Zarząd Spółki OPONEO.PL S.A. informuje, iż wstępna wielkość przychodów ze sprzedaży netto osiągniętych przez Spółkę w IV kwartale 2010 roku wyniosła ponad 62 053 tys. zł i stanowiła 165 % wyników osiągniętych w IV kwartale 2009 roku (37 697 tys. zł).
Na wielkość przychodów w minionym kwartale miały wpływ przede wszystkim wzrost udziału firmy na polskim rynku internetowej sprzedaży opon i felg, rozwój kanałów dystrybucji opon za granicą i poszerzenie rynków zbytu
Info dobre. Ale po publikacji wyników za IV kw. spodziewam się znacznych spadków. Dobre wyniki będą dla wielu okazją do wyjścia z waloru. Będzie temu sprzyjać, wysoki wolumen obrotów.
a mi sie wydaje, ze czas na spadki minal i spolka poraz kolejny udowadnia ze stac ja na wiele, a po inwestycjach ktore podjela na rynku zagranicznym stac ja bedzie na jeszcze wiecej.. takze teraz tylko czekaj jak kurs bedzie szedl w gore.
Dnia 2011-01-11 o godz. 17:51 ~IHO napisał(a):
> ciekawe jaki wynik? rekord był 92mln i 6 netto - teraz
> 143mln - myślicie, ze można zastosować proporcje?
klasyczne uwalanie kursu. ktos chce kupic 10k papieru bo obserwowalem tabele przed otwarciem. jakby kupil po wystawionych zleceniach kurs by poszed ponad 10% do gory. przy malych obortach latwo zdolowac niestety. trzeba zacisnac d... i czekac.
W dotychczas rekordowym roku 2008 Spółka zarobiła w IV kwartale 2, 839 mln zł przy przychodach 39, 838 mln zł co daje rentowność netto 7,12%
Przychody Spółki wyniosły w IV kwartale 2010 62, 053 mln zł, co przy rentowności netto 7,12 % (tej z roku 2008) DAJE NA PEWNO ZYSK ZA IV KWARTAŁ 4, 47 mln zł czyli 7,27 mln za rok 2010. Spekulacja: Jeśli uwzględnimy jednak zapowiedzi wzrostu marży netto i założymy, że nie będzie ona 7,12% tak jak w roku ale jednak wyższa to np
- 8% to mamy zysk za IV kwartał 4,9 mln i za cały 2010 rok 7,7 mln
- 9% to mamy zysk za IV kwartał 5,5 mln i za cały 2010 rok 8,3 mln
- 10% to mamy zysk za IV kwartał 6,2 mln i za cały 2010 rok 9,0 mln zł
- 11% to mamy zysk za IV kwartał 6,8 mln i za cały 2010 rok 9,6 mln zł
- 12 % to mamy zysk za IV kwartał 7,4 mln i za cały 2010 rok 10,2 mln zł
JA PROGNOZUJE ZYSK NETTO POWYŻEJ 10 MLN ZŁ I WIELKĄ NIESPODZIANKĘ. WYNIKI 24 LUTY
Dnia 2011-01-20 o godz. 08:53 ~novum napisał(a):
JA PROGNOZUJE ZYSK NETTO POWYŻEJ 10
> MLN ZŁ I WIELKĄ NIESPODZIANKĘ. WYNIKI 24 LUTY
Ale pierdolisz głupoty...! Mam akcje Oponeo,ale wkurzają mnie puści,kłamliwi NAGANIACZE...!!!
W IV kw.2009 spółka zarobiła 2mln,a nie 2,8mln..!!! Nie kłam BARANIE! Nie było żadnej rentowności 7% ! Spółka nie zarobi w 2010r.10mln,tylko lekko może przekroczyć 6mln,to też było ostatnio mówione w wywiadzie,więc nie pierdol głupot!
Dopóty kurs będzie słaby,dopóki takie MATOŁY jak ten będą akcjonariuszami...!
Sorry, ale ja nikogo nie wyzywam od baranów i naganiaczy. Sorry, sorry ale nie ładnie jest innych wyzywać.
