• oognet Autor: ~tratata [89.72.33.*]
    Zmienili chyba dzisiaj wygląd oognetu gdy się ogląda filmiki. Troche bardziej to zaczyna przypominać tvncnbc niż youtube.
  • Re: oognet Autor: ~up [83.22.169.*]
    byle do przodu, z tego wniosek ze nie proznuja i caly czas powinno byc tylko lepiej
  • Re: oognet Autor: ~tratata [89.72.33.*]
    Nom. Nie wiem czy wczesniej uwagi na to nie zwrocilem czy to nowosc, ale zrobili tez porzadek z seriami reportazy. Cos w rodzaju katalogow z kolejnymi odcinkami. Ogolnie zmiany na +
  • Re: oognet Autor: ~Carlos [94.75.121.*]
    Tak na oko zmienili playera - wcale bym się nie zdziwił jakby się przygotowywali do pokazywania materiałów 3D w portalu - w sumie coraz więcej notków itd. ma 3D.
    Przegląd cyklu pod materiałem mz zajefajny - rzeczywiście zaczyna pachnieć bardzo przyzwoitym portalem. Kilka nowych kamerek.
    Niedawno IR wypowiadało się, ze w najbliższej przyszłości materiał 3D nie trafi na oognet. Wynika to z braku odpowiedniego sprzętu po stronie internautów.
  • Re: oognet Autor: ~debil giełdowy [83.9.189.*]
    moim zdanie to blad gdyz mozna wrzucic na oognet zarowno wersje 2D jak i 3D, a te ostatnia w paru wersjach, w tym najprostsza do ogladania w kolorowych okularach
    I ludzie beda plakali ze to sciema i syf, bo 2 obrazy widza lub cos w tym stylu
    Tratata ma dużo racji - ludzie nie dadzą sobie do końca wytłumaczyć jak to działa i kiedy.
    Będzie się nazywać, że lipa. Z drugiej strony IR to pisał juz jakiś czas temu. Dochodzi coraz więcej info o przebijaniu się technologii - może zaryzykują...
    Z tego co zrozumiałem z wypowiedzi IR nie ma sensu ryzykować już teraz. Moim zdaniem to jest chyba rzeczywiście dobra decyzja, w przeciwnym wypadku wyrobiliby sobie słabą opinie dla pakietu telewizyjnego na starcie. Lepiej wprowadzić telewizje 3D do kablówek, ktoś kto taką usługę zamówi na pewno zainwestuje też w telewizor. Gdy ludziom to się spodoba a kontent chwyci będzie sens wprowadzenia tego na OOGNET w postaci VOD.
    No zobaczymy. Każde rozwiązanie ma plusy ujemne i dodatnie. Póki co pokazują, że wiedzą co robią...
  • Re: oognet Autor: ~WAWA [188.146.129.*]
    ABSINVEST EKIPA
    ubrales sie na debiucie?
    http://oognet.pl/content/details/352

Nowa technologia, zamiast 3D próbka 5D;-)
    http://oognet.pl/content/details/574

