Nom. Nie wiem czy wczesniej uwagi na to nie zwrocilem czy to nowosc, ale zrobili tez porzadek z seriami reportazy. Cos w rodzaju katalogow z kolejnymi odcinkami. Ogolnie zmiany na +
Tak na oko zmienili playera - wcale bym się nie zdziwił jakby się przygotowywali do pokazywania materiałów 3D w portalu - w sumie coraz więcej notków itd. ma 3D.
Przegląd cyklu pod materiałem mz zajefajny - rzeczywiście zaczyna pachnieć bardzo przyzwoitym portalem. Kilka nowych kamerek.
Niedawno IR wypowiadało się, ze w najbliższej przyszłości materiał 3D nie trafi na oognet. Wynika to z braku odpowiedniego sprzętu po stronie internautów.
moim zdanie to blad gdyz mozna wrzucic na oognet zarowno wersje 2D jak i 3D, a te ostatnia w paru wersjach, w tym najprostsza do ogladania w kolorowych okularach
Tratata ma dużo racji - ludzie nie dadzą sobie do końca wytłumaczyć jak to działa i kiedy.
Będzie się nazywać, że lipa. Z drugiej strony IR to pisał juz jakiś czas temu. Dochodzi coraz więcej info o przebijaniu się technologii - może zaryzykują...
Z tego co zrozumiałem z wypowiedzi IR nie ma sensu ryzykować już teraz. Moim zdaniem to jest chyba rzeczywiście dobra decyzja, w przeciwnym wypadku wyrobiliby sobie słabą opinie dla pakietu telewizyjnego na starcie. Lepiej wprowadzić telewizje 3D do kablówek, ktoś kto taką usługę zamówi na pewno zainwestuje też w telewizor. Gdy ludziom to się spodoba a kontent chwyci będzie sens wprowadzenia tego na OOGNET w postaci VOD.
Wszystko w swoim czasie. Przypuszczam, że kamerki zaczną bardzo dynamicznie przybywać gdy ruszy telewizja. Wtedy będzie materiał dla portalu, który pozwoli ruszyć już oognetowi w docelowej postaci. Kamerek biznes też jeszcze nie ma, chociaż kilka przykładowych byłoby fajnych.
A właściwie jaka jest "myśl przewodnia" tych kamerek? Nie chodzi przecież o piękne widoki (a szkoda). Te na ulicach dużych miast mogą np. podpowiadać, że trzeba objechać jakieś miejsce, bo się korek zrobił. Te na stokach - że jest dużo/mało ludzi, że są/nie ma warunków do jazdy. Tylko tyle, czy coś jeszcze? Bo to oznacza, że jest mała liczba docelowa "widzów", którzy wejdą raz, rzucą okiem i po dwóch sekundach wyjdą ze strony.
O widoki też chodzi, tylko nie mają takich wyników jak ta ze stoku. Zobacz np zamek królewski w Wawie. Polecam podczas zachodu słońca. Ma całkiem ładny wynik, a przynajmniej nie jest to kamerka sezonowa. Dodatkowo dzięki takim kamerkom jak ta ze stoku ten portal może stać się popularny a to chyba ważna sprawa np dla zwrócenia uwagi na VOD oparte o produkcje astro xD
Z zamkiem kicha. Nie wiem, dlaczego. Może wysokość + kadr. Mnie się tam bardziej podoba pomysł użytkownika o skomplikowanym nicku. W fale można się pogapić w wolnej chwili z większą przyjemnością. Podobnie nie miałabym nic przeciwko kamerom w Dolinie Kościeliskiej czy w innych miejscach. Oczywiście nie z wysokości 40-u metrów, bo nie o taki widok chodzi. I założę się, że nie tylko ja miałabym ochotę w środku zimy zobaczyć, jak wygląda świt nad Wigrami zimą.
A co byś powiedział na ogród zoologiczny? Słonie na wybiegu, lwy, czy cokolwiek innego. Oczywiście też z wysokości nie za dużej. Podejrzewam, że w wielu firmach spadłaby wydajność pracy :))
Nie rusza mnie, ale nie o to chodzi. Rzucamy pomysły, co można zrobić, żeby oognet był fajniejszy i miał większą oglądalność (no i więcej zarobił). My też jesteśmy widzami. Wiesz przecież, że ir czyta i może któryś z pomysłów im się spodoba.
Cóż, każdy ma zainteresowania, jakie ma. A nie prościej byś zrealizował swoje potrzeby po prostu udając się na miejsce? No chyba że z jakichś powodów jesteś skazany na patrzenie.
eee od razu, ja dalem do zrozumienia ze sa miejsca ktore bylyby ogladane ale raczej nie nalezy ich pokazywac, i jakos tylko jedna osoba nie zalapala :D
Ależ załapała. I nawet odpowiedziała żartem, a tobie od razu żartowanie przeszło. Przecież to było niechcący. Gdybyś się nie żachnął, nikt by się nie domyślił, że masz takie problemy. :D
Aż mi się nie chce wierzyć, jakby to ktoś po kilkaset razy odświeżał. ok 2k odkąd zwróciłem na to uwagę. Kilka razy samemu podbiłem wynik, ale ogólnie wtf?
Wg speedtest.pl przybyło prawie 44% unikalnych użytkowników oognetu dziennie. W zeszłym tygodniu pokazywało 811 a dzisiaj po aktualizacji 1174. To jest chyba średnia tygodniowa. Ze 100 tak trafionych kamerek i będzie już całkiem fajnie+pełna funkcjonalność+materiały z next;-)
O tyle fajnie z forum narciarskim, że to są też ludzie którzy uprawiają różne - w tym letnie sporty na tej górce - czyli nie tylko zima. Dla mnie git. Za chwilę mam nadzieję rusza Music TV. Do tego jakieś kadrowe czajenie tygrysa.