Od kilkunastu dni nikt nie sprzedaje.Coraz większe niezrealizowane zlecenia na kupnie.Wysyp sygnałow kupna na wszystkich oscylatorach.No -i najwazniejsze-wspaniałe wspólczynniki-C/Z 12,C/WK-0.90 i stale rosnąca sprzedaż i zyski.
.Jesli założyc ,ze zyski za IV kwartał będą proporcjonalne do poprzednich kwartałow,to na podstawie opublikowanych przychodów za IV kw/ok. 22,4 mln/powinno być ok 1.8 mln zysku w IV kw.Po dodaniu tej kwoty do zyskow w pozostałych kwartałach wychodzi kwota 5,6 mln zysków.Po podzieleniu przez liczbe akcji wychodzi 2,25 zł na akcje .Ale trzeba pamietac o tym ,ze nie cały zysk musi byc przydzielony na akcje.
Jeśli pomylilem się w jakims momencie to mnie popraw,nie najlepiej sie dzis czuję/grypa/:)
pod całością sie podpisuję, / moje akcje wyjdą i z tegoroczna dywidendą taniutko :) myślę kiedy zagranica dostrzeże potencjał NOVITY . po tegorocznej wypłacie dywidendy wchodzimy do prestiżoweg indexu spółek !!!!!!!!!! cudnie powinno być !
żeby ruszyc Novite- nie trzeba chyba zagranicy?Sami mówicie o małym FF.Poza tym spólka jest juz długoterminowo zupelnie wyprzedana i brak chetnych do sprzedaży po aktualnych cenach/wystarczy spojrzeć na obroty z ostatnich 2-3 miesiecy/Wg mnie ruch moze byc tylko w gore:)
trzeba uzbroić się w cierpliwość,na moje oko dla osiągniecia pelnej symetrii czasowej na wykresie ten zastój potrwac może góra 1-1.5 miesiąca.Pomyslcie sobie,ze alteratywa dla naszych pieniędzy jest wspaniala lokata na 4,5 % rocznie.Od razu robi sie lepiej na sercu:)
nie opowiadaj o lokacie w banku jako alternatywie dla novity
kupowalem novite wtedy gdy KGHM zjechał do 20 złoty, Lotos do 7 itp.
fakt ze Lotos tez wtedy wzialem ale za szybko oddałem
zrobili taka jazde na rynku - przypomne sławne słowa jakiegoś debila "analityka" że lotos jest warty 0 zł - ktoś to pamięta? akcje leciały na łeb na szyję fakt ze troche wzialem ale jak napisalem za szybko oddalem
kto pamieta jak leciały wtedy surowce ropa czy miedź - więc niestety na KGHM się nie pokusiłem i to był błąd - myślałem wtedy że powinien z czasem wrócić do 80 zeta - a do jakiej ceny go dizś dopompowali??
wybrałem novitę..
no comments
ps
żeby byo jasne nie narzekam aż tak bo z giełdy nie żyję - trochę wolnych środków w nią wrzucam - bardizej chyba z ciekawości i chęci oczywiście ponadprzeciętnego zwrotu z kapitału niż w banku - ale nie też by szaleć na akcjach które odbiegają znacznie ceną od swych fundamentów
pozdr
no tak,Twoja sytuacja jest inna.Ja Novite kupowalem/i troche dokupuje/w okresie ostatnich 3 mcy.Dla mnie wyjściowy jest zakres cenowy 23.50-25,00 zł.Moja perspektywa jest znacznie krotsza niz Twoja,rozumiem Cie ,ze mozes byc sfrustrowany,ale wydaje mi sie,ze im dluzej papier leży na dnie tak jak Novita tym mocniej wystrzeli w górę.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości:)
novita swój nędzny kurs (w stosunku do innych napompowanych spolek o duzo gorszych fundamentach) broni dywidendą - nie dość ze ostatnio systematycznie wypłacaną to jeszcze wysoką