• Czas na odbicie... Autor: ~xxx [79.184.195.*]
    Witam wszystkich!

Od kilku dni zapowiadałem, że zaproponuję kupno kolejnej perły. Oto i dziś nadszedł ten dzień. Ibiza Ice Cafe (IIC) - spółka, która była w opałach, lecz wszystko wskazuje na to, że wychodzi na prostą...

Czym zajmuje się spółka?

Spółka IBIZA ICE CAFE SA. została zawiązana w 2008r. IBIZA ICE CAFE S.A. działa w segmencie lodów i deserów lodowych branży spożywczej. Dobra jakość oferowanych przez Emitenta produktów zapewniona jest dzięki zastosowaniu własnej technologii produkcji oraz tradycyjnym hiszpańskim i włoskim recepturom.

Emitent planuje utworzyć i zarządzać siecią nowoczesnych lodziarnio – kawiarni z segmentu premium, zlokalizowanych w największych miastach Polski z zapleczem produkcyjnym.

Spółka ma lokale w Poznaniu i we Wrocławiu.

Akcjonariat:

Dnia 5 października zakończono subskrypcję akcji serii C. Liczba akcji to do 13.915.333 akcji zwykłych na okaziciela serii C. Cena emisyjna to 0,15 zł, a więc ponad 30% od obecnej wyceny kursu. Ich łączna wycena to 2087299,95zł. Siłą rzeczy zarząd będzie próbował wyciągnąć kurs do góry. Mało możliwe, żeby naraził swoich "dobrodziejów" na stratę rzędu ponad 30%.

źr.: http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=1540727

Trzeci kwartał:

W trzecim kwartale spółka odnotowała straty. Było to związane z zaniechaniem inwestycji w Starym Browarze w Poznaniu.

Spółka odnotowała w tym roku wzrost przychodów o 120%. Strata wyniosła ponad 1 milion złotych, lecz, jak można przeczytać powyżej, wartość emisji jest dwukrotnie większa od tej straty. Myślę, że pozwoli ona spółce na wyjście na prostą.

Przejdźmy do omówienia argumentów:

1. 1. września 2010 roku na stanowisko Prezesa Zarządu powołany został Pan Jacek Jabłoński, posiadający ponad 14-letnie doświadczenie w branży gastronomicznej.

2. Technicznie spółka jest na historycznym minimum (0,11). Cena emisyjna w marcu tego roku wynosiła 0,3 zł za akcję. Jesteśmy znacząco poniżej tej ceny. Maximum wyniosło 0,42zł.

3. Zbliża się zima. Wielu ludzi lubi ogrzewać się w kawiarniach, zwłaszcza takich, które myślami ich odsyłają do ciepłych krajów. Może to spowodować wzrost klienteli lokali w Poznaniu i we Wrocławiu.

4. Ostatnie wybicie z poziomu 0,11 zaprowadziło akcjonariuszy aż do poziomu 16 groszy (najwyższe zamknięcie).

5. Jeżeli można w ogóle mówić o oporach, to skromne widzę na poziomie 13-14 groszy. Tam przebiegają średnie kroczące 30 i 45 sesyjne. Faktycznym oporem jest dopiero poziom 0,18. Tam ujawniła się podaż podczas ostatniego wybicia.

6. Akcje nowej emisji kosztują 0,15zł - znacząco powyżej obecnej ceny, która z resztą jest na historycznym minimum.

7. Spółka znajduje się w konsolidacji od końca października, po zleceniach widać, że ktoś zbiera papier za 0,11. To dobra cena, a gdy się dokładnie przyjrzy, widać, że ktoś powoli odbiera papier.

8. Spółka znajduje się w trudnej branży i gdyby nie strata, którą w głównej mierze spowodowało zaniechanie nowej inwestycji, wyniki byłyby lepsze niż w ubiegłym roku. Przychody rosną.

9. Pyta mnie o nią spora liczba osób... A więc jest zainteresowanie inwestorów, zmieszane jednak z dozą niepewności. 11 to mocny poziom i widać, że ktoś te akcje odbiera. Poza tym obecna konsolidacja na 11 jest zwieńczeniem trendu spadkowego z ostatniej podbitki. Wcześniej Przyspieszony trend spadkowy również zahamował na tym poziomie, co nadaje ważności owemu wsparciu.

10. Na wykresie dziennym RSI znajduje się w neutralnej strefie ze wskazaniem na podaż. Jeśli chodzi o tygodniowy - RSI znajduje się zdecydowanie w strefie wyprzedania, co winno zapowiadać odbicie.

