Dlatego wspaniała że firma musi mieć dużo lepszą kondycję finansową!!! A akcje po aktualnej cenie to jak za darmo!! Orco naprawdę zaczyna być ciekawą spółką
ja bym sie tak nie cieszyl. spojrzyj chociaz jak takie cos wygladalo na innych spolkach chocby impexmetal. skupuja po najnizszej cenie i w interesie zarzadzajacych jest jak najdluzej utrzymanie najnizszej ceny rynkowej akcji a to oznaczaloby tutaj kolejne 10 miesiecy kiszenia na poziomach na ktorych aktualnie sie znajdujemy. dosc powiedziec ze w ciagu ostatnich dwoch lat wartosc kursu w ogole sie nie zmienila zahaczajac w tym czasie w wahaniach zarowno o 3 euro jak i 12euro. wiec to co jest teraz to srednia wartosc ;)
wedlug mnie nie warto tu wchodzic dopoki/dopoty nie wybije sie gora ponad poziom 33zl
no chyba ze interesuje kogos duzy sloj z kiszonymi ogorkami na zime w przedziale 28/32
Przeczytałem i przychodzą mi na myśl następujące wnioski:
1. Firma upoważniona do nabycia 1.395.625 od dnia uchwalenia tj. 26.04.2010
Akcje już zostały nabyte wysokie obroty w okresie 07.2010 - 10.2010
2. Dlaczego informacja podjęta dopiero teraz napływa na rynek
3. Akcje tanio skupione zostaną drogo oddane w okresie kolejnej fazy szczytowej cyklu w branży nieruchomości
jakby orco nabylo akcje, to musialoby o tym poinformować odpowiednie instytucje i wydać jednoczesnie komunikat prasowy (jak się zresztą dzieje, gdy sam ott nabyła akcje)