Kilkanaście tysięcy odsłon w kilka dni. Dobre lokalizacje będą gruby szmal warte.
  • Re: oognet Autor: ~kkk [46.113.4.*]
    Nieźle :))))
    Takich lokalizacji właśnie potrzebują....
    Lepiej się przyznaj czy to Ty klikałeś te 20tys razy xD
  • Re: oognet Autor: ~fahrenheit-summer [83.21.30.*]
    szkoda że nie ma widoku na m.Bałtyckie.
    widok podczas sztormu robi wrażenie.
    Wszystko w swoim czasie. Przypuszczam, że kamerki zaczną bardzo dynamicznie przybywać gdy ruszy telewizja. Wtedy będzie materiał dla portalu, który pozwoli ruszyć już oognetowi w docelowej postaci. Kamerek biznes też jeszcze nie ma, chociaż kilka przykładowych byłoby fajnych.
  • Re: oognet Autor: ~pyza [85.222.105.*]
    A właściwie jaka jest "myśl przewodnia" tych kamerek? Nie chodzi przecież o piękne widoki (a szkoda). Te na ulicach dużych miast mogą np. podpowiadać, że trzeba objechać jakieś miejsce, bo się korek zrobił. Te na stokach - że jest dużo/mało ludzi, że są/nie ma warunków do jazdy. Tylko tyle, czy coś jeszcze? Bo to oznacza, że jest mała liczba docelowa "widzów", którzy wejdą raz, rzucą okiem i po dwóch sekundach wyjdą ze strony.
    O widoki też chodzi, tylko nie mają takich wyników jak ta ze stoku. Zobacz np zamek królewski w Wawie. Polecam podczas zachodu słońca. Ma całkiem ładny wynik, a przynajmniej nie jest to kamerka sezonowa. Dodatkowo dzięki takim kamerkom jak ta ze stoku ten portal może stać się popularny a to chyba ważna sprawa np dla zwrócenia uwagi na VOD oparte o produkcje astro xD
    Z zamkiem kicha. Nie wiem, dlaczego. Może wysokość + kadr. Mnie się tam bardziej podoba pomysł użytkownika o skomplikowanym nicku. W fale można się pogapić w wolnej chwili z większą przyjemnością. Podobnie nie miałabym nic przeciwko kamerom w Dolinie Kościeliskiej czy w innych miejscach. Oczywiście nie z wysokości 40-u metrów, bo nie o taki widok chodzi. I założę się, że nie tylko ja miałabym ochotę w środku zimy zobaczyć, jak wygląda świt nad Wigrami zimą.
    A co byś powiedział na ogród zoologiczny? Słonie na wybiegu, lwy, czy cokolwiek innego. Oczywiście też z wysokości nie za dużej. Podejrzewam, że w wielu firmach spadłaby wydajność pracy :))
    Pomysłów można by miliony wypisać. Ta kamerka z zamku królewskiego jest genialna, ale w odpowiednim świetle. Zobacz za godzinę.
    Teraz to lepiej wygląda, ale i tak jeszcze idealnie nie jest. Jak jest czyste, niebieskie niebo to widok jest po prostu nieziemski.
    Nie rusza mnie, ale nie o to chodzi. Rzucamy pomysły, co można zrobić, żeby oognet był fajniejszy i miał większą oglądalność (no i więcej zarobił). My też jesteśmy widzami. Wiesz przecież, że ir czyta i może któryś z pomysłów im się spodoba.
    To ja bym postawił kilka kamerek na ambonach myśliwskich, albo w puszczy białowieskiej, tak żeby żubry móc oglądać.
  • Re: oognet Autor: ~debil gieldowy [178.42.204.*]
    kamery z ujeciami na wejscia do tzw "agencji towarzyskich" :D
    To juz lepiej kamery u Berlusconiego.
    Cóż, każdy ma zainteresowania, jakie ma. A nie prościej byś zrealizował swoje potrzeby po prostu udając się na miejsce? No chyba że z jakichś powodów jesteś skazany na patrzenie.
    widac ze pyza ma problem z rozumieniem ironii ;D
    Ja nie :))
    jak nie jak tak :D
    Nie ja mam problem z rozumieniem ironii.
    Zaraz na mnie lub na upa zwalicie
    eee od razu, ja dalem do zrozumienia ze sa miejsca ktore bylyby ogladane ale raczej nie nalezy ich pokazywac, i jakos tylko jedna osoba nie zalapala :D
    Ależ załapała. I nawet odpowiedziała żartem, a tobie od razu żartowanie przeszło. Przecież to było niechcący. Gdybyś się nie żachnął, nikt by się nie domyślił, że masz takie problemy. :D
    Zresztą ta kamerka pokazuje kierunek w którym warto iść.
    Aż mi się nie chce wierzyć, jakby to ktoś po kilkaset razy odświeżał. ok 2k odkąd zwróciłem na to uwagę. Kilka razy samemu podbiłem wynik, ale ogólnie wtf?
  • Re: oognet Autor: ~rap [66.90.104.*]
    Moze ten zakup w piatek i wizyty laczy jedno.. hmmm Juz w poniedzialek sie dowiemy?
  • Re: oognet Autor: ~ewa [212.227.18.*]
    tja
    O, to już jesteśmy dwie :)
    Te wyświetlenia to chyba efekt tego, ze tam się stworzyło regionalne forum narciarskie. Nie wiem czy to dobrze czy nie.
    Wg speedtest.pl przybyło prawie 44% unikalnych użytkowników oognetu dziennie. W zeszłym tygodniu pokazywało 811 a dzisiaj po aktualizacji 1174. To jest chyba średnia tygodniowa. Ze 100 tak trafionych kamerek i będzie już całkiem fajnie+pełna funkcjonalność+materiały z next;-)
    O tyle fajnie z forum narciarskim, że to są też ludzie którzy uprawiają różne - w tym letnie sporty na tej górce - czyli nie tylko zima. Dla mnie git. Za chwilę mam nadzieję rusza Music TV. Do tego jakieś kadrowe czajenie tygrysa.

[x]
ASTRO 1,12% 0,09 2025-11-05 11:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.