• pesymizm umiera . Autor: ~ryszard [217.75.56.*]
    Z racji ekstremalnie wyprzedanych wskażników miesięcznych dochodzę do wniosku że miesiąc Lis.jest ostatnim miesiącem spadku .W zwiąsku z powyższym spodziewam się paru miesięcy prosperityna tup-ie ze szczytem na wiosne w granicach 10---12zł .
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~kolo [77.254.13.*]
    Na wiosnę to będzie 4,5 zł, a w lecie 3,5. Piąteczka na czele już jutro. Za rok 2,8-3,2. Zanim zacznieciepo mnie jechać przypomnijcie sobie jak był wyskok na 9 wy pisaliście, że 10 zł padnie jak zapałka ja, google, tupeczek, prorok mówiliśmy 6 zł. I ile jest dziś?
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~ryszard [217.75.56.*]
    Już czas na tupa nie wierzysz to przeanalizuj AT
    Analizuję i widzę wielki zjazd kompletny brak popytu i pękające kolejne wsparcia. Jutro pęknie najważniejsze z nich i rozpocznie się kolejny zjazd i nie będzie już miało co go zatrzymać. To jest niestety nieuniknione. W każdej normalnej spółce zarząd już dawno reagowałby na to co się dzieje i wtedy wierzyłbym, w to że wsparcie wytrzyma. Ale chyba nie macie wątpliwości w to, że w tym przypadku nic się nie stanie bo zarząd ma to wszystko .................
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~ryszard [217.75.56.*]
    Napisz czy posiadasz akcje, czy dopiero masz zamiar kupić. Do tej pory prztglądałem się tej spólce po dłógiej przerwie . Jedno wiem na pewno że miesiąc listopad jest ostatnim miesiącem spadkowym dla TUP-a, Polecam przesledzenie miesięcznych wskazników , to jest ekstremum wyprzedania .
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~kris b [83.21.189.*]
    panie ryszardzie nie ma sensu z nimi dyskutowac-szkoda nerwow i jezyka.maja chlopaki swoje kocepcje-najlepsze jest to ze rza ale chca kupic najlepiej po 2-3 zl-ale po co.ja mam kocepcje-ze jesli nie wierze w spolke to jej wogole nie dotykam a tym bardziej gdy leci w dol.w razie upadku hiszpanii moze byc lekka panika plus mala plynnosc to moze byc i 5-dla mnie to nic nie zmienia-wtedy jeszcze dokupie.wiecej optymizmu/pozdro
    jest tutaj paru gosci co sa zapatrzeni w analize techniczna-twierdza ze kupia po 2-3 zl.tym sammym sami przecza tej technice.wtedy spolka przebija nowe minima a dna nikt nie zna .dla technikow wtedy taka spolka nie jest wogole do brania-czy oni tego nie wiedza albo udaja
    Oczywiście, że akcji TUPa narazie nie posiadam. Drogi Krisie, jak pisałem, że będzie po 6-7 zł jak był po 9 zł. To byliście pewni, ze 7 zł już nie zobaczymy. Jak pisałem, że będzie po 4-5 zł to ty pisałeś, że 7 zł to już absolutne dno. Nie potrzeba wcale upadku Hiszpani bo już jutro, najdalej pojutrze otwieramy 5 zł. Kupić spółeczkę oczywiście chcę ale nie w tej cenie bo jak na to co wyprawiają zarządzający to jeszcze za drogo. Wiem, że nawet dzisiejsza cena to absurdalnie tanio bo przecież spółka poiędzy 2004, a 2006 zarobiła netto około 80 mln. , potem wyemitowała akcje za ponad 110 mln. zł. Od tego czasu wcale jakichś większych strat nie odnotwała, a dziś na giełdzie jest warta około 95 mln. To wszystko jednak nie ma znaczenia bo jeżeli tak gra się z akcjonariuszmi jak gra zarząd to prowadzi to tylko do jednego . Dlatego chętnie sobie kupię ale nie w tej cenie. Pretensje o spadki chyba wiecie gdzie kierować.
