to pytania, których nie zadadzą dzieciaki omamione wizją filmu, który kręcisz już czwarty rok i nie masz nawet napisów początkowych.
1
jak może funkcjonować spółka akcyjna przy zerowych niemalże środkach pieniężnych na koncie? To ewenement. W każdym z kilku ostatnich raportów miesięcznych środki pieniężne na koncie spółki są niższe od przeciętnej pensji w Polsce. Obawiasz się czegoś? Komornik był już w firmie? Oświeć nas, jak może funkcjonować SPÓŁKA AKCYJNA bez pieniędzy na koncie....
2
Jeżeli bilans spółki wykaże, że suma strat za ostatni rok obrotowy oraz za lata go poprzedzające przekracza połowę kapitału zakładowego spółkę oraz jednocześnie strata za ostatni rok obrotowy przekracza czwartą część kapitału zakładowego, taką spółkę należy uważać za zagrożoną. Por. Art. 233 § 1 i Art. 397 KSH
kunik, powiedz kiedy zwołasz walne zgromadzenie w celu powzięcia uchwały dotyczącej dalszego istnienia spółki? Kapita zakłądowy na koniec 3Q2010 wynosił 2,5 mln, a skumulowana strata grubo przekroczyła 3 mln zł.
Meksyk....jesli znal bys sie na prawach ekonomi i funkcjonowania społek to nie pisal bys argumentu o niskim stanie srodkow pienieznych na koncie !!!!!!! wiec dla twojej swiadomosci..-- DUZE SRODKI PIENIEZNE W SPOLCE ZLE SWIADCZA O ZARZADAJACYCH BO NIE POWODUJA ZE KASA PRACUJE..A TO JEST NAJWAZNIEJSZA RZERZ W FUNKCJONOWANIU SPOLEK....!!!!!! pieniadze maja pracowac a nie kisic sie na koncie. WIEC nie pisz takich glupot
Już większej pracy nie mogę włożyć !(PRZECZYTAM KSIĄŻKĘ !!!!!!!)
Ale Meksyk szanuję Twoje wątpliwości . To po to forum jest !!!!
Ale jakbyś wyczytał z mojej rozmowy z p. Kunickim, zadałbyś te pytania na oficjalnej
stronie PB.
Dodatkowo-
Naprawdę Panowie jak macie problem pod nr 22.... odbiera Prezes.
Wystarczy się przedstawić, że jest się akcjonariuszem spółki.
Fajny gość skłonny do istotnych rozmów( nie o banałach).
ja ci odpowiem forumowy głupku - jutro min. 12 gr.
A ty w weekend zamiast spedzać wolny czas z rodziną albo odpoczywać - siedzisz na forum i mędzisz i mędzisz. Wieczorami pewnie siedzisz na jakims czacie erotycznym i trzepiesz kapucyna lub zajmujesz sie molestowaniem nieletnich. Wrzuć chłopie na luz i pierd....olnij barana w ścianę, może ci sie poprawi. Pewnie jesteś sfrustowanym zakompleksionym , brzydkim i pryszczatym chłopkiem i próbujesz tu leczyć kompleksy. Powodzenia.
Dzięki że jesteś przy tym tak wspaniałymaltruistom i ostrzegasz inwestorów VIV, przed inwestowaniem w spółkę. Dziękuję, nie skorzystam.
meksyk zadał ważne pytania i co otrzymaliśmy w odpowiedzi od tych co tylko merytorycznie? Stek wyzwisk i prostackie bluzgi. To się dobraliście krzykacze. Widać, że nie macie o niczym pojęcia.
A odpowiedzi na ważne pytania ciągle brak. Jest tu przynajmniej jeden, co ma trochę oleju w głowie?
Kunik, rusz d.upę i powiedz, dlaczego ta spółka taka marna.
a co Chau może wiedzieć o VIV? Dostał pewnie do ręki jakiś folder i się zgodził, sam nie wie pewnie na co, ale jest bezrobotny, więc dla niego niewielka różnica.
O,jaka by była rozkosz dla trolli z tego forum, gdyby kurs poszedł w dół ,najlepiej pionowo i ludzie potraciliby zainwestowane środki.Sami nie inwestują,bo dla nich zawsze za drogo,a najgorzej się czują,jak inni zarabiają.Tacy trolle są na forum każdej spółki bez wyjątku ,a także w każdej dziedzinie.Sfrustrowani życiowi nieudacznicy.A ja dopiero drugi raz na tej spółce zarabiam po realizacji zysków po,0,14 i życzę tego innym.
alez tu nikt nie ma nic przeciwko zyskom. Jeśli się da należy zarabiać.
My rozmawiamy o fundamentach VIV i perspektywie dla tej spółki. To że chcemy wyrobić sobie zobiektywizowaną opinię o spółce, nie oznacza, że jesteśmy wrogami zarabiania.
Wszelako, ciekaw jestem, czy ktokolwiek na niej zarobił, oprócz spekulantów, bo jądro akcjonariatu to ludzie, którzy nabyli akcje tej spółki po znacznie wyższych cenach niż obecnie.
