Dobrałem dziś po 3.65,aż mi się wierzyć nie chce.Spółka o najwyższym zysku netto na NC(nawet jeśli wejdzie podatek od dotacji na odnawialne źródła energii).W perspektywie przejście na GPW(zapowiadane),wyjście na rynek europejski.
przestancie gadac głupoty, 2 zelka jak nic w niedługim czasie, nie umiesz czytac AT, a po drugie zobacz wyniki nie te przed korekta tylko te po sa do bani
Nie porownuj Krawcow do Georga czy Michaela...Krawce nie sa warci im butow czyscic, to inna klasa prowadzenia biznesu.
U Krawcow jeszcze zobaczysz fundamenty...polecam napisac do Vatenfalla i samemu badac jeden z fundamentow...predzej czy pozniej gowno wyplywa na wierzch, a ze pospekulowac mozna, czasem mozna, jak ktos szmata zakreci.
Dnia 2010-12-06 o godz. 21:29 ~ROCCO napisał(a):
niech czeka nawet na 0,20 gr bo raczej sobie nie odpowie na pytanie jak spolka o lepszych wynikach niz sprzed roku , rozwijajaca sie ,perspektywiczna moze kosztowac tyle samo co rok temu
początek sezonu to koniec stycznia(analogia do roku zeszłego),nowe kontrakty,wyjaśniona sytuacja z dofinansowaniem.Przypomnę,że Krawczykom na PSW też nikt niw wierzył latem,sucha nitka na nich nie została,a fundamenty z fobią wygrały.Tu jest dokładnie ta sama sytuacja.Będę spokojnie patrzył na korektę na szerokim.Photon pójdzie własną drogą.
A w jakiej wysokości ma być ten podatek od dotacji na odnawialne źródła energii i w jakiej wysokości są te dotacje ?
p.s. Pisanie o fundamentach w kontekście New Connect zakrawa na kpinę.
Kupiłem w ciągu ostatnich dwóch miesięcy 3 fundamentalnie mocne spółki z New Connect: SZAR, GOADVISER i PHOTON.
Zarobiłem na SZAR, na PHOTONIE jestem do tyłu ok. 10% a GOADVISER ponad 20%.
New Connect to ruletka, tutaj fundamenty nie mają większego znaczenia.
Spójrz jak mocno w górę poszła śmieciowa AIRMARKET :-)
Słabiutkie zainteresowanie PHOTONEM po wprowadzeniu podatku mimo bardzo dobrych dotychczasowych wyników kwartalnych i niskiego C/Z.
Czy rynek obawia się znaczącego pogorszenia sytuacji PHOTONA ?
podatek uchwlony, proponuje poczytac konkurencje lub ct.24.cz lub idnes.cz
gorsze warunki na wilu frontach-trzeba dokladnie przetlumaczyc tekst ustawy...
to nie tylko podatek..
Dnia 2010-12-08 o godz. 20:22 ~ kuchcik77 napisał(a):
> podatek uchwlony, proponuje poczytac konkurencje lub
> ct.24.cz lub idnes.cz
gorsze warunki na wilu
> frontach-trzeba dokladnie przetlumaczyc tekst ustawy...
to
> nie tylko podatek..
Nie rozumiem jakie znaczenie mają gorsze warunki na wielu frontach, skoro i tak rynek czeski nie istnieje dla photona (może jeszcze instalacje dachowe, ale też do końca nie wiadomo) - liczy się tylko zagranica...
Po przegłosowanej ustawie dotyczącej opodatkowania dotacji UE na kursie PHOTON mamy do czynienia z przyspieszeniem spadków.
Wygląda na to, że urwało się dno i kurs spadnie sporo poniżej 3 zł.
Ja w piątek uciąłem starty i wyszedłem z PHOTONA bo tutaj póki co nie ma żadnych widoków na zatrzymanie zjazdu.
Myślicie, że warto jeszcze teraz uciekać, żeby odkupić niżej?
Mam ładnych kilka tysięcy i jak tak po prostu rzucę na sprzedaż to zbiję kurs do 3 zł chyba, bez senu Tragedia jakaś. Jak mam z tego wychodzić? Dokładać po kilkaset sztuk, czy może ukryte S złożyć? Jak wy wychodzicie?