• Zysk jest !! Autor: ~murarz [207.58.168.*]
    Sprzedawałem dość drogo , odkupiłem tanio a zysk dawno skonsumowany a na następny chyba długo nie trzeba czekać , ja tym razem zaczekam do roku albo do ceny 60gr i zapominam o cerabudzie .
    Obserwuję od miesiąca notowania i bardzo dziwnie to przebiega a bardzo króciutko powiem :spróbujcie kupić po 12 gr powiedzmy tylko 50kzł .Powodzenia
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~ adam [83.30.83.*]
    cerabut duża pienigdz duzy masz racje 50 cent trzymacie niebc nic wielka kasa ty robic duza kase ja ci muw dobrze jest duza kasa z szaconkem pozdrowe.
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~ adam [83.30.83.*]
    ja widzic to jet SHOW SHOW nibac nic boc modry
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~murarz [207.58.168.*]
    i kto zarobił , pewnie tylko maklerzy -lepiej szykujcie pieniążki . Jutro mija rok jak to został zapoczątkowany start rakiety.
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~murarz [109.123.93.*]
    Ale się pomyliłem . Poniżej 12 dużo skupiono jednak a miałem problemy żeby kupić wiekszą ilosc po 12 pda .
    Po takim długotrwałym spadku i odbieraniu mamy dno i duzy obrót , taniej nie będzie no chyba żeby na te 12 gr albo jednak na chwilę poniżej by wytrzepać ostatnich z papierków .

Czasu już nie ma na to trzepanie zresztą kto miał sprzedać dawno to zrobił i już nie sprzeda a uruchomienie produkcji lada moment a w Rudnikach łagodniejszy klimat to może już produkcje jest? Wiecie coś o tym?
    Chyba ktoś coś już wie i skupuje, więc powoli w górę , nie wykluczone że i rakieta .Wszystko czas pokaże a że daję spółce do 1.5 roku , to i nie sprzedam na żadnym odbiciu . Nie gram ale pozdrawiam graczy:) . Długoterminowi dawno już zakupili :)
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~ adam [83.30.81.*]
    jutro rakiete madie koledzy sami widxcie pradas jest jdnapozdro murarz poziom 0.70 pl kto ma papier gratudloserie .Sami widziedie
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~zenit [217.153.50.*]
    Kolega adam dobrze sie czuje ????
  • brac po 12 a oddacie po 8gr - kierunek 6gr Autor: ~brac po 12 [81.100.166.*]
    idzie zalamanie na gieldzie
  • Re: brac po 12 a oddacie po 8gr - kierunek 6gr Autor: ~tomasz600 [77.254.203.*]
    chyba twoje nerwowe ze nie zdazyles nakupić
  • Re: brac po 12 a oddacie po 8gr - kierunek 6gr Autor: ~ adam [83.30.81.*]
    taka jert psawda koldo ze nez zdazyłes kupic łykaj to co jeszcse jest moja rsada .<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  • Re: brac po 12 a oddacie po 8gr - kierunek 6gr Autor: ~Red_Fox [79.139.91.*]
    Skąd się biorą takie przygłupy na forum?
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~budowlaniec [109.123.93.*]
    Chciałem dokupić po 9 a musiałem po 10 tylko że za mało i teraz musze drożej dać ,po prostu na spadek nie licze , jednak może na wypadek nieprzewidzianej zniżki zostawie trochę kasy . Na głównym od dawna szykuje się zjazd . Cerabud może tymczasem iść swoją drogą w górę i dlatego mam tylko Cerabud
    Budowlaniec jak myslisz jak to wszystko sie teraz potoczy ???
    Wyglada to dobrze. Gielda zawsze wyprzedza przyszlosc, ktora w tej firmie wyglada lepiej niz rok temu.
    Jak sadzisz jakie poziomy mozemy realnie zobaczyc w tym tygodniu ???
    Zenit ,twoje zdania są jak najbardziej prawdziwe : < Wyglada to dobrze. Gielda zawsze wyprzedza przyszlosc, ktora w tej firmie wyglada lepiej niz rok temu. >
    A moim zdaniem po ostatnich sesjach , naprawdę dobrze . W firmie musi być lepiej ,nie po to są większościowi akcjonariusze żeby nic nie robiono . Choć uważam że prezes do kitu .
