• sprzedałem dziada Autor: ~byk [83.4.171.*]
    mogłem mieć 1,5zł zysku, a zostało 1zł.
    życzę wszystkim niemiłych chwil z tą spółką.
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~marre [85.238.222.*]
    ok, oby jak najwiecej oddalo niecierpliwych to i marazm sie skonczy a BS'y kupia taniej
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~byk [83.4.171.*]
    BS'y już kupiły i nie będą kupować .
    nie łudźcie się.
    spotkamy się na 0,5. kryzys tuż tuż.
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~Zosia [83.26.225.*]
    marre -na zamknieciu wczoraj blysnęlo 1.21
    -nie znam sie , ale zrobilam to co inwestor powyzej

zaraz wskocze w spekułę

przemysl decyzje inwestorskie :)
    powodzenia !

Ci z brodnicy już plują sobie w brodę, że dali się wpuścić paru cwaniaczkom z bieszczad.
    orum: Giełda
    Autor: ~byk [83.4.171.*], 2011-01-18 09:30
    Ci z brodnicy już plują sobie w brodę, że dali się wpuścić paru cwaniaczkom z bieszczad.

nie pzrywiazuje sie do spolek , nie inwestuje dlugoterminowo -spada kurs to spolka tez wypada z moich notowań - jest okreslenie na przywiazanie do spolki -jakis blad inewstora-wypije kawe i sobie pzrypomne :D

Przychodzi facet do seksuologa. Ten go pyta:
    - Kiedy pan uprawiał seks ?
    - Oj panie doktorze tak dawno, że nie pamiętam. Zadzwonię do żony, może ona wie.
    Wykręca numer i mówi:
    - Zosia, kiedy ostatni raz uprawialiśmy seks?
    - A kto mówi?

Autor: ~marre [85.238.222.*], 2011-01-18 09:29
    no to widzisz sami nakrecacie spirale, wiec do kogo pretensje ze spada? tylko do tych co maja wplyw na kurs czyli aktywnych

ale ja nie mam pretensji :)
    wiecej zarobilam troche straciłam i ....gramy dalej ! :)

i juz jestem na IPX
    pozdrawiam :)

wiec zycze duzych zarobkow :)) ale czemu nie sprzedawalas wczesniej jak bylo drozej? te zachowanie mnie dziwi...
    utor: ~marre [85.238.222.*], 2011-01-18 09:36
    wiec zycze duzych zarobkow :)) ale czemu nie sprzedawalas wczesniej jak bylo drozej? te zachowanie mnie dziwi...

sprzedawałam :) reszteczka była z sentymentu do Bifki :)
    Ale teraz jest mi szkoda kazdej zlotowki :)

dokupie Pulaw -poleca do 130 pzred dywidendą :)
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~hera [213.134.180.*]
    co to IPX ?
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~eskulap [95.40.21.*]
    Ja zmądrzałem dużo wcześniej. Zobaczymy co będzie dalej.
    Ja nadal obstawiam poniżej 1 zł, i chyba wcześniej niż się spodziewałem.
    a kto Ci odda eskulap? :D Zosia juz oddala, byk tez, GA nie ma zamiaru BS w Brodnicy tez nie... wiec za duzo malych juz pewnie nie zostalo... dzisiaj zaliczamy czolowke minusa ;) ale na koniec dnia powinno byc lepiej
    jak to kto? tylko ty marre jak zobaczysz 0 z przodu.
    przypomnimy ci.
    ja nie :D co najwyzej jeszcze kupie bo skoro sprzedajecie to na razie nie ma sensu przeplacac...
    ale w koncu cos sie dzieje... nie ma tego marazmu i watek sie ozywil ;)
    Wołać wieśniaka na pomoc, niech powstrzyma sprzedających. Błahaha
    eskulap Ciebie ta spolka nie interesuje wiec nie musisz sie udzielac... i tak nie kupisz czy bedzie po groszu czy po 20zl...
    Z pewnością zainteresuję się jak PBS pości info o wznowieniu skupu.
    Pozdrawiam i życzę udanych łowów naiwnych.
    Z dobroci serca podpowiem, że NTT niby syf, ale jeszcze nie było grane. Za dużo nie stracicie wchodząc,a potencjał ewentualnych wzrostów ogromny. Popatrzcie na współczynniki i porównajcie z podobnymi branży.
    a udzielasz sie tam na watku? bo jak tak to nie wchodze :D bo tylko w dol bedzie... :))
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~Jony [80.51.44.*]
    potenciał zarobku robi sie bardzo duzy :)
    chyba nie czas na kupno skoro jeszcze oddaja Jony... rzuc jakas grafike to obejrzymy co i jak
    spokojnie mysle ze linia 150 dniowa bedzie wsparciem - gdzies okolice 1,15:)

tam mozna pomyslec - pozniej wrzuce grafike :)

