem o co Ci było kaman w tym 44 ! Klucz prosty, aczkolwiek algorytm do rozwikłania skomplikowany... Może niepotrzebnie sądziłem, iż Twoja analiza z czegoś wynika ... ja też pozdrawiam
    Witam. To wynika z analizy w tym przypadku z analizy przeszłości spółki i jej przeszłych notowań . My tu gadu- gadu a w marcu nwza gdzie akcje nieuprzywilejowane imienne staną się akcjami na okaziciela . I to jaka ilość , czyżby ktoś chciał skeszować swoje udziały ? Nierozumiem tylko kto obejmie udziały w podwyższonym kapitale spółki w ramach kapitału docelowego ! Mam nadzieję , że zarząd nie szykuje nam jakiegoś "psikusa " ?!
    Tzn. żeby algorytm był zrozumiany : chodzi mi o cenę emisyjną tych akcji . Ciekawi mnie na ile je wycenią skoro sam Dzik przyznaje że spółka jest niedowartościowana w niedawnym wywiadzie tvn cnbc . Czas pokaże .
    Nie rozumiem Twojego nawiazania do ceny emisyjnej. Akcje zostana zmienione po prostu z "imiennych" na "na okaziciela". Po cenie nominalnej 5 pln. Cena emisyjna nie ma tu nic do rzeczy i nie bedzie o niej wzmianki. Celow takiej operacji moze byc przynajmiej dwa: 1. sprzedanie czesci akcji przez Dzika lub Biegaja (bo chca po prostu sprzedac lub Inwestorzy Finansowi warunkuja wejscie w spolke po zwiekszeniu plynnosci), 2. wniesiesienie akcji do innego przedsiewziecia biznesowego jako wklad wlasny ( tu mozna wyobrazic sobie jakis joint venture dotyczycy dzialalnosci developerskiej). Ale to jest tylko gdybanie. Generalnie dlugofalowo wskazane jest obnizenie udzialu w akcjonariacie przez 2 glownych akcjonariuszy.
    Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma może linka z wywiadem udzielonym ostatnio przez prezesa Dzika na TVN CNBC ? W mojej ocenie zwiększeni płynności spółki z całą pewnością zachęci potencjalnych inwestorów.
    Witam . Nie chodzi mi o zamianę tych akcji imiennych na okaziciela . Chodzi mi o to czy nie ma to przypadkiem związku z podwyższeniem kapitału zakładowego . Bardziej zorientowani wiedzą że impel uchwalił podwyższenie kapitału zakładowego o 4.5 mln. nowych akcji . Co do wywiadu Dzika to bedzie on dostępny na stronie tvn cnbc jak tylko skończą ją przebudowywać . Oglądałem ten wywiad na żywo i był bardzo optymistyczny . Szczególnie zdanie pana Dzika : "Polecam dokładnemu przeczytaniu raportu za cały rok obecnym jak i przyszłym akcjonariuszom".Szkoda że raport dopiero pod koniec marca !
    Dzięki za info. Skąd masz info o podwyższeniu kapitału zakładowego o 4,5 mln akcji ? Bardzo uważnie obserwuję tą spółkę i nic takiego nie widziałem, a 4,5 mln akcji to ponad 30 % zwiększenie całkowitej ilości. Być może chodzi o wejście jakiegoś dużego inwestora. Trochę szkoda, że impel tak wolno sprzedaje mieszkania we Wrocławiu. Sądziłem, że ciekawe projekty deweloperskie dadzą tej spółce spory wiatr w żagle.
    pozdrawiam
    Jeszcze jedno : Nie sądzę aby dwóch czołowych akcjonariuszy redukowało swój udział w spółce na rzecz jakiejś instytucji finansowej szczególnie teraz gdy spółka stała się najbardziej zyskowna w historii . Bardziej bym się skłaniał ku opcji że to będzie na rzecz zależnej od impela spółki która posiada wraz z impelem ziemię . Nie pamiętam teraz jak ona się nazywa Venture czy jakoś tak . W każdym razie ta spółka jest spółką zależną w jakimś stopniu jeśli opowiadam pierdoły to mnie poprawcie . Piszę to tak jak pamiętam więc mozliwe że coś pokręciłem .
    http://www.vantage-sa.pl/
    Wynik netto Impela w tym roku może być wyższy od ubiegłorocznego
    PAP - Biznes
    26 Sie 2010, 15:28

