Nikt normalny z tego niekorzysta;) wystarczy poczytać na forach forex opinie użytkowników i jak niechcesz mieć stresów to trzymaj sie z daleka,niewiem jaką kwote chcesz przeznaczyć na inwestycje wejdz na www.efixpolska.com Korzystalem i bylem zadowolony.pozdrawiam
Niewiem jak TMC Brokers więc niechce sie wypowiadać,moja opinia dotyczyla platformy i uslug xtb,jeżeli niebędą denerwowaly Cie requoty,podwyższane spready,niewchodzące czasami SL i TP to zakladaj konto,ja niewiem czy tak jest w każdym przypadku,pisze tylko o swoich doświadczeniach i dlatego zaproponowalem Ci Efix Polska bo to inna bajka jeżeli chodzi o jakość uslug i niezdażaly sie te sytuacje które wymienilem wyżej,obecnie uważam że jeżeli broker to tylko ECN ponieważ zlecenia są skladane na rynek międzybankowy i niegrasz przeciwko brokerowi,dlatego pytalem o kwote jaką przeznaczasz na inwestycje,jeżeli ECN to DUKASCOPY lub tak jak w moim przypadku ALPARI UK tyle że konto PRO ze zleceniami na interbank to minimum 30.000$. Pozdrawiam.
Owszem, rekwotowania przy grze "z palca" bywają irytujące, z działaniem TP i SL problemów nie odnotowałem, a nawet raz się zdziwiłem, gdy cena dotarła dokładnie, co do punktu, do mojego TP - po czym się cofnęła - i zlecenie zostało zrealizowane.
Dnia 2011-01-10 o godz. 20:15 arco155 napisał(a):
> Macie jakieś doświadczenia z tymi firmami i platformami?Co
> polecacie?Mam na uwadze funkcjonalność i kontakt z
> życzliwymi brokerami ;)
Według mojej opinii platforma XTB jest najlepsza w Polsce. Jeśli chcesz inwestować na rynku forex to śmiało możesz otworzyć u nich rachunek rzeczywisty. Odwiedź ich biuro w Warszawie ul. Ogrodowa 58, a sam się przekonasz o profesjonalizmie tego biura.
może jeszcze ktoś ma jakieś doświadczenia z platformami?Jestem przed podjęciem decyzji a to chyba ważne więc wszelkie opinie mile widziane.Na konto mogę przeznaczyć na początek około 20-30 tys. pozdrawiam :)
Do.... LK co to znaczy rekwotowanie przy grze "z palca"?
To takie cuś: widzisz dogodne miejsce do wejścia, wciskasz F9, puszczasz zlecenie - i dostajesz komunikat, że cena się zmieniła na gorszą i pytanie, czy akceptujesz. Jeśli zaakceptujesz, dostajesz ponownie ten sam komunikat, i transakcję możesz ostatecznie zrealizować po cenie kilkanaście punktów gorszej niż planowałeś :)
Oddając sprawiedliwość, przy otwieraniu pozycji zleceniami oczekującymi problemów nie odnotowałem.
Dnia 2011-01-10 o godz. 20:15 arco155 napisał(a):
> Macie jakieś doświadczenia z tymi firmami i platformami?Co
> polecacie?Mam na uwadze funkcjonalność i kontakt z
> życzliwymi brokerami ;)
Na poczatek wystarczy 2000 tys i zagraj 0,1 lot, potem podaj zbliżony do mojego Wynik
Tak to sie zgadza, ale mam na mysli przelewy w bossa wchodze na kono wpisuje kwote i mam na rachunku do pobrania w xt trzeba zgłaszac tel czego ja nie chciałem .prównaj czasy podane w dwóch zagraniach , nie rzecz w tym że chcesz zainwestowac 30tyś w tym samym czsie możesz stracic tak jak ja zarobiłem .i jeszcze w idm zaczynają wczesniej niż inne platformy to też jest jakiś magnez , co do automatów to nie gram na nich chyba że masz sprawdzony .Powodzenia.
