Ok chyba pora zakończyć sapdki Wskazniki sa mocno zaniżone i odbicie juz moze nastapic dzis :) Moze znow zrobic sie bardzo ciekawie ..... Najlepszy kwartał trwa w najlepsze :)
Spółka ma przed sobą olbrzymie perspektywy. Wynik co prawda gorszy, ale Prezes tłumaczy to zainwestowaniem w rozwój rynku tradycyjnego oraz kosztem wprowadzenia nowych produktów. Konkurent Bakalland tez ma gorsze wyniki - może Po prostu gorszy sezon w tej branży? Wazne, ze przychody rosną i spółka sie szybko rozwija.
Zrozumcie jedno: każda spółka porusza się w pewnym cyklu. Po wzrostach przychodzą spadki - w przypadku Helio wyczerpał się"potencjał nadziei". Co spółka może pokazać w najbliższych latach? Może gorsze wyniki, niepewne rokowania co do udziału w rynku. Wybudowanie nowej fabryki i zwiększenie sprzedaży jest dawno w cenach, od co najmniej 6 zł i emisji (dzięki tym informacjom i słabnącej pozycji konkurencji wystartował ponadroczny trend wzrostowy).
Wskaźnikowo spółka atrakcyjna była na poziomie 5-6 zł. C/wk był wtedy w granicach 1, c/z poniżej 10.
Jak patrze na te spadki co sesje i obecny kurs, to ciesze sie ze pogonilem powyzej dwudziestu i wszedlem w lubawe. Tam przynajmniej rosnie i bedzie roslo nadal. Nie spodziewalem sie ze helio spadnie ponizej 17 zl, ale to tylko dowod na to ze na gieldzie nie ma nic pewnego.
namawiałem na helio po4,5 i po osiem ale u mnie wszyscy sie śmiali że parch wyrzuciłem średnio po14 zarobiłem 60 tys i przestali sie śmiac teraz wszedłem w agrome i nttsystem mam po 10000 szt miałem też atlante po 5 ale tez po 1,7 tez mówili że parch ale sie obsrałem ze strach i wywaliłem po 5.5 poszła na 11,5 i jakby nie cykor to bym miał dodatkowo50000 trzymali mnie na spółach aż 1.5 roku na giełdzie pieniądze przepływają od aktywnych do cierpliwych