Podałem Wam tylko wyliczenia z których wyszło, że na pewno zysk za IV kwartał będzie 4,47 mln LUB większy (biorąc pod uwagę rentowność netto z tego samego okresu w roku 2008). To są fakty i proste matematyczne wyliczenia.
Co do moich zapowiedzi, że zysk za cały rok 2010 może być większy niż 10 mln to faktycznie moja spekulacja, ale oparta na słowach prezesa z wywiadu w tvncnbc że zysk za IV kwartał będzie cytuję "WYSOCE ZADOWALAJĄCY". Prezes powiedział również, coś w stylu że wyniki z tego kwartału pokażą na co stać Spółkę.... więc sobie zamarzyłem 10 mln zł (bo 7 mln z kawałkiem już mamy pewne co wynika z moich wyliczeń)
A dziś znów o 15:03 była transakcja pakietowa i ktoś lupił 100 000 akcji po 12,00 (kilka dni temu też był pakiet 100 000). Powodzenia.
Podałem
> Wam tylko wyliczenia z których wyszło, że na pewno zysk za
> IV kwartał będzie 4,47 mln LUB większy (biorąc pod uwagę
> rentowność netto z tego samego okresu w roku 2008). To są
> fakty i proste matematyczne wyliczenia.
Co do moich
> zapowiedzi, że zysk za cały rok 2010 może być większy niż
> 10 mln to faktycznie moja spekulacja, ale oparta na słowach
> prezesa z wywiadu w tvncnbc że zysk za IV kwartał będzie
> ktoś lupił 100 000 akcji po 12,00 (kilka dni temu też był
> pakiet 100 000). Powodzenia.
Gościu,chyba cię już całkiem POWALIŁO...!!!
Gdzie q.rwa prezes mówił o 10mln w 2010 roku..???!!! Masz 90 lat i problemy ze słuchem?! Nie wydurniaj się z bzdetami! W dwóch ost. wywiadach była mowa o 6mln,więc się nie ośmieszaj! 10 mln ma być w 2011r. i nie pierdol już głupot! Sam mam akcje,ale irytują mnie NAGANIACZE gadający bzdury!
Dnia 2011-01-20 o godz. 20:59 ~novum napisał(a):
A dziś znów o 15:03 była transakcja pakietowa i
> ktoś lupił 100 000 akcji po 12,00 (kilka dni temu też był
> pakiet 100 000). Powodzenia.
Aha,"ktoś kupił"..? Ale manipulujesz naganiaczu...! A czemu nie napiszesz,że ktoś z zarządu sprzedał 100tys. akcji poprzednim razem i być może teraz ponownie....?
To nie jest dobra informacja,że zarząd ostatnio sprzedaje, choć dla mnie akurat bez znaczenia.Czekam na wyniki,ale nie tak wysokie,jak głupawo podawałeś żałosny "specu",który zna wyniki lepiej od samego prezesa...!
Na te niskie poziomy nikt i nic nie poradzi, jest sprzedawany kolejny pakiet 100k na okreslonym poziomie i ot... cala prawda a te ostatnie wypowiedzi prezesa to czysta podbitka do S kolejnego pakietu.
Wiadomo, ktos to zbiera a czy a to transakcje umowione czy nie ??? tego w gwiazdach nie wyczytasz !!!, pozostaje tylko uzbroic sie w cierpliwosc i czekac.
Owszem po tym info to kurs powinien przebic szczyty i wachac sie na poziomie 15 zl.
Ciekawa rzecz - pakiety po 100 tys akcji chodzą po 12, 00 i 12,39 PLN.
A przewodniczący rady nadzorczej kupował akcje na rynku regulowanym pod koniec października po 14,04 PLN i było to 300 tys akcji.
Oczywiście miał jeszcze więcej akcji ok 25% kupionych taniej i to chyba te akcje sprzedaje.
Na szczęście zanosi się na 10 mln zysku za rok 2010 (przy uwzględnieniu zapowiedzi Prezesa z wywiadu, że wyniki za IV kwartał są "WYSOCE SATYSFAKCJONUJĄCE") więc
pozostaje tylko czekać do 24 lutego na wyniki...
Szacunek dla cierpliwych