• czy wiecie jakie sa kolejki w serwisach kas fiskalnych ? Autor: ~rea [194.181.128.*]
    a ja wiem -duże- i każdy płaci - a tu spadki - śmieszne!
  • Re: czy wiecie jakie sa kolejki w serwisach kas fiskalnych ? Autor: ~Ten ktory wie [95.41.102.*]
    Bo to jest producent a nie firma serwiowa, ludzie kasy przestrajaja a nie kupuja nowe. Serwisanci i to raczej male firmy maja teraz faktycznie smietane, albo urwanie glowy jak wolisz. Na papierze duza niepewnosc budzi zachowanie novitusa co bedzie dalej lacza sie teraz z compem zajmie im to czas pieniadze zasoby zarzadcze itd. A i z wypowiedzi widac ze potem beda chcieli przylaczyc elzab. Juz analitycy mowia ze parytet kiepski dla posiadaczy novitusa a co dopiero bedzie z elzabem ? Wiesz to napisz brak info niepewnosc kurs w dol.
  • Re: czy wiecie jakie sa kolejki w serwisach kas fiskalnych ? Autor: ~vfd [194.181.128.*]
    elzab tez ma serwisy sam byłem
  • Re: czy wiecie jakie sa kolejki w serwisach kas fiskalnych ? Autor: ~zxzx [79.175.198.*]
    to exorigo i relpol2 sypią, zostało im trochę papiera po wezwaniu, sypią i sypią po 200 akcji, ciekawe czy ten makler któremu to zlecili się bardzo nudzi, bo zadnym zleceniem po lewej nie pogardzi... szkoda gadać papier wyciśnięty jak cytrynka przez exorigo i upos, teraz wyciskany przez novitus.. szkoda, myślałem że to będzie papier na emeryturę ale za 2 lata sięna nią nie wybieram a wtedy juz pewnie przestanie istnieć... siedzę tu od paru lat, jestem tzw. dlugoterminowcem i nie polecam... w tym czsie wiecej bym zarobił na lokatach
  • Re: czy wiecie jakie sa kolejki w serwisach kas fiskalnych ? Autor: ~martis [87.205.137.*]
    Zgadza sie. Stara rada nadzorcza sypie i może tak jeszcze długo sypać bo maja ponad 1 mln tzn 6,5 % wszystkich akcji. A do parytetu wymiany na akcje Compa bedzie przyjęty średni kurs z ostatnich 6 miesięcy. Zresztą kto chciałby mieć akcje Compa :(
    Ja tez siedzę na Elzabie od dłuższego czasu i czuję się zawiedziony.
    Szansę widzę w takim scenariuszu: Relpol 2 tzn panowie D. zorientują się, ze nie będą w stanie sprzedać wszystkich akcji przed fuzją z Compem i że lepiej im sie opłaci wymienić akcje Elzabu po dobrej cenie na akcje Compa, i dalej pozbywać się akcji ale już Compa. To może im przyjść łatwiej, bo tam siedzą fundusze inwestycyjne. W sumie opłacałoby im się nawet podbijać kurs niewielkimi zleceniami.

• Re: czy wiecie jakie sa kolejki w serwisach kas fiskalnych ? Autor: ~xxxcx [79.175.198.*]
    cześć, nie da się ukryć że mali zostali wydy*ani, ale nie pierwszy i nie ostatni raz. Co do czekania na wchłonięcie elzabu, to trochę czasu minie, nie sądze żeby się w to bawili przed zakończeniem fuzji z novitusem, więc jeszcze sporo czasu, co do sypania, to i tu i tam (na compie) płynność jest symboliczna, więc ani tu ani tu sie nie wysypią, pozostają im fundy, nie wierzę że nikt nie jest zainteresowany,novitus lekką ręką dał 3.40! (a znani są ze zgredostwa)
[x]
ELZAB -0,52% 1,92 2023-12-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.