• Dobre się kończy Autor: ~kozaczek [193.37.139.*]
    Witam
    Dziś zobaczymy powtórkę sprzed pół roku dla tych ze słabą pamięcią przypomnę. Podbitka w okolice 6,4 a potem zjazd w okolice 5. Już z rana widać ze na K nic nie ma pozdrawiam analityków
  • Re: Dobre się kończy Autor: ~xxx [178.73.63.*]
    to sprzedawaj i wy...dalaj stąd!!!!!
  • Re: Dobre się kończy Autor: ~maciej [83.23.193.*]
    To na co kretynie czekasz ? Dawno powinienes sprzedac i zapomniec o papierku .
  • Re: Dobre się kończy Autor: ~anonim [87.205.255.*]
    kozaczek- cipciaczek -jeszcze pajacu nie sprzedałeś?? sprzedaj i spieprzaj dziadu. Wszyscy mamy dość twoich bzdur- pamiętasz oszołomie jak całkiem niedawno straszyłeś dużymi spadkami jak było 4,8?? !!!!!!!!!!!!!! powinni zabronić wypowiadać się takim idiotą
  • Re: Dobre się kończy Autor: ~Lutek [89.72.137.*]
    czytając powyższe wypowiedzi, jawi się obraz "nowego" akcjonariatu, ( aczkolwiek słowo akcjonariat nie powinno dotyczyc tych autorow ),

poziom kultury wypowiedzi zbliżony do zera, merytorycznie nie są w stanie ułożyc kilku zdań...

co oni mogą pamiętac są tu od paru dni nastawieni na szybki zysk,

jeżeli wyrażasz inny pogląd na watku reagują jak dziecko, któremu zabrano zabawke...)

Pozdrawiam "starych" akcjonariuszy.

• Re: Dobre się kończy Autor: ~re [83.23.193.*]
    Nie dziw sie ze jest reakcja na meczące i denerwujace wypowiedzi kozaczka , ktory juz od dluzszego czasu nagania na spadki . Poza tym jest tu jedyna placzącą osobą i to chyba nie jest merytoryczne . Kazdy moze wypowiadac swoje opinie , ale jego sa wyjatkowo tendencyjne ( pytanie jaki jest tego cel ?) i stad nerwowe komentarze innych akcjonariuszy .
  • Re: Dobre się kończy Autor: ~kozaczek [193.37.139.*]
    Merytorycznie

1. Odszkodowanie - 445 tys euro - 1,7 mln zdarzenie jednorazowe
    2. Odszkodowanie Wojas - 1mln = zdarzenie jednorazowe
    Planowany zysk - dwucyfrowy cokolwiek to znaczy załóżmy 11 mln

Wartość akcji przy obecnym C/Z 14,1

łatwo policzyć
    11 / 14,1 = 155,1 mln / 19 ml akcji = 8,16 PLN
    Jeżeli się potwierdza zapowiedzi.
    Poziom nieufności 0,7 połaczony w mała płynnosicą waloru co raczej rekinów nam tu nie ściągnie (nie można powiedzieć że zarząd liczy się z drobnym akcjonariatem raczej powiedziałbym że ma go głęboko w d... - patrz polityka informacyjna)

tak więc przy dobrych wiatrach 5,7 PLN /akcję

Pozdrawiam

w tej chwili jest ponad 6 zl . tak wiec merytorycznie -sprzedaj , bo jezeli wg ciebie 5,70 to gorna granica wartosci to nie ma na co czekac . Dziwie sie dlaczego tego jeszcze nie zrobiles ?
    nie przewiduje najbliższego scenariusza i nie opowiadam się po żadnej ze stron,

mam strategie dalece wykraczającą poza bieżące wydażenia, chętnie wymieniłbym swoje spostrzeżenia ale w zdrowej atmoswerze,

niesłusznym jest twierdzenie aby ktoś nagania na spadki czy wzrosty, myślę że nikt nie podejmuje decyzji w oparciu o info zamieszczane na forum, bardziej jest ono "barometrem" naszych nastrojów niż wyznacznikiem kursu,

wobec powyższego nie na miejscu jest obrażanie autora/autorów wpisów mających inne zdanie ( nawet jeżeli jest tendencyjnie pesymistyczne ) :-)

Pozdr.