26.08. Warszawa (PAP) - Wynik netto Impela za 2010 rok może być wyższy od wyniku ubiegłorocznego. Spółka zamierza zawalczyć o 10-proc. wzrost przychodów rok do roku, choć jej przedstawiciele zaznaczają, że zadanie jest bardzo ambitne.

"Wynik netto w tym roku może być poprawiony. Jeśli chodzi o przychody, nie poddajemy się. Spróbujemy osiągnąć 10-proc. wzrost, choć trzeba przyznać, że przy obecnej skali działalności spółki i zaostrzonej konkurencji - nie będzie to zadanie łatwe" - powiedział na konferencji prasowej Wojciech Rembikowski, wiceprezes spółki.

Dodał, że trzeci kwartał jest dla grupy zawsze najlepszy.

Po pierwszym półroczu przychody grupy wzrosły o 5,5 proc., do 533,6 mln zł z 506,1 mln zł. Zysk operacyjny wzrósł do 24,6 mln zł z 23,2 mln zł, a zysk netto do 21,8 mln zł z 15,5 mln zł.

W ubiegłym roku grupa miała 33,5 mln zł zysku netto przypadającego akcjonariuszom jednostki dominującej i 1033 mln zł przychodów.

Spółka utrzymuje politykę wypłaty dywidendy.

"Zarząd zwykle rekomenduje wypłatę dywidendy. Jej wysokość jest zależna od akcjonariuszy. Co rok staramy się dzielić zyskiem z akcjonariuszami, i co rok dywidenda jest wyższa" - poinformował Rembikowski, zapytany o tegoroczne plany dywidendowe.

Z zysku za 2009 rok firma wypłaciła 1,5 zł dywidendy na akcję.

Impel zamierza rozwijać się poprzez akwizycje.

"Podchodzimy do dużego biznesu, firm, które wydzieliły spółki usługowe na swoje potrzeby, w ramach swoich struktur. Chcemy kupować takie przedsiębiorstwa" - powiedział wiceprezes.

Nad kolejnymi akwizycjami pracuje obecnie m.in. należący do Impela segment obsługi nieruchomości. W grę wchodzi przejęcie spółki specjalizującej się w usługach porządkowo-czystościowych od dużej firmy w Łodzi i zakup podmiotu o obrotach rzędu 30 mln zł na Litwie (spółka Corpus A). Przejęcia byłyby finansowane ze środków własnych.

Z kolei w 2011 roku segment obsługi nieruchomości planuje w wyniku akwizycji zwiększyć przychody o ok. 40 mln zł.

Walne zgromadzenie akcjonariuszy Impela upoważniło zarząd do podwyższenia kapitału zakładowego o 4,6 mln akcji. Środki z emisji miałyby zostać przeznaczone na inwestycje i akwizycje.

"Póki co nie pracujemy jeszcze nad tym tematem. W tym roku emisja nie jest planowana" - powiedział Rembikowski. (PAP)

kolego coś marnie obserwujesz oni to uchwalili na nzwa w czerwcu zeszłego roku. Pozdrawiam .
    Wynik netto Impela w tym roku może być wyższy od ubiegłorocznego
    PAP - Biznes
    26 Sie 2010, 15:28

26.08. Warszawa (PAP) - Wynik netto Impela za 2010 rok może być wyższy od wyniku ubiegłorocznego. Spółka zamierza zawalczyć o 10-proc. wzrost przychodów rok do roku, choć jej przedstawiciele zaznaczają, że zadanie jest bardzo ambitne.

