Zarząd Nicolas Games S.A. informuje, że podpisał list intencyjny w sprawie zakupu 100% udziałów w spółkach Frontline Sp. o.o. z siedzibą w Bydgoszczy oraz Frontline Studios LLC z siedzibą w 1 John Anderson Drive, Ormond Beach, FL 32176, USA. Frontline jest autoryzowanym developerem gier i aplikacji na wszystkie platformy sprzętowe Xbox 360, Playstation 3, PSP, Nintendo Wii, DS, DSI, Apple Iphone, Apple Ipad, prowadzi sprzedaż za pośrednictwem elektronicznych kanałów dystrybucji. Strony ustaliły, że dołożą wszelkich starań, aby badanie spółek Frontline Sp. z o.o. i Frontline Studios LLC zostało zakończone do dnia 23 grudnia 2010 roku, a proces realizacji transakcji rozpoczął się jeszcze w tym roku. Powyższe działania są elementem realizacji strategii Spółki na lata 2010-2012 zakładającej uzyskanie statusu autoryzowanego developera na wszystkie platformy sprzętowe oraz rozwinięcie działu technologii mobilnych.
" Frontline jest autoryzowanym developerem gier i aplikacji na wszystkie platformy sprzętowe Xbox 360, Playstation 3, PSP, Nintendo Wii, DS, DSI, Apple Iphone, Apple Ipad, prowadzi sprzedaż za pośrednictwem elektronicznych kanałów dystrybucji." to mi się najbardziej podoba;) czekamy na 23 grudnia.
"strategii Spółki na lata 2010-2012 zakładającej uzyskanie statusu autoryzowanego developera na wszystkie platformy sprzętowe oraz rozwinięcie działu technologii mobilnych."
- dział technologii mobilnych? widać Pan Prezes ma pomysł na Firmę - trzymam kciuki:)
Klasyczne info pod odpał, upublicznione o charakterystycznej dla takich akcji godzinie.
Jednak zamiast odpału mieliśmy wystrzał z kapiszona. Poza przerzucaniem pakietów przez chłopaków z goadvisers, nic się nie działo.Więc w sumie dzień kiepski, bo liczyłem na DT, na większy zarobek niż marne 5 proc.
Pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy NG, i tych młodszych i tych starszych stażem na giełdzie. Pewnie tu jeszcze do was kiedyś wpadnę. Do następnego razu.
Wesołych Świąt.
Dnia 2010-12-20 o godz. 20:04 grzeluch napisał(a):
> dobrze zes sie przynajmniej przyznal ze te twoje naganianie
> nie blo przypadkowe tylko pod dt narazie
Chyba mnie z kimś pomyliłeś. Od kiedy zadanie paru pytań, pokazanie innego punktu widzenia niż super optymistyczny oraz przedstawienie wam kilku kwestii, o których nie mieliście pojęcia (jak choćby ta o korzystaniu przez NG z UDK) nazywa się naganianiem? Sprawę swojej obecności tutaj stawiałem zresztą jasno już wczoraj, mówiąc wprost że liczę na dołek. Prawdziwi naganiacze nigdy tak nie robią. A tych etatowych naganiaczy jest tu kilku - ale wszyscy oni naganiają na kupowanie akcji, co też jest samo w sobie cenną wskazówką.
Co do moich odczuć odnośnie NG - są one bez zmian. Do końca marca raczej nie planuje zostawania z tymi papierami na noc. Trzymanie tych akcji długoterminowo jest moim zdaniem obarczone zbyt dużym w tym momencie ryzykiem.
Obym dla was się mylił. Szczerze życzę wszystkim drobnym akcjonariuszom NG dzidy na północ, choćby już od jutra.