    Jakby dobrze pomyśleli to nawet samą glinę mogli by sprzedawać a dobry zysk osiągnąć na przeróżnych wyrobach i wcale nie tak problematycznych jak cegła dachówki czy inne mat. bud.
    Na kermazycie cena ok400zł za tonę netto . Można i nie lecieć na setki ton a produkować małe okazyjne wyroby .
    Moim zdaniem każdą niszę rynkową wykorzystywać , każdego klienta zdobywać i szanować . I PRACOWAĆ to droga do sukcesu .
    Ja już rozpoczynam mój sezon budowlany i praktycznie nie interesuje się co będzie za nawet kilka miesięcy . Jak gwałtownie urośnie do55- 65gr to sprzedam , jak będzie sobie rosło powolutku to czekam bardzo długo.
    Wszystko w rękach dużych inwestorów ,zresztą tu potrzeba jednego spekulanta z kwotą 200-300 tyś zł i lecimy na 17 . Na spadającym gł. parkiecie nie trudno o kilku takich smiałków . Gł. może spadać do wiosny , A MY JUŻ MAMY WIOSNĘ i w przenośni i dosłownie .
    Cena 45 gr jest realna , gdyby jednak śmiałkowie doszli do porozumienia z gł. to kto wie może x 2 to mnożyć. TO Jednak ONI wiedzą!!!!
    Pda muszą zniknąć wkrótce i może jeszcze wytrzepią kogo się jeszcze cudem da , dopiero później odjazd . Pewne jest że przy tej cenie naprawdę warto mieć 20-30 % (a dla longów więcej )portfela w cerabudzie .pzdr

Bardzo Ci dziekuje za merytoryczne wytlumaczenie.
    Ja poszedlem szeroko i posiadam az 80% portfela tej spolki, wiec pampersy mam zalozone hahaha.
    Ta firma jak i wiekszosc budowlanych firm powoli wychodzi z dolka. Tak - idzie powoli tez wiosna, ale jak sam napisales u nas juz jest.
    Pozostaje wiernie sie przygladac i trzymac nerwy na wodzy
    Pozdrawiam
    CIERPLIWOŚĆ to najważniejsza z cech przy długoterminowym inwestowaniu a tego się nauczyłem na gpw . Oczywiście pełno jest innych cech niezbędnych do osiągania zysków ja nie szukam obłędnych inwestycji . Wybieram 1-3 spółki kupuje wystarczająco tanio ,czekam baaardzo cierpliwie , czasem sobie pogram jak jest sytuacja niepewna , prawie zawsze sprzedaje w ok. szczytów . Róznie z całym pakietem ale udaje to się w całości przynajmniej próbuję :D .Ostatnio niezwykle emocjonalnie podszedłem do innej sp. i kicha muszę czekać . Muszę jeszcze tego się oduczyć! Cerabud będę tylko kupoował .
    Jestem zbulwersowany tymi pda. Ilez mozna czekac ??? Jeszcze ze 4 miesiace i bedzie rok - to juz chyba jest rekord gieldy hahaha.
    Co o tym pda sadzisz ???
    Kiedy wreszcie zarejestruja te pda ???
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~murarz [91.121.95.*]
    Sprawa prosta , innego wytłumaczenia nie widzę : prezes ma kogoś znajomego w sądzie i poprosił o odłożenie na odpowiednią półkę a to z rozkazu głównego . Odbierają ile się da od gawiedzi jak odbiorą to kursik w górę ,więc czekamy . A wiosna coraz blizej.
    Kto madry oddaje na tak smiesznie niskich poziomach ???
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~obcy [86.135.142.*]
    Kierunek jest pewny kwestia czasu swoje sprzedam za rok może dwa .
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~murarz [213.229.83.*]
    Kto mnie posłuchał to ma niezły zysk z 0.12-11 na .015czy 16 gr . Teraz może być spadek lekki ,choć licho ich wie co kombinują , zanosi się że kurs będzie skakał czy na11 spadnie - raczej nie ma szans a na 0.17 są b.duże . Firma się zmienia i to jest istotne na przyszłość
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~budowlaniec [75.119.210.*]
    O mały włos byłoby te 17 groni . Dalej twierdzę że mimo spadku na szerokim rynku nasza półeczka wcale nie musi spadać , po prostu nikt nie chce jej sprzedawać a ostatni wzrost podyktowany był tym że jednak przez tak bardzo długi czas , uzbierało się trochę zleceń od drobnych na sprzedaży .
