• PBS future 8 Autor: ~antoni009 [91.94.190.*]
    Myślałem , że to jednak pójdzie w kierunku OFE i budowaniu pozycji na "duecie " dla f.emerytalnych.
    Uważam , że aktywo "duet" jest w beefie najbardziej perspektywiczne ( wyniki providenta -szalone ).
    Ale , jak się zastanowić , budowanie grupy banków spółdzielczych gdzie leaderem będzie Sanok ma głęboki sens.
    Sama sieć placówek beefa współpracujących z BS ( akcjonariuszami) ,pod warunkiem , że osiągnie kilkanaście sztuk będzie posiadała wartość.
    Duetowi to nie zaszkodzi.
    Dodatkowe plusy budującego się obecnie akcjonariatu to brak podaży z ich strony , w sumie na zawsze oraz dyscyplina przy obejmowaniu nowych emisji.
    Reasumując jest lepiej niż dobrze ,
    patrzę w przyszłość z optymizmem
  • Re: PBS future 8 Autor: ~mackas [81.95.206.*]
    Mądrego to i miło posłuchać !
  • Re: PBS future 8 Autor: ~fibak [77.236.28.*]
    Że są fundamenty znakomite to wszyscy wiemy. Ważniejsze żeby mi ktoś wyjaśnił czy banki spółdzielcze idą w kierunku wezwania i wycofania Beefa z giełdy czy też chcą go wykorzystać żeby od kuchni wskoczyć na giełdę?
  • Re: PBS future 8 Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    można... tylko po co? wezwanie można było robić dużo poniżej 1 PLN... jaki sens teraz jak jest powyżej?... po co przepłacać?... gdzieś pisałem 'bank nie jest instytucją charytatywną, celem i misją banku jest robić cash"

to samo... z wywalaniem... w sierpniu duże wolumeny i duże wzrosty.. po co trzymać pół roku czy rok ryzykując, że kurs spadnie?

a wejście na giełdę... jak nóż w masło... też jakiś czas temu gdzieś pisałem... 6 m-cy i masz spółką jak ta lala... i to pod własną nazwą... czyściutką... i bez obciążeń jakie nakłada dyrektywa T... a co najważniejsze giełdową

banki spółdzielcze to najlepiej zorientowane w sytuacji lokalnej przedsiębiorczości instytucje... tam się nie zostaje dyrektorem czy prezesem na dwa lata, a później jak w przypadku innych banków przeniesienie na inna placowkę bądź awans... tam się jest dyrektorem albo prezesem... dożywotnio... i zna się każdego... :-)

BS Brodnica dokoptował do inicjatora... bo widać również jakiś sens w tym widzi... :-)

w każdym razie wygląda, że coraz mniej kwita na rynku... ;-)

poczekamy na RIVQ i być może niebawem poznamy kolejnego 5-cio %-towca

pozdr

• Re: PBS future 8 Autor: ~youpi [89.100.132.*]
    mi się wydaje że jeszcze w tym roku poznamy następnego 5-%owca, ale może mi się tylko tak wydawać ;)
  • Re: PBS future 8 Autor: ~MC Prawda [82.160.142.*]
    czarujcie sie tak dalej :) te wasze pakiety to mogły byc rowniez na sprzedaz jak kupno ewentualnie poprostu dla podpuchy a to ze ktos tam objoł to mozecie spekulowac po ile objoł rownie dobrze 4% zakupił po 1,4 a 1% kupiłł po 1,72 i srednia sie robi.... a ogłoszenie jest ze kupił (po ostatnim kursie)...

wiec czarujcie sie dalej a kurs spada .. na dodatek przy duzych obrotach !
    295k akcji to dużo? wartość obrotu 1 mln to dużo?

hym... :-)

a w sierpniu ty patrzył na wykresy?... :-)

a nawet jeśli tak jak piszesz objął 4% po 1,4, a 1% po 1,72 to jaka średnia wychodzi? ... 0,5? 1,0? czy więcej?... :-)

rok temu te akcje kosztowały 0,34 PLN

i teraz troszke sadowniczego gdybania:

nawet jeśli rozważyć sytuację, że stroną sprzedającą tej transakcji był GA to na ile spadło jego zaangażowanie.... o 1,53%?... i co nam to dało?... co dało to GA? ...otóż poznaliśmy dotychczas nieznanego akcjonariusza BEF... a co nam to daje... otóż świadomość, że akcje nadal w rękach banków... :-)

robi się tylko ciekawiej o tyle, że obecnie wiemy, że w rękach BSów znajduje się nie 44,76 a minimum 48,59% akcji... :-)

a co jeśli sprzedającym nie był PBS? jakie jest wówczas zaangażowanie BSów w BEF?... :-)