"Wynik netto w tym roku może być poprawiony. Jeśli chodzi o przychody, nie poddajemy się. Spróbujemy osiągnąć 10-proc. wzrost, choć trzeba przyznać, że przy obecnej skali działalności spółki i zaostrzonej konkurencji - nie będzie to zadanie łatwe" - powiedział na konferencji prasowej Wojciech Rembikowski, wiceprezes spółki.

Dodał, że trzeci kwartał jest dla grupy zawsze najlepszy.

Po pierwszym półroczu przychody grupy wzrosły o 5,5 proc., do 533,6 mln zł z 506,1 mln zł. Zysk operacyjny wzrósł do 24,6 mln zł z 23,2 mln zł, a zysk netto do 21,8 mln zł z 15,5 mln zł.

W ubiegłym roku grupa miała 33,5 mln zł zysku netto przypadającego akcjonariuszom jednostki dominującej i 1033 mln zł przychodów.

Spółka utrzymuje politykę wypłaty dywidendy.

"Zarząd zwykle rekomenduje wypłatę dywidendy. Jej wysokość jest zależna od akcjonariuszy. Co rok staramy się dzielić zyskiem z akcjonariuszami, i co rok dywidenda jest wyższa" - poinformował Rembikowski, zapytany o tegoroczne plany dywidendowe.

Z zysku za 2009 rok firma wypłaciła 1,5 zł dywidendy na akcję.

Impel zamierza rozwijać się poprzez akwizycje.

"Podchodzimy do dużego biznesu, firm, które wydzieliły spółki usługowe na swoje potrzeby, w ramach swoich struktur. Chcemy kupować takie przedsiębiorstwa" - powiedział wiceprezes.

Nad kolejnymi akwizycjami pracuje obecnie m.in. należący do Impela segment obsługi nieruchomości. W grę wchodzi przejęcie spółki specjalizującej się w usługach porządkowo-czystościowych od dużej firmy w Łodzi i zakup podmiotu o obrotach rzędu 30 mln zł na Litwie (spółka Corpus A). Przejęcia byłyby finansowane ze środków własnych.

Z kolei w 2011 roku segment obsługi nieruchomości planuje w wyniku akwizycji zwiększyć przychody o ok. 40 mln zł.

Walne zgromadzenie akcjonariuszy Impela upoważniło zarząd do podwyższenia kapitału zakładowego o 4,6 mln akcji. Środki z emisji miałyby zostać przeznaczone na inwestycje i akwizycje.

"Póki co nie pracujemy jeszcze nad tym tematem. W tym roku emisja nie jest planowana" - powiedział Rembikowski. (PAP)