    Teraz nie będzie tak
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~złota rączka [86.162.105.*]
    Dzięki wam koledzy z branży zarobiłem a co dalej zobaczymy.
  • Re: I stało się wreszcie ! Wyrzucili gównianego szefa. Autor: ~złota rączka [81.159.121.*]
    Mnie trochę krzywd zrobił i jest to super news , docelowo będzie coraz lepiej ( teraz jest mozliwe krótkie zaniżanie kursu ). Zarząd spółki "CERABUD" Spółka Akcyjna z siedzibą w Łodzi informuje ,iż na posiedzeniu Rady Nadzorczej CERABUD S.A. które odbyło się w dniu 17 lutego 2011 r. Rada Nadzorcza podjęła między innymi uchwały w sprawie:

- odwołania z funkcji Prezesa Zarządu CERABUD S.A. Pana Macieja Orzechowskiego
    - powołania Pana Krzysztofa Marciniaka do czasowego pełnienia funkcji Członka Zarządu "CERABUD" Spółka Akcyjna na podstawie art. 383§1 KSH
  • Re: I stało się wreszcie ! Wyrzucili gównianego szefa. Autor: ~toldo00 [46.151.20.*]
    ida zmiiany i dobrze.
  • Re: I stało się wreszcie ! Wyrzucili gównianego szefa. Autor: ~aswe [178.182.162.*]
    Niech napiszą czemu wyżucili Prezesa. bo nie zgodził się na przekręt
  • Re: I stało się wreszcie ! Wyrzucili gównianego szefa. Autor: ~gryka [178.182.162.*]
    Główny akcionariuysz ma rade nadzorcząw garści i robi co chcę.Temu wyleciał Prezes
  • Re: I stało się wreszcie ! Wyrzucili gównianego szefa. Autor: ~złota rączka [86.183.187.*]
    Nie znam ludzi ale w przekręt nie wierzę ( chyba że on sam kręcił ) a jak coś wiesz to pisz. Moim zdaniem był potwornie nieudolny , Jak dla mnie to cegielnia nie ,,robiła cegieł ,, .
    No i PDA - wreszcie koniec .Kursik szybciej w górę poleci niż myslałem!!!
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~Gehenna vici [77.254.118.*]
    10gr wkrótce
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~toldo00 [46.151.20.*]
    zrzuc mi po 11 gr to sie uciesze kolezanko
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~murarz [208.89.58.*]
    Nie było mnie prawie miesiąc , Wybyczyłem się a teraz to sezon mnie się zaczyna i jak tu z drugiego krańca PL jechać na walne - tracić 4stówy na podróż i na robocie niezrobionej 5stówek , nie ma szans . Akurat im się teraz walnego zachciało .
    Choć mam trochę papiera to jednak za mało , poza tym jak zwykle to tylko formalność i wszyscy jyż dawno wszystko wiedzą ,po cichteńku skupują . z drugiej strony ,czy powiedzą coś nowego i ciekawego , wątpię no chyba jak 06.04 cerabud będzie po 30-50gr :)
    W razie czego jednak mogę liczyć na informacje od uczestników walnego ?Chyba ktoś z Was jedzie? Pozdr.
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~murarz [208.89.58.*]
    Koniec PDA ,WIELKI SUKCES hi hi .Widać wielkie zmiany , za miesiąc dwa może być ciekawie, jak tym tempem zmiany pójdą . Lepiej anulujcie zlecenia S na PDA czasem ktosik łyknnie w ostatnich sekundach :))
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~cerabu [46.112.18.*]
    kto tak sypie. Kiedy te 40 groszy
    wczoraj animator przerzucał akcje i udało mi sie troche wciagnać. dzis wystraszeni "mali"
  • Re: bez zysku Autor: ~złota rączka [86.147.3.*]
    Sprzedałem , tu trzeba 500 tyś zł żeby mocno ruszyć kursem , wrócę jednak za miesiąc?