• Re: sprzedałem dziada Autor: ~mm [82.177.83.*]
    Jony gdzie można ten wykres zobaczyć?
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~do Zosi [82.177.83.*]
    Zosiu, co do dywidendy na Puławach to się już spóżniłaś.
    Wczoraj trzeba było kupować.
    Autor: ~do Zosi [82.177.83.*], 2011-01-18 10:30
    Zosiu, co do dywidendy na Puławach to się już spóżniłaś.
    Wczoraj trzeba było kupować.

:))
    dziękuję , pomyliłam się :)
    kupiłam wczoraj powinnam dzis sprzedac po 113 ech -zagapilam sie bo gadalam przez telefon cóż
    bedzie inwestycja dlugoterminowa , ale Police zdążyłam sprzedać :)

pozdrawiam :)

Zosi nie flirtujemy przez telefon tylko zarabiamy :D
    jakos nie moge znalezc wszystkich danych pozmianie nazwy m.in. srednio 150
    tez mam problem z moim programem do AT :) ze wzgledu na to ze była zmiana nazwy

wykres mozna zobaczyc na bankierze ! chociazby widac tam "TERAZ" spełnienie formacji podwojnego szczytu na ktory kazałem uwazac...

teraz to róznie moze byc powinno byc zniesienie 60 % wzrostów ale nie musi tak byc :)

pierwsze wsparcie to 1.20..cos tam z groszami - i tam tez przebiega linia 150 sesyjna

drugie to gdzies 0,9 cos tam z groszami - i tam spodziewałbym sie odbicia ( tak wynika z formacji) ale ostatnie słowo bedzie miał ten co ma najwiecej akcji :)

Ps marre i sadownik to chyba miałem racje z tym z brodnicy - cos im nie wyszło :) chyba ze wiedza cos co my niebawem poznamy....

Ci z Brodnicy pewnie wiedza co robia a prezio cos wspomnial ze i inni stoja w kolejce wiec niech sie obkupia bo nie widac ich w akcjonariacie to pewnie za malo jeszcze maja ale tez niech troszke dbaja o kurs...
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    nie znasz ceny za sztukę jaką dał BS Brodnica... tylko cenę ostatnich 800k :-)
    jak przespali, mogli sie wbić na 2 000k np. po 0,35 PLN... wtedy średnia wyjdzie im ok. 0,7 PLN... :-)
    jak przespali 0,35... i weszli po 0,5 średnia też znacznie poniżej 1,0 PLN

bank nie traci... zasada jak w kasynie ;-)

bankiem nie zarządzają przez kilkanaście lat osoby nie mające wiedzy i tzw. kręgosłupa moralnego... takie coś przejdzie w duuużym banku... gdzie mimo, iż procedury kontrolne są szalenie rozbudowane co chwilę słyszy się, że ten czy tamten kierownik placowki, kasjerka... to i to...

w małych bankach, w lokalnych społecznościach.... uuuu...tam każdy wszystko wie o wszystkich... jak raz popełnisz błąd...

tam gdzie inni tracą, ktoś zarabia... tak samo tutaj... nie wiem czy pamiętacie posty nt. byłego GA BEF... pana Pilśniaka... a PBS kredytował działalność BEF... ryzykował? firma robiła bokami, a on kredytował... w końcu kupił akcje BEF... worek akcji taniej niż kartofle... i przekłuł, przekształcił spółkę z branży mięsnej w spółke finansową... bez zbędnych formalności zaistniał na GPW...

... jakie ma ryzyko? zabezpieczeniem dla bytu spółki są obligacje PBS...co pół roku z tego tytułu PBS Finanse wpada kasa na finansowanie bieżacej działalności... nawet w okresie przejściowym... kiedy dopiero powstaje sieć placówek...

