najlepiej sięgnąć po Dziennik Ustaw - rok 2005, nr 184, poz. 1539 z dnia 2005-09-23
art.69 i 70 tegoż Dz.U... ustawa z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych
jak słupki wolumenu będą kończyły się na linii 2 lub 5 mln akcji dziennie to ja się zacznę zastanawiać... na razie GA zabunkrował swoje kwity, ANr2 swoje i do momentu kiedy wolumen nie wzrośnie to sobie tak może raz "UP", raz "DOWN"
a skoro oni, jako ci duzi zabunkrowali swoje, to ja swoje też zabunkruję... :-)
z ciekawostek:
patrzałem se ja ostatnio na taki indeks WIG BANKI... nie po szerokim bo z tym bywa różnie, ale na WIG BANKI właśnie i jak na jego tle zachowuje się PBF... nomen omen coś na kształt banku... i wieta wy co ja zobaczył...
np.
w poniedziałek WIG BANKI down 1,3% bodajże, a PBF up 1,54 % (czy jakoś tak),
we wtorek WIG BANKI 0,65% down, PBF 0,76% up...
i tak se kombinuję, jak to mondre ludzie se tak wymyślili, że spółki na tle branży oceniają, albo całego rynku... to znakiem tego z tym naszym PBF nie jest tak źle... :-)
analizujcie wykresy ale pamiętajcie o wolumenie i analizujcie je w odniesieniu do publikowanych informacji... kicha to będzie jak wolumen wzrośnie x 100, a SKW będzie malał... :-)
noooo.... młodzieży... siódma sesja niespadkowa... wczoraj Macek dał nieśmiały znaczek... wzrosty przy małych wolumenach... hym... już coś takiego kiedyś widziałem
to ja wczoraj wyciągnałem kurs do 1,35 po 16 ,bo juz tez cos takiego zrobiłem 3 miesiace temu przy 1,39.Mam nadzieję że inni którzy komentują też to będa robili