• No i mamy korektę raportu Autor: ~ups [87.206.24.*]
    jw
  • Re: No i mamy korektę raportu Autor: ~jacenty [79.163.251.*]
    Dnia 2010-11-27 o godz. 08:33 ~ups napisał(a):
    > jw
    No to wiele wyjasnia ,mysle jednak ze przedzial 3,5-4 jest dobry do zakupu i warto trzymac.
  • Re: No i mamy korektę raportu Autor: ~zwykly_leszcz [83.27.85.*]
    Co ta korekta raportu wyjasnia?
  • Re: No i mamy korektę raportu Autor: ~ups [87.206.24.*]
    Raczej 2,5-3, a może nawet 2-2,5...
    Przy gorszych wynikach rok temu cena stabilizowala sie na poziomie 3 wiec uwazam za uzasadniona cene z przedzialu 3,5-4

• Re: No i mamy korektę raportu Autor: ~Rocco [83.25.211.*]
    TO SYPCIE JAK MACIE CZYM...CO TO ZA KOREKTA...HIHIIH....PRZEDZIAL 10-20 ZL TO JEST PRZEDZIAL CENOWY NA KTORYM KURS SIE USTABILIZUJE....
    POZDR
    Dnia 2010-11-27 o godz. 09:57 ~Rocco napisał(a):
    > TO SYPCIE JAK MACIE CZYM...CO TO ZA
    > KOREKTA...HIHIIH....PRZEDZIAL 10-20 ZL TO JEST PRZEDZIAL
    > CENOWY NA KTORYM KURS SIE USTABILIZUJE....
    POZDR
    Dobra dobra 10 zl to na razie marzenia. Uwazam jednak ze sa to dzialania celowe - zanizajace kurs wiec trzeba kupowac .Ja oczywiscie dokupie i to sadze ze ponizej 3,5. Mam srednia ok 3,9
  • Re: No i mamy korektę raportu Autor: slawek_wr [89.174.230.*]
    Ile PSW zarobi w 2011 r w stosunku do 2010 r?
    Są prognozy ?
  • Re: No i mamy korektę raportu Autor: ~mecenas [78.8.15.*]
    Slawku
    Jak bys wycenil spolke ktora ma za 3 kwartal ponad 12 mln zl zysku netto?

mecenas
    A ja nie mam, bo na szczęście wywaliłem powyżej 5 zeta (ze stratą ponad 5%) ale obserwuję z ciekawości rozwój sytuacji. Swoją drogą ciekawe, że tak można dymać leszczy bezkarnie, przecież to jest jawne złodziejstwo - najpierw podpicowany raport, wywalanko i korekta raportu. KNF się powinna tym zainteresować!
    Bez przesady raport nie jest zly...a ze lekka korekta
    czytam raport i nie wiem o co wam chodzi jest 13 mln prawie zysku za 3 kwartal i o co kaman????
    Dnia 2010-11-27 o godz. 12:49 ~ups napisał(a

raport 2010 powinno byc wybicie jest spadek (nie ma znaczenia wielkosc zysku)

korekta blednego raportu powinien byc spadek a bedzie ?? wlasnie co bedzie za miesiac?? cos kombinuja
  • Re: No i mamy korektę raportu Autor: ~do ups [89.72.169.*]
    Przestań naganiać cwaniaku. Korekta raportu nic nowego poza kilkoma literówkami nie zmienia od ostatniej korekty. Sami debile siedzą na tym forum
    Skoro uważasz, że to tylko literówki i lecimy na 10 zeta to bierz w poniedziałek pod korek.
    Ah no tak - na pewno już jesteś załadowany na full i teraz każdą korektę w dół postrzegasz jako literówkę.
    Życzę dużych zysków i trochę obiektywnego oglądu sytuacji!
  • Re: No i mamy korektę raportu Autor: ~do ups [89.73.197.*]
    No to dawaj mistrzu, pisz co się zmieniło w tej korekcie nr 3 względem korekty nr 2, co wpływa negatywnie na odbiór spółki.
  • Re: No i mamy korektę raportu Autor: ~hehe [88.199.56.*]
    "1. In “Section 13. Detailed consolidated results for the period 1 January 2010 to 30 September 2010" on page 16 in the “Statement of Comprehensive Income" the PLN value for the line “Other comprehensive income for the period" was changed from “13,294" to “1,295". Correspondingly the PLN value for the line “Total comprehensive income for the period" was changed from “26,540" to “15,171" and the PLN value for the line “Comprehensive income per share" was changed from “1.154" to “0.660".

2. In connection with the correction described above in “Section 1. Selected consolidated financial results for the period of 1 January 2010 to 30 September 2010" on page 3 in the table “Selected Financial Data for the period of 1 January until 30 September 2010" the PLN value for the line “Total comprehensive income" was changed from “26,540" to “15,171"."