a to chyba dobra wiadomość? czy może się mylę?
  • Re: PBS future 8 Autor: ~Zbych [212.244.6.*]
    Informacja - Bank Spółdzielczy w Brodnicy w wyniku zakupu 800 tyś. akcji Beef - Sanu
    w czterech transakcjach pakietowych na giełdzie zwiększył udział w tej spółce
    do 5,36. proc . z 3, 83 proc .
    W tym przypadku zachodzi pytanie kto sprzedał .
    Moim zdaniem akcje zostały zebrane z rynku przez Dom Maklerski na zlecenie Banku
    Spółdzielczego w Brodnicy a następnie sprzedany w pakietach .
    Wątpię że akcje sprzedał Deutsche Bank AG który posiada 1 mln. 840 tyś. akcji spółki
    Beef - San .
    a z ciekawostek to wam powiem, że miałem dziś przyjemność odwiedzić jedną z nowootwartych placówek BS w Brodnicy... więc wygląda na to iż i ten BS stawia na dynamiczny rozwój... :-)

pozdr
    Pomysł na włoski bank spółdzielczy .
    cyt . " Kilka dużych banków spółdzielczych z powodzeniem mogłoby plasować akcje
    nie dające prawa głosu na warszawskim parkiecie . Krakowski Bank Spółdzielczy ,
    Podkarpacki Bank Spółdzielczy z Brodnicy czy jeszcze kilka banków "
    Przepraszam - ma być
    Krakowski Bank Spółdzielczy , Podkarpacki Bank Spółdzielczy , Bank Spółdzielczy
    z Brodnicy czy jeszcze kilka banków "
  • Re: PBS future 8 Autor: ~zz [89.186.16.*]
    a moze ktos ruszy ten gówniany zarzad zeby poinformował drobnych akcjonariuszy o zamiarach tej spólki ,my tez zasługujemy na jakies informacje albo trzeba sprzedac dziadowska spólke skora nie licza sie z nami ,wymieniaja sobie papiery jak chca robi sie taki syf do manipulacji ,miałem nadzieje na okolice 2zł do konca roku a tu tylko do dołu
    Zarząd spółki to Jerzy Biel
    Faktyczny zarząd spółki to Lesław Wojtas Prezes Podkarpackiego Banku Spółdzielczego
    z siedzibą w Sanoku który faktycznie zarządza spółką przy pomocy Dyrektorów PBS którzy
    są członkami zarządu spółki .
    Jeżeli chcesz uzyskać jakieś informacje co do dalszej strategii spółki to musisz zadzwonić
    do faktycznego właściciela spółki tj. Lesława Wojtasa Prezesa PBS .
    Jeżeli zadzwonisz to spytaj czy jest prawdą że PBS przejmuje jako wierzyciel spółkę
    SCOR SA . w Komorowie .
    a od kiedy tu siedzisz?

papier zawsze możesz sprzedać... i przesiąść się do jakiejś "rakiety"... :-)

ta "dziadowska spółka" w tym roku zrobiła ponad 400%... dając naprawdę nieźle zarobić... :-)

jak dla mnie to, aż nadto...

jak w przyszłym roku zrobi 10% tego co w tym będę bardzo zadowolony...

co do informacji to ukazują się regularnie... zamiary podano w strategii... wystarczy tylko poczytać
  • Re: PBS future 8 Autor: ~bachor [83.31.254.*]
    Z informacjami nie jest najgorzej.Ty napewno chciałbyś informacji ile będą kosztować akcje np 23.01.2011. Ale żeby zarobić trzeba trochę pogłówkować.
    zadzwon czy napisz sam nikt i tak cie nie poinformuje spólka widmo dla drobnych
    Do końca listopada 2010 roku zakończyć się powinny negocjacje z Podkarpackim
    Bankiem Spółdzielczym w sprawie umowy na prowadzenie przez Beef - San SA.
    placówek agencyjnych .
    Jest prawie koniec roku i kto mi powie jak zakończyły się negocjacje ,
    być może przeoczyłem informacje ze spółki .
    Faktem jest że PBS z siedzibą w Sanoku nie jest zainteresowany wzrostem wartości
    akcji spółki w tym roku , tylko zebraniem akcji po najniższej cenie przez instytucje
    powiązane z bankiem .
    Faktem jest że akcji w obrocie na GPW jest bardzo mało - zaobserwować to można
    przy otwarciu notowań jak i zamknięciu , a jak odstrasza się spekulantów
    to najlepszy przykład inf . o zwiększeniu udziałów w spółce przez Bank Spółdzielczy
    w Brodnicy - zobacz ile wzrosły akcje spółki .
    Krótko mówiąc spółka nie dla spekulantów .

oj zbieraja te banki az miło popatrzec
[x]
PBSFINANSE -1,79% 0,55 2025-09-23 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.