wiesz... tak sobie myślę... jedyne co może zmienić w sposób zasadniczy kurs to zachowania GA...( pomijając czynniki makroekonomiczne)
jakby GA miał z papiera wyskakiwać na 1,8 PLN albo około, to by w sierpniu wyskoczył... na luzie...w 2-3 dni...
od średniej GA i tak miał wtedy taka górkę...że ho ho i ciut ciut :-)
teraz... przy tych obrotach musiał by z 2 miesiące wychodzić... :-)
kilka dni temu było walne i GA jak widać nie zmienił stanu posiadania... :-)
za zmiany kursu odpowiadają średni i mali... :-)
jak ktoś chce sprzedać po 1,76 PLN to mu nie zabronisz....
jak ktoś nie chce brać po 1,83 PLN też nie nakłonisz...
tylko wolumeny mają znaczenie... boisz się spadków... patrz na wolumen... zrobi się ruch - będzie czas na myślenie...
teraz kurs puka pod opory z sierpnia...ale już na innym średnim ważonym...
nie będzie gwałtownych pików w gorę... chyba, że traderzy się włączą...
ale nie ma też podstaw do spadków... raport był jaki był.. nienajgorszy... rynek zdyskontował.... :-)
portal powoli odpala... rynek zdyskontował...:-)
na resztę przyjdzie poczekać... ;-)
ktoś ciśnienia nie wytrzymuje... ma wybór... chyba z 400 spółek... można szybciej, można pewniej... mozna wybrać ryzyko do temperamentu, a kolor krawata do koloru kwiata ( w butonierce)... :-)
ja spokojnie patrze co jest...
PBS ma 47% akcji BEF (PBS FINANSE)
PBS FINANSE ma 20% obligacji PBS
BANK TO BANK
przy jakiejkolwiek zmianie stanu posiadania BEF przez PBS będzie o tym wzmianka na BANK :-)
ktos mnie zbanowal dzisiaj... pewnie admin...i za cholere nie moglem nic napisac z mojego normalnego IP teraz jak zapozyczylem IP jest ok
wie ktos moze ile trwa takie cos? bo nie chce mi sie zminiac go ciagle... to pewnie za reklame ducatto.pl w glownym watku ;( co za admin... a fuj... nie pozycze mu kasy :)
Sorry, czy odbiło Ci, czy co. Co ty wypisujesz za brednie odnośnie banowanie. Jeszcze dołącz teorię spiskową, że bankier banuje befa bo chce skupić jak najwięcej akcji. W końcu to perełka nad perełkami.
... a fuj... marre nie spodziewałem sie tego po tobie :)
nie wiem co to bylo :( teraz dziala... byc moze bo juz zdazylem napisac wczesniej do admina o co chodzi albo jakies dziwy... hmm... a juz przeinstalowalem system i dalej nie moglem nic wpisac dopiero jak zmienilem IP to rubryki wyskoczyly znowu ale teraz jest ok
sadzilem ze to za umieszczenie adresu ducatto.pl w temacie watku, a nie kazdy musial wiedzec ze to dotyczy Beefsana
coz dziala wiec temat skonczony
a tak wogole to taki zapis jest i IP moze zablokowac
BANKIER.PL zastrzega sobie prawo do moderowania Forum, a w szczególności usuwania bez podania powodu treści, o których mowa w pkt. IV Regulaminu, jak również prawo do blokowania uczestnictwa w Forum Użytkownikom naruszających w sposób notoryczny postanowienia Regulaminu.
Zwracam honor, jest coś takiego, ale przeważnie pozostaje ślad, że post usunięty. Mniejsza o to.
Boję się o tego waszego befa i dalej utrzymanie kursu. Te twoje dukato to powinno zarobić grube miliony w krótkim czasie aby befa pognać dalej.
nie tylko ducatto, sa jeszcze szybkie pozyczki, siec punktow obslugi itd. wiec jest co zarabiac... oby tylko dobrze to wszystko rozwinac... w tydzien Krakowa nie zbudowano :)
Jedna dygresja na koniec. Jaką palmę trzeba mieć we łbie, żeby w czasie skupu pójść na takie poziomy. Chyba, że PBS mam konkurencję (obce ciało - silną spekułę) w befie która pomieszała mu totalnie szyki (skup) tym wystrzałem.
pytanie do GA, a coz ma powiedziec? zmniejszenia posiadania nie widze, plany sie wdrazaja a my zebysmy mieli wszystkie poufne ustalenia to nie byloby tak ciekawie ;)
portal to obecnie promil...marginalna sprawa...coś co ma przyszłość w przyszłości i dlaczego warto to już teraz wdrażać... dlatego, żeby za kilka lat móc powiedzieć... nasza wiarygodność to X lat istnienia na rynku... byliśmy w czołówce... nasze gwarancje to XXXX zadowolonych klientów
bliższa przyszłość wg. mnie to oddziały PBS Finanse (i tu nieprzypadkowo zaczynają od Śląska i Małopolski, lokalnie czyli Sanok, Krosno, Jasło już są silni) ... duże aglomeracje, dużo podmiotów, dużo potencjalnych pożyczkobiorców...
no i szansa ominięcia dytektywy T przez podmiot zależny... mniód malina:-)
PBS jako lokalny bank zna lokalnych biznesmenów, zna ich sytuację ekonomiczną... kilka lat temu banki prześcigały się w kredytach... chcesz kredyt... masz... ile dusza potrzebuje? 5 mln...? 10 mln...? damy Ci 15 mln... bo Ciem lubimy :-)
a teraz... noooo Kochanieńki...teraz to dyrektywa T... no i d.... :-)
chcesz kredyt 5 mln... ale Kolego max twoje zdolności mówią, że możemy przyznać 2 mln... a damy 1 mln bo resztę uznamy za zabezpieczenie...
i tu pojawia sie PBS Finanse... chcesz kolego 5 mln... masz 5 mln... my dyrektywę T mamy w d... :-) (nas nie obowiązuje)...
ale wiesz Kolego... ta przyjemność to ciut inaczej kosztuje ;-)
no i na dokładkę:
1. GA wszedł na giełdę i to już pod swoją nazwą czyli jako PBS... Finanse co prawda, ale niemniej PBS...
2. koszty wejścia na giełdę suma sumarum minimalne 6-7 baniek...i od maja (6 m-cy) są już na tym dealu 39 baniek do przodu (prosta matematyka : cena zakupu akcji przez PBS x ilość i obecna cena x ilość pomniejszone o cenę zakupu)... nie wdaję się tu w podatki, prowizje itd itd... to około 700%... w 6 miesięcy!!!!...
co więcej... mają zebrane z Catalyst 20% swoich obligacji... czyli kolejne kilka baniek
3. czas wejścia na giełdę... nie latami... również około 6 miesięcy!!!
nie sądzę, żeby teraz miało być po hamulcach... może spadnie, znów bujnie w przedział 1,4 -1 6... ale bardziej prawdopodobne... pyk... pyk... pyk... w góre... tak jak chce GA... co więcej... tak jak chcą wszyscy zainteresowani... :-)
a do jakiego momentu... tak pyk... pyk.. pyk... w górę...ano do takiego, aż rynek uzna że wystarczy... zdyskontuje przyszłe potencjalne zyski...że się nasyci tego typu usługami... (to się nazywa tak fajnie: krzywa życia produktu) ... a jak sie nasyci to zainteresowanie spadnie... a jak zainteresowanie spadnie to spadną zyski...no chyba, że znajdzie się coś nowego albo tak obniży koszt tego typu usług, że zmiecie się z rynku konkurencję... albo do momentu jak nie pojawi się ktoś większy i silniejszy i nas wsyśnie ... :-)
bo tak naprawdę co może nie wyjść? co? :-)
ludzie nagle nie będą chcieli pożyczać? nie ma takiej możliwości, żeby była taka możliwość... :-)
spekuła bujnie kursem? jaka spekuła? ile ta spekuła będzie miała akcji 30%? 40%? max 53%...
i co?... zwali kurs?...o ile? 10%?... 50%? ... to kto wtedy wsyśnie?... haha... ten sam co wsysnął pozostałe 47% :-)
a za co wsyśnie?... haha... za pieniążki...
które pieniążki zapytacie?... haha... ano te pieniażki co je za papiery dłużne (czyt. obligacje) dostał... hahaha :-)
a może spekuła podbije? ... haha... to kto na tym zyska??? ;-)
a w ostatnim wypadku?... haha... jaki jeszcze wariant... np. mega zwała... haha
zwalamy do ... nie wiem... powiedzmy chcemy zwalić do 0,35 PLN za akcję... oczywiście zwala GA... i co robi GA... po zwaleniu pierwszych 400k (+/- średni dobowy wolumen z ostatnich dni)... no niech będzie 500k... otóż GA informuje nas o tym... pisemnie w ciągu 5 dni...hahaha... zanim zwali 2 500k (średni dobowy x 5 dni)... a ma do zwalenia 25 000k!!!...
a dlaczego nas pisemnie informuje?... bo poza tym że tak stanowią przepisy, to jego wiarygodność jako banku i rzetelnej firmy była by = 0 w innym wypadku (np. gdyby zapomniał) i to nie tylko wobec klienta indywidualnego ale i wobec innych banków i instytucji... indywidualny klient by nie wszedł... jakby wiedział, że zostanie wydy... no... że straci, znaczy się :-)... instytucja tym bardzej :-)
a co my robimy jak nie chcemy stracić za dużo... a widzimy np. że kurs spada, a wolumen rośnie?... robimy to co robimy codziennie...haha... ustawiamy stopki... tak... dokładnie tak jak co dzień... każdy tak jak ocenia... tak jaki jego próg ryzyka... i co robi stopek?... stopek takiego delikwenta katapultuje jak trzeba ;-)
jedyne co może być to kryzys, spowolnienie gospodarcze... wszystkie te makroekonomiczne pierdułki... ale nawet to nie trwa wiecznie ;-)
a jak przyjąć takie durnowate założenie, że jeśli prezes PBS Finanse ma kilka kilka kilo... to co zabroni mieć prezesowi PBS kilka kilo?... i wiceprezesowi PBS kilka kilo?... i wicewiceprezesowi PBS kilka kilo?... i tak ciort wi... do 51%... 55%... skala ograniczona jedynie liczbą 100% akcji... więcej akcji niż wyemitowane być w nie może... haha
(a do 5% nie ma obowiązku... haha...no może jako prezes... ale jako pan X albo pani X?)
i o ile te kilka kilo prezesa, wice i wicewice może sobie w zależności od potrzeb delikwenta po rynku ganiać, to reszta czyli 47% leży sobie spokojnie i czeka... :-)
700% w około 6 miesięcy + obligacje... teoretycznie tyle zarobił by GA jeśli by teraz sprzedał akcje przy zachowaniu obecnego kursu...
ile można w 6 lat jak się tylko chce?
ile zarobi PBS Finanse?
czas pokaże :-)
no dobra to takie luźne sadownicze... niekoniecznie trafione i niekoniecznie na temat ... absolutnie luźne i absolutnie niepodparte AT ;-)
( i nie traktujta ludzie tego posta jako naganianie czy doradzanie)
Czas pokaże - haha
ponad 1000% wzrostu od minimum , 500% od uklepanego poziomu.
( i mnie mówcie o kursie z czasów Pilśniaka bo walnę głową w monitor)
Można coś zdyskontować do przodu, lecz .... - haha.
Ale jak mówisz, każdy ma swój rozum.
Tak kolego, po 0,16 uśredniałem i sporo po 0,22. Włącz matematykę do liczenia i ci wyjdzie.
Po 0,30-0,38 sporo razy zawracało i też kupowałem.
Jak myślisz, PO CO? Żeby dalej dokupywać ? - hahaha
to sprzedaj i sie nie mecz juz... po co? po co tu jeszcze siedzisz? chcesz zeby Cie ktos tutaj dowartosciowal i napisal ze dobrze robisz? chwtni do kupna sa ;) bye bye
ktos chyba probuje uruchomic SL'e ale jakos nie wychodzi... nikt nie poustawial? popyt jak narazie ma za co kupowac :) no chyba ze esculap ma milony tego ;)