Próbuję przeanalizować wykres i z tego co widzę to kurs przełamał wsparcie na 4,50 i teraz najbliższym (chyba słabym) wsparciem jest 2,90-3,10 zł. Uważacie, że jest szansa, że się tam zatrzymamy? Bo następne silne wsparcie to dopiero 2 zł, a to byłby dramat ;(
Myślicie, że warto teraz sprzedać akcje i ustawić się na którymś z tych poziomów, czy może poczekać na jakaś podbitkę i na niej wywalić?
Nie bede sie tu wypowiadal o at, ale zastanwaia mnie fakt ze spolka ktora ma miec 35 mln zysku za ten rok i kap okolo 100 mln leci tak na ryj....toz to c/z <4 ....zainwestowlaem w nia kase bo sporo gowien na NC a toz to perelka....gowna rosna bez zyskow a to na morde leci...
czyzby rynek dyskontowal ze nei uda im sie na innych rynkach....najgorsze jest brak plynnosci i przy mlaych obrotach jedziemy na dno ale jak pojdzie w gore to tez przy malych obrotach...
cos z tym podatkiem smierdzi ale przeciez o tym wiadomo juz bylo dawno dawano temu...
zal patrzec jak leci na ryj ale trzeba chyba dobierac bo nie chce mi sie wierzyc zeby spolka doszla za kapitalizacja rowna c/z=2 badz 3 ..normalnei brak rozumu sprzedajacym...
pozdr
3 z przodu się zapowiada, drobni pewnie nie wiedzą tego co grubasy, a grubasy sprzedają na potęgę. Wniosek jest jeden: w przyszłym roku drastycznie spadnie zyskowność i z obecnego c/z 5 zrobi się 30.
Dziś ogromny spadek na dużych obrotach. Z technicznego punktu widzenia wygląda to tragicznie. No ale to potwierdza tylko przewidziany przeze mnie wcześniej scenariusz. Pewnie do 2 złotych zlecimy w przeciągu kilku miesięcy...
moze jeszcze troche spasc ale wiecej kupujacych bedzie sie krecic kolo akcji i i tak bedzie odbicie w te same rejony, i potem trzeba zobaczyc czy wywalic na podbitce czy nie, jak tam kupujacy beda sie sprawowac, ale raczej wywalic.
Dnia 2010-11-22 o godz. 18:41 ~trader at napisał(a):
> moze jeszcze troche spasc ale wiecej kupujacych bedzie sie
> krecic kolo akcji i i tak bedzie odbicie w te same rejony,
> i potem trzeba zobaczyc czy wywalic na podbitce czy nie,
> jak tam kupujacy beda sie sprawowac, ale raczej wywalic.
To ciekawsze niz ToToLotek:-)
ale jesli spolka faktycznie wejdzie tez do Niemiec i nie tylko, a glupota z podatkiem krajowym od dotacji jest sztucznie wywolana, CELOWO wywołana, by zebrac akcje, to ja Mam FARTA :-)
Takiego Farta jak na IQPartners i Euro-Tax.
Ciekawa bedzie weyfikacja na koniec roku.
takie sobie prezenty zafundowalem i jutro zafunduje nadal.
mecenas
wg mnie niedługo odbicie, a czym się szybciej wysypią niecierpliwi tym lepiej.
Akcjonariat stały jest suuper, to prawdziwi ludzie a nie jakieś cypryjskie fundusze
RSI 23.5 STS 8.03.Kto ma dolary warto na bazie koreańskich armatek i wzrostu PKB w stanach opchnąć.Jak zatęskni zawsze można FED poprosić,może znów dodrukują.
Dziś znów dobrałem Photon,pięknie się rozwija.pozdro....
ja tez sie obkupilem. to niewiarygodne ze taka spolka zostala tak zeszmacona. nigdy nie sadzilem ze ponizej 4zl moze spasc a dzisiaj udalo mi sie na tych poziomach zakupic.
Dnia 2010-11-23 o godz. 23:09 ~majk napisał(a):
> ja tez sie obkupilem. to niewiarygodne ze taka spolka
> zostala tak zeszmacona. nigdy nie sadzilem ze ponizej 4zl
> moze spasc a dzisiaj udalo mi sie na tych poziomach
> zakupic.
Kiedys tak bylo na EEX , wczesniej na Immoeast.
Takie okazje sa raz , dwa razy do roku.
Czesto wynikaja ze zlej interpretacji prawa lub zwyklego przestepstwa ale w rekawiczkach.
Ale spolka o az takich zyskach i takich mozliwosciach nie czesto sie nawet w tej grupie trafia.
Nie znam ceny na jutro i za tydzien. Ale mam wyobraxnie co bedize juz po I kwartale 2011, po wyjasnieniu juz pokazywanego ogromnego zysku netto.
Ja bym proponowal szybko zrobic Walne i wypacic dywidende-nawet mozna zaliczkowac.
Fakty dokonane dobrze dzialaja na kieszen, tez glownych tworcow i wlascicieli.