• Prezes w telewizji Autor: ~ja [213.25.205.*]
    Bardzo pozytywnie odebrałem wywiad w tvn cnbc , kumaty gośc .Fundamenty ok , inwestycja trafiona , 2011 to pewne zyski , jak wasze wrażenia?
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Gladiator [79.185.192.*]
    jak mozesz ocenic ze jest kumaty?Znasz dobrze temat drewna?BO ja nie.Gosc jest elokwentny a czy kumaty kwestia do dyskusji.To co mi sie nie podoba to te zadluzenie.Powtarzam nie przejmuje sie spolek dopinajac wszytsko na styk plujac krwią a skutek tego niepewny.Najlepsi robia to inaczej.Ponoc maja jakies wolne srodki,nieruchomosc przy lotnisku itd ale ile to jest kasy nie podal a po przeciwnej stronie 90 mln dlugu z % ktory trzeba bedzie oddać.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~kef [217.173.190.*]
    z maja:"Wszelkie pozwolenia już mamy. Powstała spółka celowa do realizacji tego projektu – mówi Daniel Mzyk, prezes Pagedu. Zarząd nie zdecydował jednak, czy będzie ona realizowała inwestycję sama czy z partnerem. Budowa ma ruszyć jesienią tego roku. – Liczymy na kilkadziesiąt milionów zysku z tego projektu, w zależności m.in. od rynku czy etapów sprzedaży – mówi Mzyk. Spółka posiada też grunt przy ul. Mineralnej w Warszawie. – Na 5 tys. mkw. wybudujemy magazyn dla jednego z funduszy. Inwestycja powinna zakończyć się w pierwszym kwartale przyszłego roku – mówi prezes. Pozostałe tys. mkw. powierzchni zostanie sprzedane pod budowę sieci handlowej. – Na transakcji zanotujemy kilkanaście mln zł zysku – mówi Mzyk. Kwoty te nie są uwzględnione w tegorocznych prognozach grupy."
    Wnioski sam wyciągnij choć pewnie zaraz będzie o pluciu krwią.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Gladiator [79.185.190.*]
    dzis tylko sliną

"Na 5 tys. mkw. wybudujemy magazyn dla jednego z funduszy. " z tego wnioskuje ze Mzyk chce zrobic z pagedu dewelopera.Co mam niby wnioskowac.Wyszlo Ci 90 mln??Gdzie sa liczby.Bicie piany
    .Karkosik przejal upadajace maflow za 1/3 ceny puiscil tanie emisje z pp chlopaki sfinansowali prawie wszystko.TU koszty beda splacane latami jesli nie przez dziesieciolecia.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~kef [217.173.190.*]
    Wkleiłem jedynie informację z której można wnioskować, że firma ma grunty z których wyciągnie kilkadziesiąt milionów złotych zysku które mogą posłużyć spłaty zobowiązań za Sklejkę Pisz. Widzę, że jednak i taka informacja to powód do jęczenia światowej klasy specjalisty ds sklejki.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~G;ladiator [79.185.169.*]
    oczywiscie ze powód.kazdy powod jest dobry zeby szukac dziury w calym na gieldzie.Mam 36 lat i prawie 10 lat doswiadczenia na tym łez padole.Dla mnie to wojna akiedy walcze musze wiedziec czym wrog smaruje chleb i jaka bzyka kochankę. Ten sposob przejęcia jest jednymz ki8lku powodów zeby nie ładowac w paged zbyt duzej ilosci kasy.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Gladiator [79.185.169.*]
    a jesli ktos jest mlodym optymistą ktory chce patrzec na wojne przez rózowe okulary prosze bardzo ,ma do tego prawo tak dlugo na ile starczy mu pieniędzy.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~ja [213.25.205.*]
    Weż pod uwagę że 4kw wg prognozy to zysk 8mln , prognoza na 2010 18,5 mln po 3 kw jest 10 więcej optymizmu
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~aka [91.94.167.*]
    z palcem w d... przekrocza ta prognoze,w IV kwartale 4 banki od samego ubezpieczyciela bedzie + to co zarobia na dzialalnosci produkcyjnej(a juz zaklady z segmentu meblowegbo dzialaja pelna para...), mysle ze 2010 zostanie zamkniety z zyskiem 22mln,tylko dlatego nie podnosza prognozy aby sie nie zblaznic po raz kolejny jak cos nie wypali / rynek sie zalamie
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Gladiator [79.185.179.*]
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-paged-18-5mln-zl-8-1mln-akcji-2-28zl-zysku-na-akcje-c-z,9037612.html

mysle ze korekta nabiera wiatru w zagle.Jesli Koreance sie wezma za leb bedzie niekiepsko.Pamietam 2004 atak terrorystyczny whiszpanii przecena -35% zmiotla mnie w 3 dni zBoryszewa ostatecznie okazala sie doskonała okazja do kupna.Mysle ze tym razem moze byc podobnie i warto wykorzystac nizsza cene pagedu do kupna.will see
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~cierpliwy [83.11.212.*]
    gladiator jestes słabeusz
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Gladiator [79.185.182.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/7,992095_PAGED-SA---ustanowienie-zastawu-na-aktywach-o-znacznej-wartosci.html

