• TECHMECH - czyżby wszyscy się czaili Autor: ~obserwator [78.8.236.*]
    jakaś dziwna jest ta cisza:
    - brak postanowienia sądu rejonowego
    - brak stanowiska zarządu
    - brak infa o toczących sie postępowaniach w/s nieprawidłowości w księgach (i to może być klucz do rozwiązania zagadki)
    - brak reakcji wierzycieli (m.in, banków na propozycje układowe)
    - brak reakcji inwestorów (m.in Paszyńskich, co by nie mówić wtopili 20 mln w wierzytelności)
    - brak postanowienia knf w/s odwołania ( być może jutro)

coś bardzo cichutko się zrobiło, a gra dla wierzycieli idzie o ładnych parę mln zł
    ciekawe czy to już koniec, choć to przeszacowanie aktywów z 200 mln na 20 mln coś mnie osobiście nie przekonuje i gdybym był wierzycielem to chętnie bym się zapoznał z propozycją układu i po polemizował z p. syndyk (zwłaszcza, ze dla wierzycieli p. syndyk niewiele przewidziała), mimo wszystko wydaje mi się, że jeszcze czymś ktoś nas zaskoczy, tylko kto i czym, gdyby to miałoby być coś pozytywnego np nowa propozycja układowa to przy obecnej płynności to może być niezły wystrzał (i nie zdziwię sie jak będzie), a tak nawiasem mówiąc znowu jesteśmy na minimach i chyba spekulacyjnie warto malutki pakiecik sobie kompletować, ale to już decyzja indywidualna każdego, ja przynajmniej nie namawiam
    pozdrawiam
  • Re: TECHMECH - czyżby wszyscy się czaili Autor: ~bankrut [77.87.0.*]
    jakaś dziwna jest ta cisza:
    - brak postanowienia sądu rejonowego
    - brak stanowiska zarządu
    - brak infa o toczących sie postępowaniach w/s nieprawidłowości w księgach (i to może być klucz do rozwiązania zagadki)
    - brak reakcji wierzycieli (m.in, banków na propozycje układowe)
    - brak reakcji inwestorów (m.in Paszyńskich, co by nie mówić wtopili 20 mln w wierzytelności)
    - brak postanowienia knf w/s odwołania ( być może jutro)

prosze napisz szerzej - jakie postanowienie sadu
    - brak reakcji inwestorow Paszynskiej
    - i mam prozbe -co teraz dostana wierzyciele ?
    mam akcje i ostatnio nie bylem w kraju
    a z finansow jestem cienki
    DZIEKI
  • Re: TECHMECH - czyżby wszyscy się czaili Autor: ~BANKRUT [77.87.0.*]
    napisz prasze co jest z SCOR przed wyjazdem byla upadlosc spolki a jak ma sie do wynikow dlug pisano o 30 mil zl za prace dla wojska
    WIELKIE DZIEKI
  • Re: TECHMECH - czyżby wszyscy się czaili Autor: ~re [78.8.235.*]
    syndyk aktualnie nie ma wpływu na to co się dzieje w SCOR, dlatego złożył wniosek o ustanowienie nadzorcy sądowego w celu określenia sytuacji w spółce (wcześniej zarząd TEX złożył wniosek o upadłość w celu wstrzymania egzekucji na zastawionych aktywach), widać jak na dłoni, że nikt z TEX nie chce rozmawiać z p. syndyk w związku z prowadzonymi działaniami likwidacyjnymi, ale może okazać się niebawem, że inicjatywę przejmą wierzyciele i porozumieją sie z inwestorem w celu wypracowania nowych propozycji układowych, co z tego mogłoby wynikać nie będę się rozpisywał
  • Re: TECHMECH - czyżby wszyscy się czaili Autor: ~bankrut [77.87.0.*]
    dzieki
    okolo miesiac temu rozmawielem z pania syndyk i -nie wykluczyla ze w trakcje likwidacji majatku pijawi sie ktos kto bedzie chciel ukladu- teki scenariusz tez jest brany pod uwage
  • Re: TECHMECH - czyżby wszyscy się czaili Autor: ~re [87.105.67.*]
    jeśli to co piszesz jest prawdą, tzn że chyba już miała taką wiedzę tylko nie potwierdzoną oficjalnie,
    a potwierdzenie jest uwarunkowane:
    - zmianą decyzji sądu
    a to jest uwarunkowane:
    - nowymi (racjonalnymi ) propozycjami układowymi
    a to jest uwarunkowane
    - uaktualnioną (zweryfikowaną) wyceną aktywów

i to wszystko może się zbiec w czasie,
    i dlatego spodziewam się niebawem bardzo ciekawego infa, które uruchomi następne
    pozdrawiam
  • Re: TECHMECH - czyżby wszyscy się czaili Autor: ~aron [77.255.10.*]
    Fajnie naganiacie. Nawet dziś paru leszczy się złapało.
  • Re: TECHMECH - czyżby wszyscy się czaili Autor: ~zarząd [89.174.72.*]
    techmex nie upadnie. W moim przekonaniu ktoś to przejmie za grosze. Dowód - ano taki że są ludzie którzy wiedzą że tak będzie. Na forum ktoś z was chyba o nicku BOSS kilka miesięcy temu w momencie gdy walor spadł jak się nie mylę do 0,7 pln a następnie w kilka sesji zanotował 2 pln proroczo napisał nie kupujcie teraz lecz w grudniu przed świętami bo będzie najtaniej a później to tylko wzrosty. Nie wiem czy jest prorokiem, czy jasowidzem, być może ani jednym ani drugim ale napewno już wtedy wiedział że bardzo spadnie i w grudniu należy go kupić. Najwyraźniej ma dużą wiedzę.
  • Re: TECHMECH - czyżby wszyscy się czaili Autor: ~re [87.105.67.*]
    patrząc na historię MONNARI i czas wypracowania propozycji układowych to niebawem możemy ujrzeć to w co mało kto wierzy, ale ta cisza (wierzycieli) jest naprawdę bardzo zastanawiająca, odpuścili taką kasę ? wątpię
[x]
TECHMEX 20,00% 0,06 2011-03-11 15:19:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.