  • Re: bez zysku Autor: ~toldo00 [46.151.20.*]
    no i po co wrocisz jak na takim poziomie srzedałes?
    jaka strata? czy może raczej zysk pokroju 1 gr/akcja :)
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~budowlaniec [78.138.89.*]
    Właściciel Mitrowski -chyba dalej rządzi tylko przez swoją spółkę .Nie znam się , po co takie zmiany w Rn , przecież nie dawno powoływano nową RN a teraz ich odsuną , po co ?
    Dla kasy?- wynagrodzenie członków rn w cerabudzie - raczej bardzo skromne, ile dostają wie ktoś?
    Pracy też nie ma -co oni w cerabudzie mogą robić? A i tak wiadomo kto rządzi, kto prezesa wybiera .
    Właściwie t o mi wygląda na przygotowanie pod rozpoczęcie zmiany trendu . Jestem tylko ciekaw czy już w poniedziałek z rańca kurs skoczy na maxa czy będą próbowali jeszcze męczyć drobnice i skupować za grosze . Jest teraz wyjątkowo dużo akcji na stronie sprzedaży. mają kasę na skupowane, może nie i temu tak stoimy na 12groszach . Szkoda że tera nie mam kasy by dokupić a za chwilę może być za wysoko jak dla mnie, no i brak czasu na oglądanie notowań. A na walne jedzie ktoś?
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~złota rączka [81.159.203.*]
    Obawiam się że 1000 000złl tu potrzeba żeby grubasa podkupić i dobrze zrobiłem że sprzedałem .Będzie się to kisiło do min. końca kwietnia a raczej to czerwiec sierpień, chyba że wcześniej się okupią? Wszedłem w inną spółkę a wam co życzyć?Na podstawowe pytania ciągle brak odpowiedzi , syf jak cała giełda, moze nie zrobią tu jakiegoś przekrętu, tu nawet na walne nikt się nie wybiera ,grobowa cisza , obyście nie mieli jeszcze rok w plecy.
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~Janosik [109.95.150.*]
    Oj się zdziwisz
    po 1 dobrze, że rada do odwołania, M. siedzi jeszcze w Bakallandzie i czort wie gdzie jeszcze, wiec pogonić ich, a nie żeby nic nie robili.

po 2 , przejecie było , żeby ominąć podatki , już któryś raz z tym się spotykam, że akcjonariusz sprzedaje firmie na cyprze. Bedze wybicie , bo po co by to czynił?
    Macie przykład Bakallndu w 2008 przejetego przez niejaki Anvik Holdings Ltd., Cypr

A dlaczego właśnie cypr? Zapraszam do poczytania np : http://www.cypryjska-firma.com/

Kwestia obecna to czas - nie wiemy kiedy nastąpi wybicie , może się im umanić w każdeej chwli, niekoniecznie po walnym. Czekamy 2 tyg.
    i następne kweste to np Rudniki. Od września ani be ani me... W końcu to wszystko razem musi przynosić spore zyski. Fundamety nie są złe, tylko celowo na tej społce cichosza ...
    od dłuższego czasu
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~złota rączka [86.174.202.*]
    Autor: ~toldo00 [46.151.20.*], 2011-03-27 20:49
    po 1 dobrze, że rada do odwołania, M. siedzi jeszcze w Bakallandzie i czort wie gdzie jeszcze, wiec pogonić ich, a nie żeby nic nie robili.

Skąd wiesz że tam siedzi, poza tym nic o nim nie wiadomo, nie jednemu psu burek.
    Jak wyobrażasz sobie pogonienie ich -ja nie widzę tego w żaden sposób. Dobrze że nie
    żyję z giełdy, nie śledzę notowań ale na skup mi to nie wygląda. A jaka cena będzie przy korekcie na głównym ?Zresztą żadnych ciekawych informacji teraz nie będzie. Jak coś wiecie to podajcie , kasa będzie.