... co więcej PBS Finanse ma dostęp do naprawdę dużych kredytów i pożyczek pod działalność... jest w stanie kredytować naprawdę duuuuuże i ryzykowne przedsięwzięcia... ryzyko spada na PBS Finanse... zyski bez ryzyka w jakiejś części wpadaja do PBS...

już w startegii jest zapis o leasingu...

nad windykacyjna częścią czuwa Carpatia Inwest Sp. z o.o.

otwierając biznes co się robi na dzień dobry?... liczy zyski? nie... robi się badania marketingowe... sprawdza czy dany produkt ma lub będzie miał wzięcie... bez tego nie ma sensu otwierać biznesu...

tu w ocenie zarówno władz PBS jak i PBS Finanse widać ma sens...

akcje to nie tylko kurs... akcje to też możliwość współdecydowania...

jaki problem dla banku np... sypnąć teraz akcjami, a nastepnie dać komunikat, że bank zmniejszył zaangażowanie z jakiegoś tam powodu, ale że nie wyklucza w niedalekiej przyszłości zwiekszenia tegoż... ileś tam procent graczy wyskoczy w te pędy... a za kilka dni bank zgodnie z tym co podał zwiększy... i co? znowu się zabijać będą o akcje...

to samo w drugą stronę... jaki problem podkręcić kurs kilkoma dobrymi komunikatami + dopompować notowania przez kilka sesji?... i wtedy wysypanie... ale nie po 1,3... 1,6 czy 1,8, a po 2,5 PLN na ten przykład

wic w tym, że takie coś dobre jest dla kogoś kto gra lat 5-10 zarobi i zniknie na Szeszelach, ale dla kogoś kto istnieje na rynku finansowym od lat ponad 130... insza inszość... za dużo walizek do pakowania :-)

każdy biznes potrzebuje czasu... otwierajac warzywniak, też od razu nie zarobi się tyle, żeby się z tego utrzymać... trzeba przyzwyczaić rynek, pozyskać klientów... jakością, atrakcyjną ceną, dbałością o klienta...

warzywniak aby przynosił zysk potrzebuje roku, minimum kilku miesięcy działalności i to pod kreską

tu nie siądzę, żeby pod kreską było, ale żeby rozkręcić też trzeba kilku latek... nic od razu się nie rodzi... nawet dzieci ;-)

rynek wycenia obecnie firmę na 1,3 PLN... rynek wycenia w oparciu o to co do tej pory wiadomo, bo nie może szacować i wyceniac tego co nie podane...

GA widać wycenia wartość chyba nieco inaczej... dlaczego?

pytanie jaki zysk nas zadowala i jaka strata nie boli... ale tu każdy indywidualnie musi... :-)

prosta zasada... obserwować wolumen, obserwować kurs... nawet do AT czasem podchodzić z dystansem... nie kierować się wypowiedziami na forum... samodzielnie decydować...

pozdr
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~piko [217.98.91.*]
    Te, Rolnik... piszesz z sensem, ino czasami cierpliwości brak. Rozmawiałem kiedyś z młodym człowiekiem, właścicielem firmy i powiedział mi coś takiego: słuchaj, żeby do czegoś dojść to trzeba poświęcić 5-10 lat. Cierpliwość, jasno określony cel, determinacja. Niech ludkowie poczytają książki tych, którzy do 'czegoś' w życiu doszli. Szybki interes to można zrobić w trzy karty ;)
    cichooo.... on ma doplaty co roku i laduje w PBS'a :)))) a tak wogole to rolnicy mogli by cos kupic... doplaty wlasnie wyplacane :D trzeba wywieszke w bankach zrobic... zamiast traktora kup se akcje Finansiora
    tak zeby weselej dzisiaj bylo i zeby ostatni oddali co maja ;)
    heheh :)
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~mrlosiek [77.253.13.*]

: )
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~mm [82.177.83.*]
    jak myślicie? można już dokupywać, czy poczekać?
  • Re: sprzedałem dziada Autor: ~trewor [83.28.53.*]
    czekać
[x]
PBSFINANSE 0,00% 0,83 2026-05-07 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.