Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Ciekawa analiza

kicha kaszana... haha

patrzcie na wolumen...
kto gra?

najlepiej sięgnąć po Dziennik Ustaw - rok 2005, nr 184, poz. 1539 z dnia 2005-09-23

art.69 i 70 tegoż Dz.U... ustawa z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych

jak słupki wolumenu będą kończyły się na linii 2 lub 5 mln akcji dziennie to ja się zacznę zastanawiać... na razie GA zabunkrował swoje kwity, ANr2 swoje i do momentu kiedy wolumen nie wzrośnie to sobie tak może raz "UP", raz "DOWN"

a skoro oni, jako ci duzi zabunkrowali swoje, to ja swoje też zabunkruję... :-)

z ciekawostek:

patrzałem se ja ostatnio na taki indeks WIG BANKI... nie po szerokim bo z tym bywa różnie, ale na WIG BANKI właśnie i jak na jego tle zachowuje się PBF... nomen omen coś na kształt banku... i wieta wy co ja zobaczył...

np.
w poniedziałek WIG BANKI down 1,3% bodajże, a PBF up 1,54 % (czy jakoś tak),
we wtorek WIG BANKI 0,65% down, PBF 0,76% up...

i tak se kombinuję, jak to mondre ludzie se tak wymyślili, że spółki na tle branży oceniają, albo całego rynku... to znakiem tego z tym naszym PBF nie jest tak źle... :-)

analizujcie wykresy ale pamiętajcie o wolumenie i analizujcie je w odniesieniu do publikowanych informacji... kicha to będzie jak wolumen wzrośnie x 100, a SKW będzie malał... :-)

pozdr

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PBSFINANSE -1,55% 0,64 2025-12-01 11:00:00
2025-11-28
Wyniki finansowe Q 3/2025
2025-09-30
Wyniki finansowe
2025-09-25
Informacja o przetargu
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać