okolice 12zł bardzo mocne wsparcie, też mi się wydaje, ze w przypływach pesymizmu zobaczymy ten poziom. W przypadku dobrych wyników wybicie z klina w górę - dlatego myślę, ze jeszcze w tym klinie pobędziemy. Przy słabych lub przeciętnych wynikach widzimy 10zł (na wykresie widać 2 linię wsparcia). Powrót na 6zł jesli wyniki będą mierne.
Co myślicie o drożejącym euro. Jak ten fakt może wpłynąć na wyniki IV kwartału? Niby ogólnie spadek wartości złotego działa na niekorzyść spółki, ale trzeba tu uwzględnić, że co trzecia złotówka zarabiana przez OPONEO ma pochodzić z zagranicy. Więc tu mogą skorzystać na wzroście €.
No właśnie też zastanawiałem się nad kwestią euro z jednej strony drozsze opony importowane, z drugiej strony coraz wiecej sklepow za granica wiec wieksze wplywy z tych placowek.
Napewno w jakims stopniu beda się one równoważyły
Pamiętaj że : Zarząd Spółki OPONEO.PL S.A. zawiadamia o podpisaniu listu intencyjnego z dnia 04 września 2010 roku, w związku z rozpoczęciem negocjacji przez Emitenta w sprawie nabycia ok. 80 % akcji spółki Marketeo.com S.A.
oraz
W skład Grupy Kapitałowej Marketeo.com S.A wchodzi spółka Narzedzia.pl S.A.- lider w internetowej sprzedaży narzędzi i elektronarzędzi.
tak więc oponeo prędzej będzie miało 20 złotych niż 6 a co do akcji marketeo to też dobry kąsek bo potrafi dać zarobić nawet 10 % w 2 dni
chyba jest więcej akcji u ludzi niż zarządowi oponeo się wydawało
słuchaj Tran - proszę uzasadnij swoją wypowiedz, dlaczego Opn ma kosztować 6zł?
co stało się w firmie i uzasadnia taką przecenę?
CO do wzrostów kursów walut? Przecież Prezes niedawno w CNBC mówił, iż dokonują zakupów zarówno w Polsce jak i na Zachodzie. Ponadto pod zakupy na Zachodzie dokonują zabezpieczeń kursów - czyli wzrost euro nie stanowi przeszkód.
Ja cytowałem micha, który płakał, że będzie spokojnie 20 itd, a teraz "jeśli wyniki będą mierne" to może być 6. Ja osobiście uważam, że wyniki będą co najmniej dobre. Śnieg za oknem pada, a wbrem opiniom niektórych dużo ludzi kupuje zimówki. Nie mówię już o Europie Zachodniej, tam wymiana opon to coroczny rytuał.
No Tran - a już myślałem, że mnie tu krytykować zacząłeś :)
A ja licze, ze na koniec (gdy sprzedamy akcje po 100zł) jakiś mi dyplom wypiszecie, za najlepszy typ roku - ba dziesięciolecia. hehe.
Póki co - chyba ostatnie zakupy przed wyjściem z klina - jutro mich kupuje na otwarciou PKC-em - trzymajcie mnie za słowo
Miałem się dziś przesiadać na Amicę, bo stwierdziłem, że to dobry moment, ale teraz sam już nie wiem - czy ktoś z Was może doradzić, czy lepiej zostać przy oponach czy zrobić skok na tanią (chyba wyprzedaż - 20% w dół w 2 tygodnie -> 42,70zł) Amicę?