• Mam pytanie... Autor: ~krecia [91.150.222.*]
    Chłopaki, powiedzcie mi coś, bo tak sobie siedze i się zastanawiam nad jedną rzeczą. Kiedyś ktos mi na tym forum odpowiedział, że jednym z czynników wpływającym na wzrosty kursu akcji jest pozytywna rekomendacja. Wierzę, że wkrótce takową otrzymamy od jakiegoś biura maklerskiego, ale tak sobie myślę, że Magellan już otrzymał rekomendację od BGŻ dwa miesiące temu, a jednak na dzień dzisiejszy tam u nich nie jest ciekawie, bo kurs zaczyna się osuwać. Z tych wypowiedzi, które czytam to w rekomendacje raczej się ogólnie nie wierzy, ale z drugiej strony to sobie sprawdziłam rekomendacje BZWBKna ich stronie i ich typy wyraźnie się sprawdzają, oczywiście na przestrzeni jakiegoś czasu.
    Ktośkiedyś zadał to pytanie w szkole giełdowej, ale facet nie chciał odpowiedzieć.
    A Wy co na ten temat sądzicie, które biura maklerskie są najlepsze w rekomendacjach?
    Przyznam, że za tym moim zastanawianiem się kryje się fakt, że lekko zaczynam się niepokoić tym spadkiem kursu dużo większego przecież Magellana w stosunku do MWT.
  • Re: Mam pytanie... Autor: ~uhu [87.206.24.*]
    Ja to się w ogóle rekomendacjami nie kieruję. Ich przewidywalność to ok. 50%. Część analityków rekomenduje po prostu 'kupuj', aby samemu pozbyć się papierów i odwrotnie - rekomenduje 'sprzedaj' gdy chcą kupować.
    Spójrz tutaj:
    http://pb.pl/a/2010/12/12/10_najgorszych_rekomendacji_roku

Jeśli zaś chodzi o MWTrade i magellana to na razie ludzie się boją tej nowej ustawy zdrowotnej i póki to się nie wyjaśni na nowe szczyty raczej nie ma szans. Bądźmy dobrej myśli...
  • Oczywiscie Autor: ~Gladiator [79.185.170.*]
    rekomendacje maklerskie to najlepsza droga żeby zarobic pieniądze.Przykład Jwc w chwili debiutu wyceniane na 80zł 1,5 roku potem cena 4 zl.
    Przykład 2.Lotos 1,5 roku temu wyceniany na 0 zl dzis cena powyzej 30 zl i zarzuty wsytawiane analitykowi.Jednym słowem chcesz zarobić? Kieruj sie rekomendacjami zwłaszcza gdy jestes świeza i nie masz pojecia o niczym.Ile to sie trzeba upierd ze wszytskim żeby cokolwiek zrozumieć.
  • Re: Oczywiscie Autor: ~Gladiator [79.185.170.*]
    No i ta rekomendcja Lotosu ztego co pamietam Goldmana bo widze ze sie tu kolega poci.
    Jednym słowem liczyc i patrzec zlodziejom na rece kalkulujac ze i tak stracisz.
  • Re: Mam pytanie... Autor: ~krecia [91.150.222.*]
    Uhu, dzięki. tak, czytałam ten artykuł. Pozdro.
  • Re: Mam pytanie... Autor: ~pepe1743 [93.105.42.*]
    Te krajowe rekomendacje mają słaby wpływ na kurs, chociaż zwracają uwagę na spółkę krajowych inwestorów. Rekomendacje od poważnych instytucji takich jak Goldman Sachs to co innego, oni raczej mają małe widełki błędu. Spółki krajowe nie mają żadnego wpływu na ich rekomendacje więc są bardziej wiarygodni i docierają do grona poważnych inwestorów międzynarodowych.
  • Re: Mam pytanie... Autor: ~jjk [212.182.97.*]
    "Bardzo dobrą" rekomendację GS dla Lotosu ja wykorzystałem bo nie uwierzyłem tyn skórkojadom.
  • Re: Mam pytanie... Autor: ~pepe1743 [93.105.42.*]
    Dnia 2010-12-18 o godz. 17:58 ~jjk napisał(a):
    > "Bardzo dobrą" rekomendację GS dla Lotosu
    > ja wykorzystałem bo nie uwierzyłem tyn skórkojadom.
    A kiedy GS wydawał rekomendacje dla lotosu? ostatnio KBC i Erste chyba no i z tego co widać trafnie dosyć
[x]
MWTRADE 0,00% 3,42 2025-11-10 09:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.