Przy wypłacaniu pieniędzy z xtb-Trader wystarczy wejść na ich stronę internetową, zalogować się, wpisać do formularza kwotę wypłaty, kliknąć i po 1 dniu roboczym mamy pieniądze na własnym koncie bankowym. Proste.
Mam u nich konto realne od lat i przeglądając fora widzę , że jest sporo niezadowolonych. Dlaczego?
Przy szybkich ruchach jeśli nie damy kilku pipsów odchyłki w zleceniu, to rekwotowania są normalną rzeczą, bo nasze zlecenie po sekundzie ma już nieaktualną cenę.
Stracić pieniądze można na każdej platformie, tak jak każdym samochodem walnąć w drzewo jak się nie umie prowadzić. Tu jest podobnie.
KOrzystam z XTB,ale jak zacząłem dobrze zarabiać to mi cały czas zamula.Jestem u nich traktowany jako klient z podwyższonym ryzykiem i niestety wszystko wolno idzie.Granie z palca czy skalpowanie jest teraz bardzo trudne.Dla mnie XTB to poszukiwacze mięsa armatniego.
Nie polecam
Amen
mam rachunek w xtb od wielu lat i polecam . Wejdź na szkolenia internetowe i posłuchaj co i jak. Poza tym ja wolę iść na Ogrodową i podpisać umowę a nie szukać kogoś na Cyprze.
p.s.
narzekający - kiepskiej baletnicy przeszkadza rąbek od spódnicy
dobry klient dla xtb to taki który traci kase a ten co to zaczyna zarabiać konkretne pieniądze jest rolowany po całości , negatywne opinie nie wzieły się z księżyca
Pewnie, że negatywne opinie nie biorą się z księżyca. Najpierw trzeba się zapytać niezadowolonych ile lat a nie dni czy tygodni byli w XTB, ile rocznie wyciagali na czysto ( nie interesuje mnie, że ktoś w ciągu tygodnia czy miesiąca zarobił, i potem stracił wszystko łącznie z depozytem). A potem dopiero taka opinia ma swoją wartość. Mam tam realny rachunek od lat i nie narzekam. Przeglądałem innych brokerów MM i nie tylko i nikt tak dobrze nie ma przygotowanej strony internetowej oraz warunków działania. Obecnie ze względu na mikroloty zakładam dodatkowy rachunek na GO4X. Nie dziwi mnie chwalenie obcych platform, ponieważ tam wszystko pieknie działa ( szybkie golenie zadowolonych gości), ale nie słyszałem, aby ktoś zarobił poważne pieniądze i je wypłacił. Ostanio w XTB byłem mile zaskoczony gdy odpalając platformę stwierdziłem, że podczas mojej nieobecności rynek dotarł dokładnie do moich TP na dwóch zarobionych zleceniach, zrealizował je i mocno się cofnął. A mógł zatrzymać sie wcześniej o 1 pipsa i byłoby po ptokach.
Również korzystam z XTB (nie mam stałego łącza, z internetem łaczę się przez telefon komórkowy gdzie prędkość jest na poziomie EDGE czyli wolnooooo) ale mimo wolnej prędkości internetu mi nie zamula platformy. Czytając negatywne komentarze co niektórych odnoszę wrażenie że są wyssane z palca. Pod koniec stycznia 2011 straciłem ponad 3500 tyśka, ale przez wyłącznie swoją głupotę, a nie XTB. Żeby to odrobić potrzebowałem ponad miesiąca.
Ogólnie moja o opinia o XTB jest dobra, nie mam powodów, aby narzekać. Jeśli chodzi o zagraniczne serwisy to należałby to dobrze przemyśleć, osobiście nie polecam.
Rada dla narzekających i początkujących: koniecznie załóżcie rachunek demo i pograjcie 1 miesiąc, jeśli po miesiącu zostaną wam jakieś środki na koncie to możecie sobie pogratulować i spróbować na realnym rachunku, ale ostrzegam, że gra na realnym rachunku wiąże się z dużo większymi emocjami.
Kupcie sobie dobre książki, na www.xtb.pl oraz www.bossa.pl znajdziecie literaturę rekomendowaną.
Uzbrojeni w doświadczenie oraz wiedzę macie szansę odnieść sukces.