• leci i leci Autor: ~thomson120 [93.159.129.*]
    zastanawia mnie jedna rzecz,prezes twierdzi ze bedzie swietnie,skoro jest tak dobrze to dlaczego caly czas spada?caly czas trend spatkowy,czy przy takich dobrych zapowiedziach i dobrych perspektywach kurs nie powinien byc stabilny???moj sredni kurs zakupu to 13,50 i neka mnie coraz wiekszy stres jak widze notowania,jakie sa wasze przewidywania?do kiedy bedzie leciec i kiedy wkoncu sie odbije??prosze o przemyslene komentarze
  • Re: leci i leci Autor: ~Odlot [46.186.37.*]
    Dnia 2011-01-24 o godz. 18:46 ~thomson120 napisał(a):
    > coraz wiekszy stres jak widze notowania,jakie sa wasze
    > przewidywania?do kiedy bedzie leciec i kiedy wkoncu sie
    > odbije??prosze o przemyslene komentarze

Nie ma podstaw by prezesowi nie wierzyć,bo spółka rozwija się świetnie i powinna zarabiać coraz więcej na rynkach zagranicznych.
    Mam też Oponeo,ale większość zamieniłem na Marketeo z prostego powodu,bo jest wskaźnikowo aż 3razy tańsze.Przypomnę tylko,że P/E Oponeo po wynikach za IV kw. może spaść do 30,ale przy Marketeo spada ...zaledwie do 11! A jeśli takie Marketeo w ciągu roku podwoi zysk,to przy obecnej cenie na koniec roku może spaść do 5-ciu.
    Oponeo ma zarobić 10mln w 2011,więc P/E spadnie do ok.17-18,czyli i tak więcej,niż Marketeo będzie mieć już teraz...
    Zr
  • Re: leci i leci Autor: ~Odlot [46.186.37.*]
    Dnia 2011-01-24 o godz. 18:46 ~thomson120 napisał(a):
    > coraz wiekszy stres jak widze notowania,jakie sa wasze
    > przewidywania?do kiedy bedzie leciec i kiedy wkoncu sie
    > odbije??prosze o przemyslene komentarze

Nie ma podstaw by prezesowi nie wierzyć,bo spółka rozwija się świetnie i powinna zarabiać coraz więcej na rynkach zagranicznych.
    Mam też Oponeo,ale większość zamieniłem na Marketeo z prostego powodu,bo jest wskaźnikowo aż 3razy tańsze.Przypomnę tylko,że P/E Oponeo po wynikach za IV kw. może spaść do 30,ale przy Marketeo spada ...zaledwie do 11! A jeśli takie Marketeo w ciągu roku podwoi zysk,to przy obecnej cenie na koniec roku może spaść do 5-ciu.
    Oponeo ma zarobić 10mln w 2011,więc P/E spadnie do ok.17-18,czyli i tak więcej,niż Marketeo będzie mieć już teraz...
    Zresztą sporo osób ma i jedną i drugą spółkę,w końcu ci sami właściciele...
  • Re: leci i leci Autor: ~Lena [178.36.97.*]
    ja czekam na 10zł - jeśli dostane to oznacza, ze powienies sprzedać i odkupić sobie taniej, Jesli nie dostane to warianty są 3. pierwszy cena pojedzie w kosmos i zarobisz. drugi - cena będzie się kisić na 12,5 i wymiękniesz Ty , a ja nie kupie. trzeci - cena spadnie poniżej 10 zl, a że będzie ostro w dół, to ja się przestraszę i nie kupie po 10. Wybierz sam scenariusz ;-)
  • Re: leci i leci Autor: ~thomson120 [93.159.128.*]
    kolego a jakie sa Twoje przewidywania na najblizsze 2-3 miesiace?jaki kurs szcujesz po 24 lutym?
  • Re: leci i leci Autor: ~novum [85.158.138.*]
    Może kilka obliczeń, bo nic lepiej nie przemawia niż fakty oparte na danych.

Fakt 1: Prezes Spółki w wywiadzie do "Pulsu Biznesu" zapowiedział pod koniec października, że wyniki za 2010 będą rekordowe.
    Fakt 2: Dotychczas rekordowe wyniki Spółka ogłosiła w roku 2008 i było to ponad 6 mln zł.
    Fakt 3: W jednym z ostatnich wywiadów w TVNCNBC Biznes Prezes Spółki zapowiedział, że w IV kwartale Spółka poprawi wszystkie swoje wskaźniki, co oznacza, że rentowność netto również.
    Fakt 4: W jednym z ostatnich wywiadów w TVNCNBC Biznes Prezes Spółki zapowiedział, że rentowność sprzedaży opon za granicą będzie wysoka, szczególnie w Niemczech gdzie zabrakło opon w hurtowniach i Spółka wysyłała dużo opon do Niemiec ze swojego magazynu w Polsce, co jest ewenementem
    Fakt 4: W dotychczas rekordowym roku 2008 Spółka zarobiła w IV kwartale 2, 839 mln zł przy przychodach 39, 838 mln zł co daje rentowność netto 7,12%
    Fakt 5: Przychody Spółki wyniosły w IV kwartale 2010 62, 053 mln zł, co przy rentowności netto 7,12 % (tej z roku 2008) DAJE NA PEWNO ZYSK ZA IV KWARTAŁ 4, 47 mln zł czyli 7,27 mln za rok 2010. Spekulacja: Jeśli uwzględnimy jednak zapowiedzi wzrostu marży netto i założymy, że nie będzie ona 7,12% ale np
    - 8% to mamy zysk za IV kwartał 4,9 mln i za cały 2010 rok 7,7 mln
    - 9% to mamy zysk za IV kwartał 5,5 mln i za cały 2010 rok 8,3 mln
    - 10% to mamy zysk za IV kwartał 6,2 mln i za cały 2010 rok 9,0 mln zł
    - 11% to mamy zysk za IV kwartał 6,8 mln i za cały 2010 rok 9,6 mln zł
    - 12 % to mamy zysk za IV kwartał 7,4 mln i za cały 2010 rok 10,2 mln zł
    JA PO CICHU LICZĘ ŻE JUŻ ZA ROK 2010 ZYSK NETTO BĘDZIE 10 MLN, A ZA ROK 2011 20 MLN - PAMIĘTACJE ŻE PREZES MÓWI CAŁY CZAS O ZYSKU "DWUCYFROWYM" W ROKU 2011 CO OZNACZA ŻE PIERWSZĄ CYFRĄ MOŻE BYĆ RÓWNIEŻ 2, GDYBY MIAŁO BYĆ "1" MÓWIŁBY - KILKANAŚCIE MILIONÓW...
    Spokojnie, tylko spokojnie