  • Re: Zysk jest !! A będzie WIĘKSZY!!!!!!!!!!! Autor: ~gliniarz [86.174.14.*]
    Witam zwolenników gliny ,a tu też rysuje się trend wzrostowy gruby zrobił mnie w.. trzeba było wejść z powrotem. Forum tajemnicze jak i firma,nic nikt nie piśnie ,drobni wystraszeni uciekli reszta nie sprzeda,to i może być bardzo silny pęd na akcje. Lepiej ANULUJCIE akcje!!! Teraz żałuje walnego. Gdyby nasi myśleli bądź skumali się z tymi naukowcami, firma działała by CAŁY rok!!!!! a zyski zwielokrotnione!! Może te wszystkie zmiany ostatnio wprowadzane w cerabudzie to spowodują? http://motoryzacja.interia.pl/raport/autostrady/budowa-autostrad-w-polsce/news/sensacyjny-polski-pomysl-na-autostrady,1616335 , Gorąco jest to chyba wypalają cegłę bo glinę powinni dawno wydobywać.Przejedzcie się do cegielni . Naprawdę warto. Oddana wam Gliniana rączka
  • Re: Zysk jest !! Prawda, będzie dużo większy!!!! Autor: ~budowlaniec [93.186.195.*]
    Tylko trzeba cierpliwym być! U mnie robót pełno, kasa zacznie wkrótce spływać ,to i się będzie inwestowało w GLINIANY biznes! A że jestem cierpliwym to za kilka miesięcy, fajny procent odłożę. Sądzę , że inwestuje animator BDM- - bardzo długo skupują -oni to mają cierpliwość, ALE i KASĘ!!!! Sądząc po forum to w rękach drobnicy jest marnie z akcjami , więc jak rozpocznie się trend wzrostowy, będzie bardzo długi ! Niezorientowani itd. kupować będą jak wzrosty będą silne :) Trochę dziwie się Mitrowskim, że dopiero teraz zrobili porządek . A pomysłów na biznes jest dużo i tylko dać prowizję wykonawcą zadania, oczywiście szukać najlepszych . Szkoda że nowy prezes nie powiedział nic co ma , co będzie robić!! Po walnym spodziewać się należy konkretnych działań pokazania przyszłości i to tej najbliższej i życiorysy. Na walne nikt nie jedzie pewnie tylko mitrowscy:( , to i marnie z informacjami szeptanymi.Wygląda to na celowe działanie ,do ostatniej sekundy zbierają do skrzyni złote papiery --12 gr- tak smiesznie niska cena. Taniej się rzeczywiście nie kupi a raczej po 13 trzeba szybko zbierać .
  • Re: Zysk jest !! Prawda, będzie dużo większy!!!! Autor: ~Peny [89.229.145.*]
    pisalem ze bedzie gora.brac po 13 to trzeba natychmiast .zobaczycie po walnym .same zmiany a po co,KU LEPSZEMU. A SEZON BUDOWLANY TUZ TUZ .CO DO PLANOW PREZESA TO PO NOWYM ZARZADZIE SIE OKAZE ,W TYM TYGODNIU 20 gr. PEWNIAAAAK.
  • Re: Zysk jest !! Autor: robert____1 [178.56.80.*]
    Peny!!! Po woli po ścianie każdy dostanie, wszystko w swoim czasie. Piszesz tak jak osoba zapakowana na maksa, i naganiasz. Spokojnie. Ja też mam akcje tej spółki, ale spokojnie, będzie dobrze. Obserwuję różne biznesowe fora, a jest ich trochę, naprawdę uwierz mi, jest dobrze. Bez pośpiechu Peny
    Peny, orientujesz się chociaż po ile limited kupił akcje? pozdro
    No wiesz czy nie wiesz?
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~peny [89.229.145.*]
    po 10 i 12
  • Re: Zysk jest !! Autor: ~murarz [95.154.230.*]
    Nie ma żadnego znaczenia po ile sprzedał na cypr np.7-8grosików by przed urzedem nie tłumaczyć się a wykazać np. zerowy zysk. i tak to jego firma. Jesli to nie jego to też mogły być ukartowana cena.
    Jedynie co żałować to walnego ,
    Teraz jeszcze gorzej z czasem bo stracić 3 dni i przejechał bym sie do łodzi chotyłowa i rudnik , pełno informacji by wpadło ludzie lubią gadać .No tylko że klientela czeka a i sam umęczony robotami jestem .
    I na koniec zobaczcie wykres maximus sa.
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.