• DFP - czek it ałt Autor: ~roki [85.222.86.*]
    Spoleczka ma fajne projekty, robi kolejne dile, ma udzialy w grzejacych tematach...kupujcie, bedziecie zadowoleni!!!!!!!!
  • Re: DFP - czek it ałt Autor: ~arek [77.252.74.*]
    dlaczego mimo ze społka radzi sobie coraz lepiej jej kurs jest w marazmie..i jest niedowartosciowany.....i nie ma wogule ruchu na połnoc...czy ktos moze mi odp na to ?
  • INFO !!!!!!!!! Autor: ~arek [77.252.74.*]
    http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=12871&id_tr=1

kolejne dobre info...a kurs stoji...............o co tu chodzi
  • Re: INFO !!!!!!!!! Autor: ~smok [89.72.214.*]
    A czytałeś to info? Szukają chętnego do wejścia do domu maklerskiego DFP sp. z o.o. lub nabycia w całości udziałów w tej spółce. A więc DFP S.A. chce wpuścić kogoś do swojego domu maklerskiego jako udziałowca lub całkowicie sprzedać ten dom maklerski.
    Ciekawe, czy to im się opłaca?

Tu trzeba odróżniać dobre (lub złe) informacje od obojętnych. Niektórzy podniecają się, że akcje DFP kupił Inwekap. Tymczasem jeżeli chodzi o powiązania osobowe i kapitałowe to DFP i jej główni akcjonariusze (w tym też Taxus Fund) zaczynają trochę przypominać harem Patrowicza i jego Fony, Atlantisy i ich klony na NC.
  • Re: DFP - czek it ałt Autor: ~gnida [217.173.178.*]
    To może być dobra wiadomość, ale tylko wtedy gdy DFP utrzyma kontrolę nad Domem Maklerskim. Dla mnie głupotą byłoby pozbywac się w całości DM (nie miałem już nic pisac złego o prezesie, i mam nadzieję , że nie będe musiał).

Działając samodzielnie DFP może być coraz trudniej pozyskiwac klientów (tak mozna zrozumiec ten komunikat). Jeżeli nawiązałoby współpracę z silnym partnerem, (podobną jak WDM z Tomtes), , który miałby w swoim portfelu wiele spółek niepublicznych, a które chciałby wprowadzić na giełdę, to taka współpraca przyniosłaby wiele korzyści dla DFP, ale pod warunkiem jaki podałem powyżej.

Nie uważam, że DFP i jej powiązania mozna porównywac ze spółkami Patrowicza. Taxus Fund to fudusz i taki był cel założenia tej spółki. Natomiast Atlantisy , Fony i ich mniejsi bracia to spółki, które powinny prowadzić działalność operacyjną, ale tego nie robią i śmieszą mnie te wieczne komunikaty "Informacja dla akcjonariuszy" wydymanych akcjonariuszy przez obiecywanki , cacanki.
    Natomiast DFP ma zysk z operacji finansowych, podobnie jak będzie miał Taxus Fund, bo są to spółki typowo nastawione w inwestycje w akcje innych spółek.

Dlatego uważam, że ta wiadomośc na dzien dzisiejszy nie ma znaczenia, mam tylko nadzieję, że prezes wie co robi i ma ku temu powody.
[x]
HFTGROUP 18,92% 6,60 2017-05-16 11:16:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.