kolego coś marnie obserwujesz oni to uchwalili na nzwa w czerwcu zeszłego roku. Pozdrawiam . Nawet nie o 4.5 mln. a o 4.6 mln. nowych akcji .
    No właśnie vantage . Dzięki bo wyleciało mi z głowy .
    Ostatnia myśl na koniec i narazie się nie odzywam : Chodzi mi o postulowany przez Was brak płynności . Cieszcie się że papiery są skoncentrowane u dwóch akcjonariuszy ,bo gdyby nie daj boże mieliby kiedykolwiek zmniejszyć swój udział poniżej połowy wszyskich akcji to śmiało moglibyśmy zapomnieć o wypłacanej dywidendzie ,która co rok jest wyższa . Bo w imię czego mieliby ją wypłacać że niby dla dobra akcjonariuszy mniejszościowych ? A tak głównymi beneficjentami są właściciele i my na doczepkę drobni akcjonariusze - zawsze to jest parę złotych(MAŁO JEST TAKICH SPÓŁEK Z POZA WIG 20 KTÓRE REGULARNIE OD KILKU LAT WYPŁACAJĄ DYWIDENDĘ) . Pozatym dzięki temu że spółka jest kontrolowana przez Dzika i Biegaja to kurs może już bez przeszkód rosnąć ( bo chyba mają już satysfakcjonującą ich ilość akcji )to nie znajdą się amatorzy którzy by zaniżali kurs by przejąć kontrolę . Bo takiej kontroli nie uzyskają . Jeśli moje rozumowanie jest błędne to zapraszam do dyskusji osoby zainteresowane .
    Akcje na okaziciela, dodatkowa (potencjalna) emisja 4,6 mln akcji, bank pełenn ziemi, zwiększane co roku obroty, dywidendy, poprawa wyników i wskaźników finansowych, niby wszystko jest ok, ale tak na prawdę nic nie wiemy o planach 2 głównych właścicieli, którzy rozdają karty. Ciekawe czy w tych prawie 30 % free floty są jacyś duzi i poważni inwestorzy. Impel zdecydowanie lepiej od Solida rozgrywa biznes z ubezpieczeniami. Powołanie przez Solid do życia 2 Zakładów Ubezpieczeń, które wymagają dużych nakładów, zachodu i czasu na wyrwanie portfela z konkurencji (często po dumpingowych stawkach) to zupełnie inna bajka, niż pośrednictwo brokera, który ku uciesze Klienta wyciska Ubezpieczyciela na rzecz Klienta jak przysłowiową cytrynę, goląc z tego jeszcze 15-25% prowizję od płaconej przez Klienta składki. Temat deweloperki Vantage jest ciekawy jednak nie stety drepcze w miejscu (wystarczy wejść na stronę i sprawdzić ilość wolnych mieszkań we Wrocławiu). Promenady Wrocławski itd, to jest dopiero ciekawy projekt, który został zatrzymany przez Krysys - pytanie na jak długo ?
    Problemem jest emisja nowych akcji , bo to ona wyznaczy kierunek . Mam wrażenie że pies pogrzebany jest właśnie w tej emisji ,dlatego jeszcze jesteśmy na tych poziomach . Oczywiście to jest moje subiektywne zdanie i nikt nie musi się z tym zgadzać . Pozdro !
    Witam . Ech ... wszystko łykają poniżej trzydziestu trzech zeta a powyżej nie chcą .
    te 33,15 zł to jakaś magiczna bariera !!!
    Coś jakby czekało po ile będzie emisja . Główni akcjonariusze już pewnie wiedzą . My dowiemy się jak zwykle na szarym końcu . Ale taki los drobnych akcjonariuszy . Nie wiem jak wy ale ja chętnie bym dokupił troszeczkę poniżej tzrech dych . Może będzie okazja , ale nie obrażę się jak zacznie też dynamicznie rosnąć . Tylko niech tak nie stoi na litość bo można szału dostać .
    Coś faktycznie jest na rzeczy, być może chodzi o wejście do gry jakiegoś dużego inwestora, Który wzmocni kapitałowo spółkę. Jeżeli faktycznie Impel poszukuje kapitału to musi szykować się do jakichś dużych akwizycji/inwestycji, które znacznie przekraczają poziom jego kapitału rezerwowego plus roczny zysk. Pytanie w co wchodzą (np; finansowanie projektów deweloperskich) lub skup firm konkurencyjnych ? Ta spółka jest wyjątkowo wstrzęmięźliwa jeżeli chodzi o informacje dla inwestorów - niestety
    Ładny pakiet poszedł przed chwilą .
    Kołujemy na pasie startowym . Moim zdaniem w tym tygodniu przejdziemy te nieprzyjemne rejony . (chociaż trochę towarzyskie są wszak długo nie możemy ich przejść).Pozdro.
    Kołujemy to za dużo powiedziane narazie wystawiliśmy samolot przed hangar . To jednak może być dłuzsza przeprawa przez te poziomy niż sądziłem. Pozdro .
    Niesamowite piąta sesja konczy się na zero. Tego dawno na tej spółce nie było .
[x]
IMPEL 0,39% 13,00 2021-03-03 13:46:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.