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.186.37.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: leci i leci Autor: ~NOVUM [85.158.138.*]
    Nie było żadnej oficjalnej prognozy i Spółka niczego nie musi korygować w komunikacie.
    Były te następujące wywiady i słowa prezesa że zyski CYTUJĘ SĄ "WYSOCE SATYSFAKCJONUJĄCE" CO OZNACZA, ŻE ZA ROK 2010 ZYSKI BĘDĄ 10 MLN ZŁ NA BANK.

OTO LINKI
    http://www.tvncnbc.pl/oponeo-pl-cieszy-sie-z-ci-zkiej-zimy,8292398,21,klip.html#
    http://www.tvncnbc.pl/biznes-globalny,8516967,21,klip.html#

Ja Cię nie będę wyzywał ale zacytuje niepodważalne fakty

Fakt 1: Prezes Spółki w wywiadzie do "Pulsu Biznesu" zapowiedział pod koniec października, że wyniki za 2010 będą rekordowe.
    Fakt 2: Dotychczas rekordowe wyniki Spółka ogłosiła w roku 2008 i było to ponad 6 mln zł.
    Fakt 3: W jednym z ostatnich wywiadów w TVNCNBC Biznes Prezes Spółki zapowiedział, że w IV kwartale Spółka poprawi wszystkie swoje wskaźniki, co oznacza, że rentowność netto również.
    Fakt 4: W jednym z ostatnich wywiadów w TVNCNBC Biznes Prezes Spółki zapowiedział, że rentowność sprzedaży opon za granicą będzie wysoka, szczególnie w Niemczech gdzie zabrakło opon w hurtowniach i Spółka wysyłała dużo opon do Niemiec ze swojego magazynu w Polsce, co jest ewenementem
    Fakt 4: W dotychczas rekordowym roku 2008 Spółka zarobiła w IV kwartale 2, 839 mln zł przy przychodach 39, 838 mln zł co daje rentowność netto 7,12%
    Fakt 5: Przychody Spółki wyniosły w IV kwartale 2010 62, 053 mln zł, co przy rentowności netto 7,12 % (tej z roku 2008) DAJE NA PEWNO ZYSK ZA IV KWARTAŁ 4, 47 mln zł czyli 7,27 mln za rok 2010. Spekulacja: Jeśli uwzględnimy jednak zapowiedzi wzrostu marży netto i założymy, że nie będzie ona 7,12% ale np
    - 8% to mamy zysk za IV kwartał 4,9 mln i za cały 2010 rok 7,7 mln
    - 9% to mamy zysk za IV kwartał 5,5 mln i za cały 2010 rok 8,3 mln
    - 10% to mamy zysk za IV kwartał 6,2 mln i za cały 2010 rok 9,0 mln zł
    - 11% to mamy zysk za IV kwartał 6,8 mln i za cały 2010 rok 9,6 mln zł
    - 12 % to mamy zysk za IV kwartał 7,4 mln i za cały 2010 rok 10,2 mln zł

WIĘC 10 MLN ZŁ ZA ROK 2010 JEST JAK NAJBARDZIEJ MOŻLIWE.
    W wywiadzie było pytanie czy Spółka jest w stanie osiągnąć marżę 5% w całym roku 2011 i prezes odpowiedział że taką marżę Spółka osiągnie bez najmniejszych problemów.

A to oznacza. że marże będą wyższe.
    Dlatego na rok 2011 prognozuje przychody w wysokości 240 mln zł i marżę 8,5 % co nam da zyski za 2011 rok w wysokości 20,4 mln zł.

Nie zamierzam nikogo za nic przepraszać. Zobaczymy 24 lutego czy miałem rację, ze zyski za rok 2010 będą w wysokości powyżej 10 mln zł.
    Oponiarz, a kim Ty właściwie jesteś że wiesz lepiej od Prezesa co będzie ?

Z nicka wygląda, że jesteś Oponiarzem, ale nie masz nic wspólnego z Oponeo, bo nie wierzysz zupełnie w Spółkę, a to oznacza, że jesteś Oponiarzem z konkurencji i to w dodatku bardzo nerwowym, bo obrażasz innych którzy wierzą w Oponeo.

Przyznaj się w jakiej więc spółce pracujesz i dlaczego działasz na szkodę Oponeo?
    Ja nie obrażam konkurencji Oponeo, więc Ty też nie obrażaj Spółki w którą wierzę.
[x]
OPONEO.PL 2,35% 91,50 2026-05-26 15:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.