11. Na uwagę zasługuje komunikat ze spółki:

Raport EBI
    typ raportu Raport bieżący
    numer 42/2010
    data dodania 2010-11-10 18:12:58
    spółka IBIZA ICE CAFE SPÓŁKA AKCYJNA
    Zmiana koncepcji funkcjonowania lokalu Spółki
    Zarząd Ibiza Ice Cafe S.A. informuje o zmianie koncepcji funkcjonowania lokalu gastronomicznego zlokalizowanego na wrocławskim rynku. Od dnia 6 listopada lokal funkcjonuje pod szyldem "Va bene Trattoria" i oferuje dania kuchni włoskiej. W menu nadal znajdują się lody i desery lodowe. Zmiana koncepcji funkcjonowania lokalu na wrocławskim rynku ma na celu zwiększenie przychodów generowanych przez lokal w okresie całorocznym. Jest też następstwem przeglądu strategii spółki, której ogłoszenie planowane jest do końca roku.

A więc i w zimę spółka będzie generowała przychody, a taka restrukturyzacja we wskazanej branży jest wskazana.

Jak to ujął jeden z moich znajomych: "To już się zaczęło". Papier jest zbierany, a na 0,11 powoli zaczyna przeważać popyt. Akcji jest niewiele, a nikt z nowej emisji nie powinien zaszkodzić wykreowaniu trendu wzrostowego. Najbliższe dni zweryfikują w jaki sposób rynek wyceni spółkę, a także moją propozycję.

Zapraszam i pozdrawiam!
    GF
  • Re: Czas na odbicie... Autor: ~Rysiu [178.42.141.*]
    no no no, ktoś się ładnie namęczył. i od razu poprawa z lewej strony. zaraz zaczną skubać lewą, to potem odpalik do 0,18 jak ostatnio :)
  • Re: Czas na odbicie... Autor: ~tomek [91.94.12.*]
    też tak myślę, że zaraz ruszy. już popyt przeważa nad 0,12 a to pierwsza taka sesja. na razie obrót 10 k a ostatnio widać że ktoś odbierał kilkadziesiąt k kilka dni pod rząd
    No pozbierali i zaczynaja skubac 12. Moze do 18 doleci znow;)
  • Re: Czas na odbicie... Autor: ~tomek [91.94.12.*]
    ta, wyskubali. chcialem po 11 dobrac a tu dupa. no nic, 15 bedzie minimum bo taka jest cena emisyjna nowych akcji serii C
    no tak. poza tym te argumenty powyzej od GF sa przekonujace.pewnie niedlugo wezme troche za 12, ale jeszcze poczekam, po 11 nie tak daleko stoje
    ej, tomek, jestes? ;)
  • Re: Czas na odbicie... Autor: ~jarekklin [83.145.186.*]
    to się nałykaliście po 11 jak dzikie świnie kiełbasy
    chińczyki łykajom:-)
    Ta... zobaczymy co z tego będzie, może dobierzemy wyżej
    No i luka między poziomami 12 i 14. 13 mozna się smialo ustawiac. moze ktos sprzeda co nieco. zebrałem trochę za 13, z 14 s duzą anulowali już... a podaż to jak na maximusie ostatnio,
    radzę brać za 13 i 14grosików bo jest jeszcze bardzo tanio a chinczyk bogaty człowiek i moze niedługo towaru zabraknąć
    Też racja, ale kto nie bierze teraz to potem łyka. 0,15 minimum, a jeszcze nowy akcjonariat będzie chciał zarobić... myślę, że 0,18 w zasięgu.
    Witam wszystkich!

Jak widać dziś Ibiza po spokojnym początku dnia ruszyła. Poziom 0,11 od rana był zajęty popytem, tak jak to dawno nie było. W dodatku Wykupiony został również poziom 0,13, co świadczy o sporym zainteresowaniu papierem. Z poziomu 0,14 inwestorzy powoli zaczynają cofać zlecenia, a po lewej niejednokrotnie widać ukryte zlecenia kupna. W związku z nową emisją 0,15 należy się jak najbardziej, a nowi inwestorzy przecież będą chcieli jeszcze na niej zarobić...