Rzeczywiście drobna korekta ;)
  • Re: No i mamy korektę raportu Autor: ~green [192.168.8.*]
    Dnia 2010-11-27 o godz. 18:03 ~hehe napisał(a):

Rzeczywiście
    > drobna korekta ;)

Normalnie ręce opadają. Korekta TCI z 26 na 15 mln była już 2 tygodnie temu 20 minut po pierwotnym raporcie . Te 26 mln to była literówka tylko dla PLN - w euro i koronach wszystko było ok. W ostatniej korekcie podane są wszystkie zmiany, więc i o tym wspomnieli. Zysk netto bez zmian - narastająco 13 mln PLN
  • Re: No i mamy korektę raportu Autor: ~do hehe [89.73.197.*]
    Wow niezły idiota z ciebie. Szkoda, że nie zacytowałeś zdania wcześniej, które wszystko wyjaśnia, ale zrobię to za ciebie:

"Changes in Correction no. 2 published in EBI report 80/2010 on 15 November 2010"

Czyli zmiany w korekcie nr 2 opublikowanej dnia 15 listopada 2010.

Ale przecież takiej informacji nie podasz, bo inaczej nie mógłbyś wprowadzać ludzi w błąd i naciągać ich, aby sprzedawali akcje.
  • Photon - Zysk netto bez zmian - narastająco 13 mln PLN, C/Z SUPER Autor: ~mecenas [78.8.15.*]
    zmiany w korekcie nr 2 opublikowanej dnia 15 listopada
    > 2010.

Ile sp[olek na NC ma

Zysk netto bez zmian - narastająco 13 mln PLN

a wycena rynkowa obecnie:

Wartość rynkowa (mln zł) 96.83
    Wartość księgowa* (mln zł) 26.98
    Wskaźnik cena / wartość księgowa* 3.59
    Wskaźnik cena / zysk* 4.70

http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=2&_OID=20&_Lang=pl&_ISIN=CZ0005121202&_SOID=23&_CheckSum=-228163615

mecenas

takie wspolczynnik C/Z osmiesza wiekszosc inwestorow za nieczytanie i miemyslenie..Ale OK
    Mam czas na wlasciwa wycene.

EkoExport mnie tego nauczylo i poprzednio Immoeast tez mnie tego nauczyl.
    Tez ucza sie tego na Orco, ale to jeszcze przyszlosc.

mecenas

moja motto:

MAM CZAS, czas to PIENIADZE!

• Re: Photon - Zysk netto bez zmian - narastająco 13 mln PLN, C/Z SUPER Autor: ~Rocco [83.25.210.*]
    Brawo Mecenasie...takich nam tutaj brakuje...fajnie ze jestes z nami na spolce...bo poza kilkoma osobami to rece opadaja...pozdr

P.S mamy conajmniej 3 wspolne inwestycje z tego co sie orientuje...
  • Re: Photon - Zysk netto bez zmian - narastająco 13 mln PLN, C/Z SUPER Autor: ~Darek [217.153.148.*]
    Może zamiast piac hymny dacie ludziom w spokoju dokupic jak jest w dołku!!!
  • Re: Photon - Zysk netto bez zmian - narastająco 13 mln PLN, C/Z SUPER Autor: ~mecenas [78.8.15.*]
    Dnia 2010-11-27 o godz. 22:14 ~Darek napisał(a):
    > Może zamiast piac hymny dacie ludziom w spokoju dokupic jak
    > jest w dołku!!!

Swietne!
    Świetne!

Masz racje-tylko, że w tym nie "dołku" ale "kanionie" spolka jest od dosc dawna. Aby wyjsc na normalne poziomy MUSI "urosnąć do konca br. o 100% i tak pozostanie 200%. potencjal wzrostu...ale się rozbawilem. Po tym wzroscie pora bedzie (tak, po 300% wzroscie w ciago okolo 5 miesiecy!!) pora na zwiększone zakupy PONOWNIE, tzn. DODATKOWO akcji w EEX.
    Wtedy bedzie ponowny okres celowych ogromnych zakupow EkoExportu.

Tam beda juz liczne fundusze-co najmniej dwa dodatkowe i pora bedzie na nowa emisje akcji dla skokowego wzrostu mozliwosci produkcyjnych i budowy KONCERNU by wejsc za dwa lata do WIG.

mecenas

• Re: Photon - Zysk netto bez zmian - narastająco 13 mln PLN, C/Z SUPER Autor: ~lucky number [83.31.43.*]
    mecenas, zdaje sie ze siedzimy obaj na photoniku, napisz mi na konibak poczta onet pl , mam kilka kwestii ktorymi warto sie podzielic
[x]
PHOENIX -6,67% 0,14 2014-01-13 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.