Jak pisałem jakie 10pln no chyba za 4szt akcji,a teraz mała korekta
chyba 10pln ale już za 5szt,też mnie nieżle udupiło tutaj.
Nie dokupuję bo nie ma sensu średnia powyżej 3,3pln.
Na przyszlość będę sie trzymał z dala od spółek co taki skup prowadzą,ew wywalać na początku i czekać na zwałkę.
Ludzie nie liczcie na złote góry bo na razie to bryndza jest i kiszonka ze 6mies jak nic.
Przecież grubszym nie na rękę żeby rosło bo na razie mało skupili,po 2 płynność akcji tej spółki żenada dlatego takie jazdy nawet do 0,15pln dziennie w dół.
Na razie zapominam do maja 2011r o tej spółce,nie ma się co denerwować.
Szczęsliwego mikołaja i wysokich pensji i premii świątecznych jedynie liczyć ,no i nie pakować ich w akcje i uśrednianie ,lepiej coś kupić itp.
Pozdrawiam.
Cóż mnie się udało z tego wyjść z podniesioną głową. A nie było łatwo :( Wycofałem praktycznie swój kapitał, który wsadziłem przez te 3 lata zostawiając sam zysk. Owszem ja sobie uśredniałem wcześniej i powiem że wyszło lepiej niż na większości innych spółek :) Trzeba napewno rozważyć wiele opcji - głównym kryterium na jakie sobie trzeba odpowiedzieć jest czas bo Procad od tak sobie nie zniknie z GPW - ma jeszcze tyle kasiorki że spokojna głowa. Osobiście pomny różnych doświadczeń obrałem sobie już moją strategię (wiem jaki mam czas inwestycyjny wiem na ile kasy mogę liczyć). Co do Spółki przynajmniej akcji tu ubywa a nie [przybywa a Zarząd nie sypie przed złymi raportami i wydaje się być w porządku i to mi wystarczy żebym był prawie spokojniutki.
jak umorza w grudniu akcje - bedzie ich mniej - beda cenniejsze, coraz wiecej chetnych na zakup procadu i starym zwyczajem na wiosne odbiją powyżej 5 zeta, będzie niezły prezent
Tak przyznaje i ja dziś co nieco przytuliłem - muszę wzmocnić swoją pozycję - nie miałem juz po 2,30 PLN - przyznaje się bez bicia. Dziękuje za papier
Może coś i jutro się przylepi- przecie muszę o średnią zadbać bo troche przypał- no trezba zejsc poniżej 3-jiki chociaz :) na mych precelkach
He to co z tego - akcyjki są i tak w bezpiecznym sejfie czy umorzone czy też niemorzone i czekają na piękniste akwizycje a te będą piękniejsze jak kurs będzie szybował a nie obijał się o średnią skupu. Jeszcze raz AutoR dostał za zapłatę m.in 100 tysi po 2,40PLN Procadziaka z lock upem do 2012r . Kowal jest już w RN i tak naprawdę potrzeba tylko marchewki :)
Nie kłamać mnie - miało być umorzenie do końca 2009 potem 2010 a teraz mamy 2012 i ewidentnie widać że akcje są skupowane w celu akwizycji :) a tych się za akcje udanych nie zrobi jak kursik będzie cinko pierdział :(
Tak se myślę że na 100 akcjonariuszy 50 chciało by umorzenia 50 było by przeciw. Wszystkim się nie dogodzi :( Ci bardziej długo terminowi chcą wydaje mi się tak jak teraz jest że mają czas i może akurat koniunktura wróci byc może wraz z upadkiem mniejszej konkurencji.
Akcje tak czy siak są zamrożone i nie ma ich w obrocie- długo nie będzie (2012) i sadze że jeśli będą wymieniane w przyszłości na akwizycje dla innych spółek to z odpowiednimi lock upami (patrz 100 tysięcy dla AutoR z lock upem do 2012r) i napewno nie po cenach niższych niż zostały zakupione. Jeśli uda im się skupić za całą kasę to 35% walorka, który był w IPO zostanie skupiony. Zostanie 65% walorka raczej drogiego.
Może faktycznie byłoby lepiej umorzyć i ewentualne akwizycje dawać z kasiorki ale jak widać (AutoR) akcje są lepsza karta przetargową i zarząd o tym wie :)