Pozdrawiam!
    GF
  • Re: Czas na odbicie... Autor: ~madry [178.235.2.*]
    to ze wydrukowali nowe akcje, wcale nie oznacza ze wyjda na prosta, inwestycja jest wielce ryzykowna. zreszta takie firmy kupuje sie na wiosne i w lecie a nie zima! a tak na marginesie, szkoda ze nie wspomniales o innych emisjach po cenach znacznie nizszych. moim zdaniem to podbitka pod to by pare osob moglo wywalic na wyzszych poziomach.
    I tu się nie zgodzę. Akcje nowej emisji kosztują 0,15 zł, a w planach są kolejne emisje, które będą omawiana na najbliższym NWZA. Żeby kolejne zakończyły się sukcesem, myślę, że emisja serii C też powinna taka być. W dodatku 0,11 to silny poziom. Spółka zmieniła nazwę jednego ze swoich lokali i zaczęła w nim serwować ciepłe dania włoskie. Poczytaj na blogu. Taka restrukturyzacja pomaga..
    Pozdro
    A nieco ponad godzinę temu Tomek pisał, że obrót tylko 10k. A tu już 130k prawie. Coś czuję, że tu będzie ładnie...
  • Re: Czas na odbicie... Autor: ~tomek [178.56.9.*]
    jestem jestem. no obrocik się zrobił a to przecież dopiero początek wzrostów.
    oho, zguba wróciła ;) nie było Cię chwilę a 12 wyskubali. niedługo za 14 się wezmą, a wyżej nic już nie ma. nie no, jak GF wchodzi to nie ma bata.
    dokładnie. dużo papiera się przemieliło za 12/13 to i wzrosty są wskazane. ja myślę, że tak 0,16 jest w zasięgu, a Ty?
    1. 1. września 2010 roku na stanowisko Prezesa Zarządu powołany został Pan Jacek Jabłoński, posiadający ponad 14-letnie doświadczenie w branży gastronomicznej.

tej spółce potrzeba doświadczonych ludzi
    2. Technicznie spółka jest na historycznym minimum (0,11). Cena emisyjna w marcu tego roku wynosiła 0,3 zł za akcję. Jesteśmy znacząco poniżej tej ceny. Maximum wyniosło 0,42zł.

do tylu to możemy dojechać w dlugim terminie. teraz to myślę tak 0,18, poprzedni szczyt.
    4. Ostatnie wybicie z poziomu 0,11 zaprowadziło akcjonariuszy aż do poziomu 16 groszy (najwyższe zamknięcie).

a na tej samej sesji było 0,18.

6. Akcje nowej emisji kosztują 0,15zł - znacząco powyżej obecnej ceny, która z resztą jest na historycznym minimum. o tym wspominałem

10. Na wykresie dziennym RSI znajduje się w neutralnej strefie ze wskazaniem na podaż. Jeśli chodzi o tygodniowy - RSI znajduje się zdecydowanie w strefie wyprzedania, co winno zapowiadać odbicie.

i odbicie mamy. ciekawe jak daleko nas zaniesie, dziś początek.
    tyle z mojej strony.
    ładnie. ja jeszcze będę dobierał, troche innych spółek muszę posprzedawać. mam nadzieję zdążyć na 0,14
    moim skromnym zdaniem polecimy w okolice 30 groszy nowy Prezes w grudniu przedstawi strategie rozwoju spółki. Emisja z pp 10stycznia i aby tym razem została ona objetya przez drobnyhc to muszą popracować nad kursem bo inaczej dupa blada będzie... Do tego ww przyszłym roku 2x50mln akcji po 5gr dla inwestora..jednym słowem może być ciekawie. Spółka najpewniej zostanie przejęta pytani eprzez kogo
    Jarek, tak jak pisałem w podłodze, być może to ci chińczycy
    No dziś chyba jednoznaczne zakończenie dnia ;) Pozdro panowie, jutro jadziem dalej
  • Podsumowanie dnia Autor: ~Rysiu [178.42.141.*]
    Witam

Dzisiejsza sesja, pierwsza od mojej propozycji o Ibizie, okazała się bardzo dobra. Po porannym niezwykle spokojnym początku sesji nastąpiło zdecydowane ożywienie, poprzedzone ewidentnym oczekiwaniem na rozwój sytuacji. Gdy inwestorzy zdali sobie sprawę, że zejście poziom 0,11 jest mało możliwym scenariuszem, zaczęli skup po 0,12 i 0,13. Ostatecznie dotarliśmy do poziomu 0,14 i tam też zakończyliśmy sesję.

Technicznie jest świetnie.

http://yfrog.com/44iicd1p

Na dzisiejszej sesji przebiliśmy następujące średnie kroczące: 20, 30 i 45-sesyjne. Daje to silny sygnał kupna. W dalszym ciągu obowiązuje sygnał kupna MACD, a o przewadze popytu świadczy dzisiejszy wolumen - najwyższy od kilkunastu sesji, a tym samym nie na tyle duży, aby spowodować wykupienie rynku.

Dziś spółka urosła 16,67%. Myślę, że popyt dopiero się obudził i niebawem może rozpocząć skup akcji pod NWZA, które odbędzie się za 8 dni. Będą na nim podjęte kluczowe dla spółki decyzje. Zarząd stara się uzdrowić spółkę, w mojej ocenie te starania są dobre, a sama w sobie spółka ma najgorsze za sobą.

