Jony widze ze Ty do wszystkiego dopasujesz swieczke ;) jezeli beda grac tylko osoby pod AT to nie ma problemu bedzie jak ona mowi tylko kto wtedy kupi albo sprzeda? skoro wiadomo co bedzie... ale... moga znalesc sie osoby lub instytucje ktore np. kupuja nie pod AT a pod AF i kreski szlak wezmie...
taaa własnie wtym problem ze wiekszosc w to nie wierzy :) tak samo jak cos jest widoczne to tez nigdy sie nie spełni :)
1) a wiesz ze jak właczysz sobie nawet wykres na bankierze to zaówarzysz ramie -główka- ramie :) tylko takie od dołu
2) fala C idealnie skonczona na 1.39 ( koniec fali A) - korekta płaska
3) wskaznik mACD i RSI :) kazdy widzi
4) ta formacja konczy spadek rozpoczyna wzrost ( nie wiadomo na ile) patrz tez kazde szczyty i dołki ( fale objecia hossy lub bessy ) :) - jak idealnie sie tworza :)
5) no to co dzisiaj sie zrobiło w ciagu paru minutek :) jak by sprzedawał to chyba krecha w przeciwna strone ??? czy sie myle
6) nie pytac sie czy mam alcje czy nie :)
7) zobaczymy ktos musi tez sie patrzec na AT bo na oslep nie maluje tych "kresek"
8) ktos jak liczy fale to zobaczy ze B miała taka sama ( symetryczna) strukture :) dziwne co nie ???
hym... znam ktosia... to w sumie dwaj ktosie co odpowiadaja za te całe zamieszanie... :-)
bracia POPYT i PODAŻ... żyć bez siebie nie ogą... hahaha :-)
świeczkę widać po sesji... a czy zielona czy czerwona... tego w ciągu dnia nie zgadniesz... nie określi się jaka bedzie jutro ze 100% pewnością... nawet w czasie sesji mieni się wszystkimi barwami... a dopiero na zamknięciu widzisz długość knota... :-)
można spekulować czy danego dnia będzie czerwono czy zielono... można próbować porównywać analogiczne wykresy... ale zachowanie kursu jest tak różne jak nastroje inwestorów... a szansa na nastepny dzień wynosi dokładnie tyle samo... 50%
podobnie jak ze strukturą fal... krzywa życia każdego produktu jest bardzo podobna...a akcja na każdym etapie też jest takim produktem...
produkt I przy cenie 0,6
produkt II przy cenie 1,2
produkt III przy cenie 1,6
i abarotno
to że coś trafiło idealnie w punkt 1,39 PLN to też przypadek... nikt tego nie planował... wystarczyło by, żeby marre chciał dobrać 10 szt i wystawił by zlecenie na 1,38 PLN szt, a ja wkurzony stagnacją albo dla zabawy zdecydował się na redukcję... i wystawił 20 szt po 1,38 PLN, ot tak na głupiego jasia... i by wpadło... 1,39 PLN było by przebite...a za tym poszedł by jeden czy drugi SL... i zrobiło by się 1,32...
tak samo jak ta dzisiejsza 335k... to taki sam transfer jak przez Western Union... tylko pieniędzy w formie akcji... szybko... z rąk do rąk... i być może komuś taka forma bardziej odpowiadała niż transpak... a być może ktoś wystawił jako swoistą barierę... lub celem ściągnięcia wyższych ofert sprzedaży...(no bo skoro 335k stoi na 1,52 to ja pewnie już po 1,57 dzisiaj nie sprzedam)... hahaha... a to by nawet tłumaczyło późniejszy gwałtowny i krótkotrwały wzrost... hahaha... ino go wsysło... hahaha... bo inny zwietrzył okazję do zarobku...
hossa trwa od początku 2009 na całym rynku... tu wystarczy przerzucić ze 100 wykresów i moment mniej więcej jest ten sam... (oczywiście są wyjątki... w postaci firm które nie udźwignęły skutków kryzysu 2007/2008 lub w wyniku rozwodnienia kapitału wolniej z niego wychodzą... ale większość wykresów "z grubsza'" prezentuje się podobnie)... doła mają niemal "w punkt"... :-)
co do tego czy "ktoś" maluje kreski na oślep czy nie to Ci powiem Jony, że tak... sami je tworzymy... rynek... i nikt za tym nie stoi... czasem owszem osoba tzw "animatora"... ale zauważ jak często animator nie wystepuje bądź jest zmieniany...
...jedni kupują z uwagi na informacje z i o firmie... inni widząc, że rynek się rusza i widząc po AT, że wykresy danej spółki zaczynają krzyczeć "weź mnie... weź mnie" też zaczynają kupować ... a wówczas część tych co już posiadła walora na podstawie informacji odczuwać zaczyna przemożną potrzebę pofolgowania stresowi posiadania i sprzedaje... na co z kolei ATowcy widząc czerwień wykresów... również ulegają przemożnej chęci pozbycia się walora... i tak w koło Macieju... dobre info... "czytacze" kupuja, na co z kolei widząc sygnały AT 'wzrokowcy" tez zaczynają kupować... to "czytacze" sprzedają... a zaraz za nimi "wzrokowcy" toże... a taki marre na ten przykład siedzi sobie spokojnie na d...bo tak naprawdę wszystko to kwestia horyzontu czasowego... a on sobie wyznaczył ten horyzont, wiesz... w ch... i ciut ciut daleko... :-)))))))... bo mu się nie spieszy... ba jajca ma stalowe... ciort wi jakie ma powody... w każdym razie na razie nie widzi wiekszych zagrożeń dla swoich pieniążków.... (no bo tak naprawdę takich w tej chwili nie ma ;-)))) ... i jak w końcu zrealizuje... to... HO HO :-)
chyba do podwojnego szczytu brakuje juz miejsca na spadki :) ale.... jak ktos duzy sie uprze :) to czemu nie ,,,, wtedy ten bank z brodnicy niezle by wtopił :)
a oni raczej chyba nie po to inwestowali :)
Ps wszyscy widza podwójny szcyt....a jak wszyscy widza to...... !!!! :)
hahahaha.... a ja patrzę na 10cio letni.... hahahaha... wiesz co widzę.... platforemkę, taki przystaneczek... ale ja lokalne dołki pomijam... ocka nie te... :-)
PS ... czy ktoś może rano widział informację PAP... bo mi jakaś migła o jakimś zaangażowaniu do 5,85... sen mara duch wiara
... ale znikła... omen li jakowyś czy sen proroczy
wolalbym spadki :) wyskoczylem pare miechow temu 80% na plus i jakos nie moge sie zdecydowac kiedy wejsc znowu hawe przebilo dzisiaj 4 zeta jeszcze pare groszy ichyba przesiadka z hawe na beefka :) mam sentyment hehe