Rynek nie jest zachwycony ta emisją,kurs akcji doskonale to oddaje.Ciekaw jestem czy duzy pozwoli spasc ponizej 18zl czy odbierze ponownie.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Gladiator [79.185.191.*]
    http://www.pb.pl/2/a/2010/12/10/Zamiast_mebli_bedzie_prad
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Gladiator [79.185.185.*]
    zadnych komentarzy?
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~mc [78.9.73.*]
    Nudy. Nikt nie kupuje. Papier pomalu dryfuje na poludnie.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Gladiator [79.185.195.*]
    Pomijając kwestie tego nieszczęsnego przejęcia na oparach sytuacja w ktorej brakuje surowca do produkcji caly ten biznes stawia pod znakiem zapytania.Okazuje sie ze wtym kraju nie ma drzewa a kazdy bije sie o nie jak o chleb.Zdrowe drzewo ktore produje tlen czy mebel potrzebny w moim domu ten dylemat stanie dylematem byc może za 100 lat a dzis mamy tylko spadki.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~kef [213.17.208.*]
    Czyli już nie kupisz akcji Pagedu tak jak planowałeś? Bardzo dobrze. Rosnące ceny drewna to w mojej ocenie największy problem Pagedu. Słaba złotówka w jakimś stopniu to jeszcze rekompesuje. W dłuższym okresie muszą jednak zainwestować w ten planowany ale i trudny biznes na wschodzie. Zresztą nie chce mi się z Tobą dyskutować. Chętnie bym popisał z kimś o plusach i minusach tej spółki. Z kimś patrzącym na rzeczywistośc w miarę obiektywnie :)
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Gladiator [79.185.195.*]
    Nie dyskutuj ze mną dyskutuj zrynkiem.Rynek pokazuje Ci wkursie jakie ma zdanie.Meble nie rusza dopóki nie ruszy deweloperka.Mysle ze społka ma potencjal 40-50% w skali 1,5roku to bedzie zalezalo od charakteru rynku,Masz rację raczej nie kupię tych akcji ,znalazlem lepsze okazje.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: krzychkul [62.244.152.*]
    błąd meble już ruszyły i to ostro. Powodzianie kupują. I to zobaczymy w wynikach za IV kwartał i I 2011roku. Od kolegi wiem, że nie mógł kupić jakiś tam mebli pod zabudowę i musi poczekać bo są kolejki i powodzianie czekają na swoje meble. Nie wiem co to za firma. Ale nie każdemu będzie się chciało czekać i pójdzie do konkurencji. Także o sektor meblowy w Pagedzie jestem spokojny.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Gladiator [79.185.193.*]
    Kolego j a k i e meble?Sadzisz ,że powodzianie kupują mahoniowe złoto">Niemam pojęcia jakie będą wyniki i dwa razy zastanowilbym sie prognozując przyszlość.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Kef [213.17.208.*]
    No popatrz, a wcześniej wklejałeś artykuł o tym, że drewno pójdzie na opał zamiast na meble. Czyli wg twojej śmiesznej logiki Paged to meble zbyt wysokiej jakości jak na powodzian, ale drewno na te mable będzie na tyle niskiej jakości żeby je spalać. Genialne! Na siłe krytykujesz i się udzielasz mimo, że wiedze masz sam wiesz jaką :)
    Paged ma swietne tanie meble które ida jak woda ,osiaga na nich wysokie marże i nie bagatelny zysk dlatego tak bardzo chce sie pozbyc tej mlekodajnej krowy...

http://www.parkiet.com/artykul/7,993213_Forte-chce-kupic-meblowa-czesc--Pagedu--Czy-dojdzie-do-transakcji-.htm

Nie zarzucaj komus braku logiki aby bo moze kiedys okazac sie ze zostaniesz medrcem bez pieniędzy.
    Lepiej być medrcem bez pieniędzy niż... głupkiem bez pieniędzy. Więc jak będzie z tym drewnem, będą je złośliwie palić Pagedowi czy nie? :) Paged zarabia na sklejce a na meblach wychodzi na zero. Czy wyniki w tym roku z tego powodu są złe? Chyba to nie taki trup bez perspektyw te meble skoro wklejasz artykuł o zainteresowaniu Forte? Nie przeginaj z tym optymizmem ;)
    http://www.tvncnbc.pl/finansowanie-i-przejecia-pagedu,7954925,21,klip.html#

