• im wyżej wleziesz... Autor: ~pryciarz18 [80.52.163.*]
    Sam nie wiem, ładnie idzie do góry ale te pakiety które fruwają trochę mnie niepokoją, zbyt małe aby ten wzrost nazwać silnym kruca fik...:)
  • Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~zxc [10.6.1.*]
    a nie masz wrazenia
    ze poprostu jest wczesniej wszystko zebrane
    podczas korekty ktora mielismy ???
  • Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~pryciarz18 [80.52.163.*]
    Nie no można tak to czytac jak piszesz. Martwi mnie tylko jedno, że ten wzrost napędzany był poprzez zlecenia pojawiające się znikąd. Dzisiaj wystarczyło 3000 akcji żeby podnieść kurs o 5% i równie szybko go zbić na wczorajsze zamknięcie. Tutaj można papierem bujac jak się da a dla mnie fundamentem wzrostów są silne zlecenia kupna, chciałbym zobaczyć jakiś ruch na papierze, on oczywiście jest a przynajmniej wydaje się że jest teraz ale jeśli chodzi o moje odczucia to obraz na chwilę obecną jest lekko zafauszowany. Dlatego bardzo ciekawy jestem zakończenia tej sesji. Mogę dodać że dzisiaj w ekstremum kurs dobijał powoli do ważnej średniej 200 dniowej której od początku roku nie udało się pokonać, wybicie tej średniej dałoby kolejny plus bykom.
    dobrze mowisz
    dac Ci wódki

zgodzę się
    nic nie wiadomo
    wzrost napedzony przez "kogoś"
    sprawdzanie ile jest w arkuszu sprzedaży

a co najważniejsze moim zdaniem można robić z tym papierkiem co się chce
    mam jeszcze jedno spostrzeżenie
    po 14 z groszami stoja pakiety po 5 kilo na K
    chyba nie na darmo
    chyba tez nie na darmo jest "robiona" ta spadająca ...
  • Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~pryciarz18 [80.52.163.*]
    te akcje po 5 k to wystawia nie kto inny jak ten który wystwiał wczoraj 4 pakiety po 500, z tym że wczoraj te pakiety po 500 znikneły na chwilę by "ktoś po chwili kupił 2 k po - nie pamiętam już jakiej cenie. Nie obraziłnbym jakby dziisja sytuacja powtórzyła się:)
    przeczytałem w jakimś "innym forum"
    ze został przebity opór przy zwiększonych obrotach
    pytam jaki
    bo ja czegoś takiego nie zauważyłem
    a Ty ??
  • Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~pryciarz18 [87.207.250.*]
    Nie wiem, zawsze można sobie znaleść jakiś tam opór, ja korzystam ze średnich 50, 100 i 200 dniowych, na tej spółce jak do tej pory sprawdzały się nieźle, obecnie oporem dla kursu jest średnia 200 dniowa i jej przełamanie wydaje się być kwestią istotną bo jak pisałem gdzieś tam wcześniej od roku bykom nie udało się to. Poziom 14,80 także wydawał się dość istotny i dzisiaj udało się go złamać ale nie towarzyszył temu jakiś wzmożony obrót, później kluczowym oporem wydaje się być poziom 17.50 wyłamanie tej ceny będzie oznaczało że wracamy do trendu wzrostowego. Pytanie tylko czy AT jest dobrym narzędziem dla analizy tej spółki. Wydaje mi się że w jakimś stopniu może pomagać, ale brak płynności sam w sobie powinien lekko nas hamować analizując wykres...
  • Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~ZXC [10.6.1.*]
    Transakcje pakietowe
    18:31 03.12.2010
    piątek

03.12. Warszawa (PAP) - GPW: transakcje pakietowe

Nazwa Kurs Obrót tys. zł Wolumen
    PLASTBOX 14,50 290,0 10000
  • Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~pryciarz18 [212.106.30.*]
    Ktoś powoli od kogoś odbiera papier i póki nie wyzbiera na obecnych poziomach to kurs nie ruszy z miejsca, odbicie może i jest i ładne ale zrobione na mizernym obrocie (podobnie jak wcześniejszy spadek) a ten wolumen który mógłby się wydawać duży to nic innego jak umówiona wymiana, takie jest moje zdanie...

• Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~zxc [193.104.71.*]
    bądź mądry
    pisz wiersze

wyczaisz o co im chodzi ... ??
  • Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~colinsQ [79.184.246.*]
    Dnia 2010-12-09 o godz. 15:46 ~zxc napisał(a):
    > bądź mądry
    pisz wiersze

wyczaisz o co im chodzi ... ??

Ja juz nie wiem o co tutaj chodzi > taka zabawa kto tak ładuje .
  • Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~colinsQ [79.184.246.*]
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 51 / 2010
    Data sporządzenia: 2010-12-09
    Skrócona nazwa emitenta
    PLASTBOX
    Temat
    Informacja o transakcjach osoby mającej dostęp do informacji poufnych
    Podstawa prawna
    Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych

Treść raportu:
    Zarząd PTS "PLAST-BOX" S.A (Spółka) informuje o otrzymaniu od pana Grzegorza Pawlaka – Członka Zarządu Spółki zawiadomienia w trybie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi dotyczące:
    1) zbycia w dniu 8 kwietnia 2010 r. 47 akcji spółki PTS "PLAST-BOX" S.A. po cenie:
    a) 45 akcji po 16,11 zł za każdą akcję,
    b) 2 akcji po 16,01 zł za każdą akcję.
    2) nabycia w dniu 26 kwietnia 2010 r. 47 akcji Spółki po cenie 15,45 zł za każdą akcję.
    3) nabycia w dniu 9 grudnia 2010 r. 50.000 akcji Spółki po cenie 15,00 zł za każdą akcję.

Wyżej wymienione transakcje miały miejsce na rynku regulowanym (GPW) w trakcie trwania sesji. Po dokonaniu transakcji pan Grzegorz Pawlak posiada 876.120 akcji Spółki PTS "PLAST-BOX" S.A.

• Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~ZXC [193.104.71.*]
    GRZESIOWI DO 10 % NIEWIELE BRAKUJE ...
  • Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~ZXC [193.104.71.*]
    TO TERAZ JESZCZE CZAS NA 2 PREZIA ...
    CO NIBY AKCJI NIE MA
  • Re: im wyżej wleziesz... Autor: ~tresor [188.147.93.*]
    czy ktoś mi może do jasnej... wytłumaczyć czemu on najpierw sprzedaje 47 a potem odkupuje? kliknęło mu się ?:)
[x]
PLASTBOX 0,00% 2,68 2022-02-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.