Mnie brakuje w tej spółce dwóch rzeczy: fundamentów finansowych (na razie pieniedzy tutaj nie ma żadnych) oraz jasności sytuacji prawnej. Pojawiają się jakieś umowy, deklaracje, ale tak naprawdę konia z rzędem temu, kto wie np. ile jest podpisanych ważnych umów na koprodukcję filmu, na jaką kwotę i kiedy ta produkcja ma ruszyć.
Ja wiem. ........ Na dniach. Tak odp Kunik. A produkcja nie może ruszyć bez reżysera. Tak przynajmniej mi sie wydaje. No, ale ja przecież filmów nie robię. Do tego będzie potrzebny scenarzysta. Do napisania dialogów i wiele jeszcze osób. Do tego Dubbingowcy. Więc spokojnie.
A wy byście chcieli rach ciachu i jutro premiera. Tak się nie da. W USA mają najwięcej prawników i obostrzeń prawniczych. A na przejście tego potrzeba czasu. Niech się przejdzie ktoś z Warszawy na Bocianią i zobaczy, czy faktycznie tam jest studio? I sprawa się wyjaśni.
Powiem Wam tak, że u Nas w Polsce przez prawo podatkowe i rachunkowość może być tak, że spółka z dużymi zyskami na papierze może zbankrutować, a spółka z dużymi stratami ma się świetnie i funkcjonuje przez cały czas.
Zacytowałem Wam rozmowę z Prezesem. Wnioski wyciągnijcie sami.
Publikacja nie zgodna z prawdą byłaby dla mnie karygodnym posunięciem.
Sorry , że wczoraj zdawkowo, ale kiedyś trzeba odpocząć. Jeszcze rodzina...
Moje zdanie Meksyk jest takie EP.
Przeszłość VIV jest fatalna. Widać to w raportach. Zgadzam się więc z Tobą.
Zmiana strategii z produkcji gry na produkcje filmową przyniesie rezultaty moim zdaniem duże lepsze.
Obecny stan jest taki VISIONA. Mają zakupione prawa do ekranizacji BM. Kosztowało (kapitał). (Prowadzę firmę w bilansach często wychodzi minimalna ilość środków na koncie).
Nadwyżki są inwestowane - papiery wartościowe, nieruchomość, towar.
VIV mam wartość księgową(wycena spółki) ok 19mln. 25% z tej sumy 4.75 mln
Zadłużenie krótkoterminowe + należności do końca IIIQ 2010 wynoszą 2,88 mln.
Więc nie widzę zagrożenia
Problemem spółek są banki, wierzyciele ubiegający się o przeterminowane pożyczki.
Akcjonariusze mają prawo zgłosić nadużycia do KNF - PROSZĘ JEŻELI KTOŚ UWAŻA !
Nie mamy komunikatów o zdarzeniu.
Uważam że VIV ma świetny strat .
Ma otwarta drogę w finansowaniu produkcji BM.
Banki, fundusze , koproducenci, spółka ,,Wielki tato'' VAP itp, czy nowa emisja.
Emisja byłaby przeznaczona na produkcję- istotne powiem niżej dlaczego na przykładzie NGS.
Problem występuje wtedy gdy zadłużenie spółki przewyższa jej kapitał , czyli powyżej 19mln. Jesteśmy dużo poniżej. Procentowe zadłużenie po IIIQ to ok 15%.
Problem miał NGS zadłużenie ponad 50% wartość sp. . Program restrukturyzacyjny zatwierdzony na WZA zatwierdził emisję - spłata bieżących zadłużeń.
A gdzie pieniądze na finansowanie produkcji gry AI.(Znalazły się ) .
Duda miał problem w 2009r -opcje, nadmierne finansowanie kredytami działalności (ponad wartość spółki) . Banki zgodziły się na postępowanie układowe. Gdyby nie byłoby bankructwo .
Przykładów można snuć wiele....
Nie widzę zagrożenia bankructwem jak i zagrożenia w postaci braku środków na finansowanie produkcji BM.
Zostały zaangażowane firmy koprodukcyjne z własnym wkładami, a najważniejsze opiekun główny akcjonariusz (WIELKI TATO). widać że kontakty biznesowe Prez. Kunickiego pozwalają na podpisywanie umów z najwyższej półki .
Przykład reżysera i głównego wykonawcę PLATIGE.
A myślę że to nie koniec .....
Z takim zapleczem ciężko byłoby spieprzyć projekt !!!!!!
Obecnie najważniejsza jest przyszłość.
Wątpliwości dobrze że występują . Oznaczają zainteresowanie spółką !!!!!!!!!!
Powtarzam nie jestem R.M. Kunickim. Jeżeli jakiś prezes podejmuje decyzje o udziale w forum, chwali się tym.
Powyższe treść są moimi przemyśleniami służącymi do podjęcia dyskusji.
NIE JEST TO REKOMENDACJA KUPNA- SPRZEDAŻY AKCJI !!!
Jeżeli się gdzieś mylę poprawcie.
Sami widzicie to jest papier dla cierpliwych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cierpliwie zostaną sowicie wynagrodzeni w 2011r
Na pytanie nr 1 ciągle brak odpowiedzi. Na pytani nr 2 odpowiedź będąca manipulacją. Na pytanie nr 3 brak odpowiedzi. Wizerunek kunika, taki czy inny, nie jest odpowiedzią na pytania