fundamentalnie nie ma się czego przyczepić - spółka regularnie przynosi zyski, czasy kryzysu ma juz za sobą. Po drugie przy takiej niewielkiej firmie nie jest wielka filozofia zrobić skokowy wzrost przychodów. Wskaźniki równiez bardzo dobre, C/Z w okolicy 11, C/WK w okolicy 1.
Technicznie również wygląda atrakcyjnie, okolice 3,30-3,40 zł to opór, ustanowiony na poczatku 2010 r. potwierdzony później w lipcu i sierpniu. Trzeba tu również podkreślić że kurs jest w długoterminowym, łagodnym trendzie wzrostowym od wiosny 2009r.
Reasumując obecne poziomy w okolicach 3,3-3,4 zł uznałbym za dobre do zwiększania zaangażowania lub do zakupów jesli ktoś się dopiero przymierza.
pozdrawiam i zachęcam do dyskusji.
wszystko prawda wskażnikowo tylko że ja kierując się tym samym rozumowaniem kupowałem Ampli niedawno śr. 3.67 zaliczam wtopę a śmiecie typu Pronox ładują do góry
tylko że na bankrutach nigdy nie uswiadczysz kiedy taką spółkę zdejmą z notowań ciagłych giełdy (vide Techmex) albo kiedy nagle poleci w dół o 40% bo się znudziła spekulantom.
W przypadku spółek przynoszących zysk i poukladanych fundamentalnie takiego ryzyka nie ma. To że Ampli poleciało to był efekt ostatniej szerokiej korekty na rynku oraz na pewno w jakims stopniu tych którzy realizują podatkową stratę.
Trzeba tu podkreślić że IV kwartał w spółkach handlowych to zazwyczaj okres największych przychodów w skali roku, więc o wyniki finansowe Ampli jestem spokojny.
pelna zgoda z zebem-nie mam nic do dodania-dosc sie juz napisalem.wg mnie-teraz to straty podatkowe.a kolego mak piszac o wtopie na o.20gr -to oczywiscie zarty-zobacz na wykres ampli-ile stracilo a hossa na swiecie sie rozkreca/pozdro
hm, w łagodnym trendzie wzrostowym jesteśmy w sumie już od około listopada 2009, a teraz mamy powtórkę z grudnia 2009;) Próba podatkowego zdołowania wyszła raczej słabo, wyniki powinny być rewelacyjne i na tej plotce moim zdaniem wystrzeli sporo czasu przed wynikami, żeby wywołać lawinę domysłów i zleceń kupna PKC. Inaczej na tym papierze nie da się spekulować, bo jest zbyt stabilny. Patrząc bardziej krótkoterminowo myślę więc, że na początku roku (gdzieś w połowie stycznia) będzie świeca w górę. Myślicie, że taki scenario noworoczny jest prawdopodobny?
W każdym razie jak siądzie w okolice 3zl, to wykopię pieniądze spod ziemi, żeby dokupić przed styczniową świeczką.
Ha ha 3 zł to już nie jedziemy na 7 zeta?? ;))) A ja wciąż dokupuję i będę. Spółka nie ma podstaw aby jej kurs był tak zdołowany więc jest to typowa akcja pod wybicia
zastanawiam się kto i w jakim celu w ostatnich dniach powyciągał stare wątki (niektóre mają rok czasu), które przedstawiają spółke w złym świetle lub sugerują natychmiastową sprzedaż akcji. Pewnej grupie ludzi widać zależy na tym aby jeszcze obniżyć kurs - zapewne po to aby mogli sobie dokupić akcji po atrakcyjnych cenach zanim spółka ogłosi wyniki finansowe za IV kwartał. Obserwując rynek handlu hurtowego, rynek budowlany widać bardzo duże ozywienie co przełoży się na dobre wyniki finansowe na koniec roku.
Ja ostatnie spadki wykorzystałem do niewielkiego wzrostu zaangażowania w akcje AMPLI (niestety na większe zakupy brak funduszy). Póki co ze strony fundamentalnej nie widzę żadnych zagrożeń, a więc spokojnie czekam na wyniki...
pozdrawiam.
póki co trwa konsolidacja, obroty małe, ale codziennie ktos cos skubie. Ogólnie rzecz biorąc krajowy rynek hurtowni elektrycznych w 2010 roku miał się całkiem dobrze więc dziwne byłoby gdyby konsolidacja na Ampli trwała zbyt długo.