    ja do nikogo pretensji nie mam-ale starzy akcjonariusze napewno-moritz ma sie z czego tlumaczyc.sam piszesz ze jest b.tanio i to nie bankrut.ja mam po 7.54 tobie moze uda sie po 4-5-daj boze.ale domyslamy sie jaka jest realna cena tych zdolowanych akcji-w razie promocji jeszcze dokupie-ale patrzac na jego wykres -zgadzam sie z ryszardem ze tup juz wystarczajaco dostal w kosc/pozdro
    Moim zdaniem kluczowym co do dalszego zachowania się kursu będzie roczny raport OFE o stanie posiadanychpapierów. Na koniec 2008 roku OFE miały 12 % w TUP (żaden z nich nie miał 5% więc było ich kilka), na koniec 2009 roku miały trochę ponad 5%. Widać z tego, że przez 2009 roku wychodziły i jeżeli w tym roku zeszły do 0. to będzie naprawdę światełko w tunelu i może koniec spadków. Czekać trzeba więc na raporty OFE i mieć nadzieję, że w tym roku pozbyły się już wszystkiego. Wtedy poprostu podaż będzie dużo mniejsza.
    oczywiscie wywalaja ze stratami-emisja po 20 i pewnie pakiety jeszcze wyzej.wg racjonalnych kryteriow zarzadzajacy ofe i tfi nie sa zbyt rozgarnieci-to co oni robia w wypadku tupa po tych cenach to rozbijanie namiotu na torach kolejowych
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Dziś otwieramy kolejny rozdział pod nazwą "5". Długo to trochę trwało bo prawie 1,5 roku nie było takich poziomów ale wiecie była hossa i aż tak mocno w dół to nie wypadało iść. To i tak mały wymiar kary jak za nic nie robienie przez 3 lata. Po korekcie, którą obecnie mamy rozpocznie się okres hossy, który najbardziej lubię czyli odsianie ziarna od plew. Spółki, które są zdrowe i dobre pójdą w górę, spółki, które są słabe i nic nie robiące (czyli śmieci) w dół. Dopiero za kilka, kilkanaście miesięcy po kolejnej korekcie przy poziomach 3500-3700 na WIG20 rozpocznie się ostatni etap czyli wzrost śmieci (tych, które przeżyją). Wtedy dopiero TUP może coś urośnie ale marne to dla was pocieszenie bo będzie zaczynał z dużżżżooo niższych poziomów niż dziś. Ale może do 7 zł dobije w szczycie hossy.
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~kris b [83.25.44.*]
    to jesli tup jest dla ciebie smieciem to ty kim jestes
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~ryszard [217.75.59.*]
    Za kilka miesięcy wig20 będzie oscylowal w granicach 2200--2300pnk., mimo to uważam że tup będzie się sprawował duzo lepiej i już dziś jest wart uwagi , jedyny warunek to rzetelny plan inwestycyjny i jego wdrożenie i wyzszy zysk netto .
    Nie bójcie się Panowie, spuszczać. To nie boli. Już jutro albo i dziś kod 5.
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~oszust [79.186.26.*]
    BUUUUUUUUHAHA ale naganiają
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~kolo [87.205.191.*]
    Szkoda gadać, dystrybucja na całego a oni naganiają na kupowanie.
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~kolo [87.205.191.*]
    Żebyście mnie źle nie zrozumieli takie sesje wykorzystuje się na kupowanie ale nie TUP. Ja sobie dobrałem trochę Tauronu, GPW ustawiłem się jeszcze na BRE ale nie chce spadać.
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~ff [89.78.183.*]
    czyżbyś widział jak ja obecne dno WIG20 na 2560, a S$P500 na 1175?
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~ryszard [87.116.209.*]
    Jeśli wig-20 przebije 2593 to mam nadzieje że zaczyma sie na 2520 tj na lini kanalu wzrostowego, to jest wariant pesyministyczny ktory moze się zrealizować w przyszłym tygodniu bo tam widziałbym dno spadków . Scenariusz bardziej optyministyczny to ze już jest po spadkach , a teraz nabieramy sił do wzrostów . Odnosnie TUP-a uwazam że może coś ugrać , co do niego to jestem optymistą , kurs okolo 6zł to dobra pozycja na zakup .
    Czy się "zaczyma" to nie wiem ale zatrzymać się może.
    2550-60 jeśli przebije, to życzę zdrowia - jutro możliwy pierwszy test. Co do TUP - wyraziłem już swoją negatywną opinię i tu co najwyżej liczyłbym na korekcyjne wybicia na wsparciach
  • Re: pesymizm umiera . Autor: ~kris b [83.21.212.*]
    dziekujemy panu za swoja opinie-ktora juz od dawna znamy-zyczymy sukcesow na innych perelkach-do widzenia-do zobaczenia-farewell our darling-without pozdro
    aufviederzehen - ja piszę do rozsądnych. Koledze już dałem szansę przy 8.8, ale kolega idzie w zaparte jak nieboszczka komuna, albo nie przymierzając pewien jednojajowy blizniak
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.11.58.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ALTA -2,04% 1,44 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.