Pewnie, że negatywne opinie nie biorą się z księżyca. Najpierw trzeba się zapytać niezadowolonych ile lat a nie dni czy tygodni byli w XTB, ile rocznie wyciagali na czysto ( nie interesuje mnie, że ktoś w ciągu tygodnia czy miesiąca zarobił, i potem stracił wszystko łącznie z depozytem). A potem dopiero taka opinia ma swoją wartość. Mam tam realny rachunek od lat i nie narzekam. Przeglądałem innych brokerów MM i nie tylko i nikt tak dobrze nie ma przygotowanej strony internetowej oraz warunków działania. Obecnie ze względu na mikroloty zakładam dodatkowy rachunek na GO4X. Nie dziwi mnie chwalenie obcych platform, ponieważ tam wszystko pieknie działa ( szybkie golenie zadowolonych gości), ale nie słyszałem, aby ktoś zarobił poważne pieniądze i je wypłacił. Ostanio w XTB byłem mile zaskoczony gdy odpalając platformę stwierdziłem, że podczas mojej nieobecności rynek dotarł dokładnie do moich TP na dwóch zarobionych zleceniach, zrealizował je i mocno się cofnął. A mógł zatrzymać sie wcześniej o 1 pipsa i byłoby po ptokach.