Siedzę na Protektorze od momentu kiedy się pojawiły informacje o przejęciu przez Wojasa.
    Czy to wystarczająco długo dla Ciebie, czy może nadal to tylko pare dni?
    Skoro jesteś tu tak długo to powinieneś wiedzieć jak durne są posty kozaczka cały czas narzekanie, albo spamerskie linki. To są dla Ciebie merytoryczne posty?
  • Re: Dobre się kończy Autor: ~anonim [87.205.255.*]
    ja również mam papiery Protka od dłuższego czasu(od ponad pół roku)przez dłuższy czas nic nie pisałem ale w końcu się zdenerwowałem i nie wytrzymałem- ile to można czytać tych narzekań i biadolenia kozaczka?? niech idzie do mamy i się jej wypłacze a nie będzie zatruwał za przeproszeniem d upy bogu ducha winnym akcjonariuszom,.Mówisz że to co piszą na forum nie ma wpływu na podejmowane decyzje? i tak i nie- jeśli ktoś inwestuje na giełdzie od wiele lat nie rusza go to i na pewno się tym nie kieruje ,ale ilu jest takich ,,świeżaków''co to się wystraszą lub dadzą nakręcić??
    zawsze może być 13 lub 14 mln co zmieni dosc znacznie obraz spółki bo to by znaczyło że znacznie poprawiła wyniki na poziomie operacyjnym a wtedy trochę inaczej był widział wycenę :) Co do linków do macie tu jeden spamerski odemnie zawsze możecie zainwestować alternatywnie http://server.netsales.pl/z/7260/CD2180
    może sobie sam zainwestujesz alternatywnie skoro to taka słaba spółka
    kozaczek chyba nie zasluguje na to by o nim pisac . Psy szczekaja a karawana idzie dalej . Znajac zycie to nie wykluczam ze za chwile on sam moze zmieniac zdanie jak chorągiewka . Facet chyba jest cos nie teges .
    a tak apropo zanim coś napiszecie to odwiedzcie moich przyjaciół oni dadzą Wam pogląd na Wasze możliwości http://server.netsales.pl/z/14477/CD2180
    skąd podejrzenie że jestem mężczyzną
    atmosfera nam sie nieco oczyściła,

co nie co sie wyjasniło i czegoś się o sobie dowiedzieliśmy, oby tak dalej,

p.s. polecam przyjrzec się spolce IMPEXMET jeżeli zamknie się dzisiaj powyżej 4,65 to znaczy że wybiłja sie z kanału trendu bocznego po długiej konsolidacji, obroty dzisiaj jak do tej pory imponujące,

pozdr.
  • Re: Dobre się kończy Autor: ~New_Balance [83.6.55.*]
    Chopy opanujta się , jak widzę najwięcej emocji przeważnie niezdrowych budzą wpisy kozaczka ale kozaczkowi właśnie o to chodzi , chodzi o to by kij w mrowisko wsadzić i czerpać z tego dla swojej psyche Dr Jackle przyjemność. Ale powiem wam dla ciekawości , że są to profile psychologiczne z reguły o sporej inteligencji :) hmm dlatego zasugerowanie , że kozaczek jest płci przeciwnej :) to chyba mnie zainteresowało wielce :) :) :) :) Dajcie se luz chłopy i bez obrażania się wzajemnego .
  • Re: Dobre się kończy Autor: ~anonim [77.253.97.*]
    kozaczek by zapewne chciał by akcje rosły o 100% dziennie ? :-P hehe chłopie naucz się cierpliwości bo giełda jest dla cierpliwych gości.A jak chcesz to są spółki na których rządzą spekulanci,Protek na szczęście taką spółką nie jest. Ja traktuje akcje jak mój trzeci filar emerytalny bo nasze państwo jak mi emeryturę da to nie wystarczy do pierwszego :-P pozdrawiam
  • Re: Dobre się kończy Autor: ~anonim [77.253.97.*]
    kozaczek- nie musisz już nam udawadniać że jesteś kompletnym kretynem- my już o tym wiemy :-)rzeczywiście zjechało do 5 zł :-P hehe 6,16 jest ok. Ciąg dalszy wzrostów nastąpi :-) pozdrawiam wszystkich normalnych :-)
  • Re: Dobre się kończy Autor: ~ble [77.115.55.*]
    Teoretyczny zysk za 2010 - większy od 2009 - o 30 % tj. 4560000 plus 30% = 5928000 zysku za 2010.
    Liczymy dalej : P/E tj. cena 1 akcji do zysku na akcję.Teoretyczny zysk na akcję za 2010 to 5928000 / 19022000 akcji co daje 0.31163915 zł. zysku na akcję.
    Teraz cena jednej akcji ( na dzień dzisiejszy 6 zł. ) dzielone przez 0.31163915 zł. na akcję daje nam teoretyczne P/E tj.19.253 za IV kw.
    Teraz liczymy wg. "K".Zysk x P/E : ilość akcji : zysk 5928000 x 19.253 : 19022000 akcji daje nam aktualną CENĘ 5.999 zł. za papierek.
    Wiedząc ,że giełda wyprzedza wydarzenia jestem dobrej myśli ....
    Kupuj plotki sprzedawaj fakty .....
[x]
PROTEKTOR -1,96% 1,20 2026-06-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.