Proponuję spojrzeć także na wykres tygodniowy. Jak dla mnie obecnie wygląda świetnie, zważywszy na przebicie przez RSI linii wyprzedania, a także samą formację, próbującą się tu ukształtować...

http://yfrog.com/0ziicw1p

Zapraszam do kupna akcji spółki Ibiza Ice Cafe. Myślę, że to dobra inwestycja. W dodatku nie jest to tylko i wyłącznie moja opinia

Pozdrawiam!

no i ja się podłączam do tej opinii ;)
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~Rysiu [178.42.141.*]
    Jak tak patrzę na ten tygodniowy, to nawet to zaczyna wyglądać na W. czyżby w średnim terminie powrót na 0,3?
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~tomek [178.56.9.*]
    ulala, jak będzie W to dopiero tu się zlecą ludzie. same WuWuzele :D nie ma bata, jutro jedziemy dalej ;) 14 wyskubia, 15 i wzwyż pojda gladziutko ;)
    taaa, wuwuzelki się zlecą jak będzie 0,2. No ale nic ;) jutro dalej jedziemy, 3 sygnały kupna, 3 przecięte średnie, nieźle ;)
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~jarekklin [83.145.186.*]
    rysiu boiorąc pod uwagę fakt długiej i męczocej konsolidaćji, podwójne dno uklepane to że nowe akcje objęte po 15 grosików i plany to tutaj 30grosików to bedzie skromnie. Spółeczka leciutka jak piorko. Teraz zalezy tylko jakie infa beda i jak bardzo papier jest zebrany w silne ręce. Jeżeli zebrala sie mocna ekipa to tu można każdą cyfrę zrobić
    a no racja. może to ta sama ekipa od GF co kiedyś wyciągnęła LPS w 2 dni z 0,22 do 0,37

no zobaczymy, jutro dalszy ciąg jazduni ;)
    i jeszcze jedno wzrostów przed podwyzszeniem kapitału nie było bo tutaj można bylo za śmieszną sumę przekroczyc próg 5%. Teraz jest duzo lepiej:-) i większe pole do popisu
    Dokładnie. A papieru i tak mało... Myślę, że najgorsze już za nami. Jutro raz dwa wyskubią 0.14, a potem już będzie lżej i lżej... ;)
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~lodzik [88.199.25.*]
    Technicznie jest ok ,ale żeby było 0,3 muszą napłynąć dobre informacje
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~Rysiu [178.56.39.*]
    Spoko, na razie przebijamy 0,14, a potem z hukiem 15 ;)
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~Rysiu [178.56.39.*]
    Jedziemy :) niebawem 15 wyskubia ;)
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~Rysiu [178.56.31.*]
    no, ktoś dostał trochę akcyjek. mysle ze niebawem wyzbierają te akcje z 0,14 i postawią zaporę. na 0,15 jest niewiele więcej niż wczoraj na 0,14, a przecież przebiliśmy z hukiem wszystkie średnie kroczące ;) plus obowiązujące sygnały MACD, a także chłodne RSI. nie ma co, 0,15 murowane ;) takie mam zdanie
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~Gościu [83.8.245.*]
    Grand oszuście teraz tu naganiasz kogo chcesz ubrac w tego gniota ?Ty lepiej powiedz ile osób oszukałeś i wpakowałeś w maximusa !!!!!!!!! Ibiza leci na 10gr i tam czekamy z chłopalami
    po 10 i 11 groni trzeba było brac jak dawali a teraz zapomnij o 11 grosikach chyba że na pp sie zapiszesz
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~nightiger [77.113.19.*]
    a na maximusie można ładnie było zarobić.Ja kupiłem po 39 a sprzedałem po 50 zarobek ładny ale jak co nie którzy sie boją wejść a póżniej wchodzą na górce to ja sie nie dziwie a terz psioczą na granda.Wzrost był? BYŁ to o co wam chodzi nie rozumiem takich ludzi myślicie że od razu 1000%.
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~Gościu [83.8.245.*]
    a nie mówiłem !!znowu Grand was ubrał jak na Maxsimusie !!! cel 10gr aktualny
    dziśspory wolumen świadczy o tym że papier niedługo silnie wybije
  • Re: Podsumowanie dnia Autor: ~jaś [83.20.1.*]
    a dajcie Grandowi spokój. Ja po 12 brałem a dziś po 14 sprzedałem i kilkanaście % wpadło z palcem w D, a to pewnie jeszcze nie koniec. Spoko, Gościu, niebawem zaproponuje coś nowego to może zarobisz. Napisz do niego na maila i nie pyskuj, to może ci odpisze ;)
[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.