Posluchaj uwaznie jak ślimaczy.Jesli ta ustawa wejdzie w zycie bedzie srać paged forte i wielu innych.Mzyk dobrze to rozumie dlatego chce sprzedac meble i schowac kase do kieszeni.
    Tak, Ty najlepiej wiesz co chce Mzyk. Przyjmując Twoje rozumowanie - Paged sprzeda część meblową. To byłaby zła czy dobra informacja? Dla Ciebie jak sprzeda to będzie zła i jak nie sprzeda to też będzie zła. Dlatego rozmowa z Tobą nic nie wnosi.
    zredukuj pozycję jestes zbyt zaangazowany w te akcje
    Kolejny wpis który nic nie wnosi na temat Pagedu więc skończmy tę rozmowę. Możesz dzielić się już swoją wiedzą bez obawy, że ktoś Ci odpisze.
    A co ty niby tu wymysliles ciekawego?Wkleiles jeden zasrany watek ktory kazdy moze sciagnac z parkietu.Ja wierce szukam wyciagam wnioski,szukam chodz nie mam tych akcji.Beze mnie ten watek dawno by zdechł.Masz jakies info ktorych nikt nie zna mów.Troche samokrytyki.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~mc [78.8.216.*]
    jakbys nie mial akcji to bys sie tak emocjonalnie nie angazowal:)
    Od 2008 nie dokonalem na rynku zadnej transakcji.

http://www.biznes.meble.pl/aktualnosci,wypowiedzi-fachowcow-cz-1-polskie-meble-2010,9834.html
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20091208&id=po02.txt

Przydalaby sie 2 interwencja Dyzmy.

Zasady bez zasad

- "To nie są żadne zasady, jeśli firma w ciągu kilku sekund musi zdecydować o tym, czy być, czy nie być na rynku, czy podbić już i tak nieopłacalną cenę o kolejną złotówkę w dogrywce aukcji, czy zostać zupełnie bez surowca w kolejnym półroczu - irytuje się Kazimierz Wejer, współwłaściciel rodzinnego zakładu z Wejherowa, który w czasach swej świetności zatrudniał nawet 800 osób. Obecnie rodzina Wejerów zastanawia się, czy w ogóle dalej prowadzić swój zakład, skoro nawet rynek zakupu drewna jest jak gra w ruletkę.
    Przedsiębiorcy nie tracą nadziei, że w przyszłości jeszcze powróci system sprzedaży drewna, który zagwarantuje masę stałym odbiorcom.
    - Sytuacja jest nerwowa, przygotowujemy s

A więc moja obawy ignoranta nie sa jak widac bezpodstawne przynajmniej wsród małych firm.Chodz taka mała to ona chyba nie jest.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~Kef [217.173.187.*]
    Chłopie masz problemy z nerwami. Wyluzuj trochę. Pisałem przecież, że rosnące ceny drewna to największy problem Pagedu, choć w tym roku przy takiej złotówce na sklejce przecież dobrze zarabiają. Najeżdżasz na wszystkich: że Pagedowi drewno spalą, że na powodzian to samo drewno jest zbyt dobrej jakości, że ma kupę kasy w nieruchomościach, ale Ty nie wiesz ile więc to też zła informacja, że ktoś jest zainteresowany kupnem od Pagedu mebli. Nie dziw się potem, że nikt nie ma ochoty na takie jednostronne wywody odpisywać.
    jestes za chudy w uszach i kasie zeby podjac ze mna polemikę dlatego konćze ja od tej pory komentuje tylko argumenty,zreszta robiłem tak zawsze.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~mc [78.8.212.*]
    chciałem tylko przypomnieć, że Mzyk zamierza wrowadzić sklejke Pisz na giełde z cena rynkowa 180 mln zl., ale nie wiem czy w tej waszej merytorycznej rozmowie ma to jakies znaczenie:)
    No i pewnie dlatego tak zjeżdża:)
    Rozumiem ,ze kryzys dał po ryju meblarzom ale ,że cała branża "jadłodawców" piszczy to mnie lekko zdumiewa.
    Sprzedają.Jak myslicie fachowcy od sklejki dlaczego?

http://www.parkiet.com/artykul/7,997960_PAGED-SA---zmniejszenie-udzialu-ponizej-10--w-ogolnej-liczbie-glosow-na-WZ-Spolki-przez-akcjonariusza.html
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~mc [78.9.73.*]
    niesamowicie gigantyczne zmniejszenie. Idz sobie gladiator stad bo tylko zbedny wiatr siejesz
    811tys przy 8mln akcji i ff 47% to mało?No jesli to jest mało to nie wiem jak zareagowalby rynek na wiecej.Rozumiem nerwy ale to nie ja zbijam kurs , nerwy tu nie pomogą.Tylko zimna krew.
  • Re: Prezes w telewizji Autor: ~mc [78.8.221.*]
    postaraj sie czytac tekst ze zrozumieniem:)
    Racja.My fault.Mam zbyt wiele spólek na celowniku.
    Tak czy siak wplyneło to na kurs,mysle ze to nie koniec.
[x]
PAGED 0,05% 58,40 2017-10-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.