Ponad rok temu po sprzedaży Starka kupiłem EEX.
Mam go zresztą nadal .
Teraz z całą pewnością mogę być pewny, że po wynikach za IV kw ruszy ostro Epigon. Powinien mieć 3 gr zysku na akcję , teraz ma ponad 1,5 gr i wskaźnik P/E ok. 12 . Za miesiąc spadnie o połowę do 6. Nie ma za bardzo na NC spółek z takim wskaźnikiem.
No i trzeba dodać 2,5 letnią konsolę na Epigonie. MACD tygodniowe po raz pierwszy od 2 lat dało tam sygnał kupna. Aczkolwiek zawsze może trzymać dalej Starka. Kiedyś wzrośnie. Epigon zacznie wzrosty na przestrzeni max 3-4 tygodni. Możemy sprawdzić.
P.S.
Szkoda mi Starka mam do niego duży sentyment. W sumie dał mi sporo zarobić.
Tylko GOA nie jest spółką generującą zyski z mca na mc a te zyski raczej w 2011 r się już takie tam nie pojawią, ale niech rośnie. Swoją drogą jest to akurat wyjątek jedyny na ponad 100 spółek.
Jeśli tak będzie to sądzisz, że GOA dalej będzie w miejscu ?
Zresztą to wątek Starka. A co do niego, to sorry, ani zysków, ani planów, ani inwestorów, nic nie widzę co mogłoby wyciągnąć spółkę w górę.
Jest za to pełno drobnicy czekającej na 2-3 gr w górę by wywalić.
Powodzenia.
to moze wezmie cos na przyczepke na 2 biegu i sie kurs ruszy
tu bedzie ostra spekulacja
zobaczycie sami ze jak sie wezma spekulanci za te drobne spoleczki co kosztuja po pare groszy to szybko sie na wszystkich porobi z 5gr nagle 20gr i w dodatku na w chuj wysokich obrotach
Dnia 2011-01-26 o godz. 23:17 ~wskaznik napisał(a):
> to moze wezmie cos na przyczepke na 2 biegu i sie kurs
> ruszy
tu bedzie ostra spekulacja
zobaczycie sami ze jak
> sie wezma spekulanci za te drobne spoleczki co kosztuja po
> pare groszy to szybko sie na wszystkich porobi z 5gr nagle
> 20gr i w dodatku na w chuj wysokich obrotach
I wtedy wam podjaranym pozwolą się uwolnić z zyskiem po 400 % a sami z tym zostaną.
Brawo. Podoba mi się ten tok myślenia.
Uzasadnij myślenie.
Wzrośnie, bo ........., bo co ? Bo stoi kilka m-cy ?
Epigon stał 2,5 roku. Wzrasta, bo zaczyna zarabiać.
A tu ? Są zyski ? Jest wzrost wartości księgowej ?