Dnia 2010-11-17 o godz. 14:39 ~dym napisał(a):
> to już czas żeby wyjść z ukrycia.To może wreszcie po męsku
> przedstawimy się na tym forum?
Wygląda to z dziennikarskiego punktu widzenia, że kris b egzystuje na forach giełdowych a kolo/ tup, tupeczek, google i paru innych to byty giełdowe na użytek forum tup.Radzę kupować!!
Tak, masz rację kupujcie!! Przecież ja nikomu nie zabraniam kupować. Chciałem tylko by ci co bardziej rozgarnięci zobaczyli, że pomimo tego, że spółka jest tania to nie jest dobrą inwestycją bo nikomu nie zależy na wysokiej cenie akcji, a jeżeli nikomu nie zależy to nikt nie będzie się strał i pracował na jej dalszy rozwój. Póki będą mieli z czego żyć, a będą mieli bo z wynajmu zawsze te kilka groszy dostaną to nie kiwną palcem, żeby coś zarobić, bo po co? Przypomnę wam ten wpis pod koniec 2011, 2012...... o ile dożyję i zobaczycie, że Siewierz, Forest-hill,Bydgoszcz podzielą losy livingsteel. Przecież im nawet się nie chce wyemitować obiecywanych obligacji, żeby mieć za co ruszyć. Takiego nic nie robienia żadna ze spółek nie uprawia
Ja też siedze na tupie i jestem troche w plecy. Mysle jednak, ze im gorzej na gieldzie tym bardziej beda doceniane perelki z wartosciowymi aktywami i bez zadluzenia czyli takie jak tup. Dzis lekki spadek a np takie bomi, ktore przeinwestowalo ponad 20% w dol. Szlag mnie tylko trafia bo dotychczas potrafilem przewidziec wzrosty na takich perelkach jak immoeast czy mwtrade a ostatnio na nicolasgames a na tupie zanosi sie na dlugie oczekiwanie, no trudno ,trzeba czekac.
Bo kiepskie masz informacje. TUP wcale nie jest mało zadłużony. To, że Prezes mówi że mają niższe zadłużenie niż spółki o podobnym profilu to nie oznacza, że jest ono niskie. Poczytaj lepiej raporty. Zadłużenie paradoksalnie nie jest jednak problemem tej spółki jeżeli chodzi o wypłacalność ale jest problemem jeżeli chodzi o podejmowanie decyzji inwestycyjnych. Inaczej mówiąc nie będą ryzykować inwestycji jeżeli na tym poziomie przychodów są w stanie zamykać rok za rokiem symbolicznym zyskiem lub niewielką stratą. Wystarczyłoby przecież tylko zrobić tak: sprzedać działkę pod livingsteel, sprzedać PAGI i forest hill po zatwierdzeniu planu. Pozbyć się Rody i Duncon bikes. Zostawić sobie tylko nieruchomości na wynajem czyli TUP Property i x-press couriers no i może ten Nieporęt bo on nawet ostatnio zaczął przynosić zysk. Wyemitowaćobiecane obligacje tak za jakiejeś 80 mln. i mając w kupie jakieś 100-110 mln. zabrać się z kopyta za Siewierz. Po czymś takim akcje macie po 40 zł w pół roku. Ale po co się męczyć jak nie trzeba. Akcje tylko wtedy pójdą w górę jak coś zacznie się dziać, choćby to nawet zysku nie przyniosło ale musi być działanie.
kolega kolo ma po czesci racje-ciekawe propozycje.ale widac ze moritzom na razie nie zalezy.tup jest jak zastal-gola ziemia lezy do zagospodarowania a zarzady obu spolek nic nie robia.ja kupilem pod ten bank ziemi a wrzrosty sie zaczna jak zaczna na nich robic to co od 2lat obiecuja-ale wtedy zaczna sie dynamiczne wzrosty.kolo wymienia sume startowa pow.100mln-a oni z emisji ostatniej wzieli 110 mln-ja po czym takim na miejscu moritza glupio sie w tv nie usmiechal-nie mialbym wstydu pokazywac sie na oczy tym co oplczali emisje po 20 zl-troche obiektywizmu nie zaszkodzi/pozdro
mają ciepłe posadki, stałe wypłaty i może jakieś premie sobie robią za dobre zarządzanie....to po co mają się wychylać i ryzykować??? Dla nich pienię dzy starczy jeszcze na kilka lat.....
przyjaciel ludu -tusk pod siewierzem.super patriota-autor slow-''polskosc to nienormalnosc''.kocha unie europejska razem z popychadlem-buzkiem-zdrajca solidarnosci.ktory uciekl do liberalow z po.kochaja europe zapominajac o polsce.spytajcie sie ich kto zalozyl unie europejska.nawet nie znaja prawdy.nikt inny jak jozef rettinger-pseudonim ''salamandra''-tworca poteznego klubu bildenberg-.drugi po papiezu polak z takimi mozliwosciami-mial wolny wstep do bialego domu i angielskiej downing street 10-o kazdej porze-oczywiscie tusk i komorowski-ci pozal sie boze europejczycy tego nie wiedza a spytajcie sie nauuczycieli historii-tez nie wiedza.rettinger w wieku 19 lat byl juz doktorem na sorbonie znal plynnie 5 jezykow.szara eminenja gen sikorskiego.prawdziwy tworca jednosci europy.komisarzu lewandowski i premierze tusk nie znacie nawet tego naszego genialnego rodaka-wstyd
prezesie moritz genialny premier tusk-grajacy w wolnych chwilach na orliku w siewierzu a wy w warszawie.czy wam sie przypadkiem nie pomylily kierunki.mieliscie wyjatkowa okazje sie wypromowac.a juz wiem przy zwale na gpw-pilnowaliscie tupa-skonczyl na zero -macie dobra reke
genialny krisie - miałeś ponad miesiąc na douczenie się, co to jest RGR. Nic, nic i nic, odkąd napisałem na ten temat - czyli jesteś cienki bolek przy Tusku
do ff-powies sobie kolego portret rudego nad luzkiem i upajajaj sie jego sukcesami-radze dolaczyc zdjecia schetyny .grada i klicha-co do tupa to poczytaj sobie o czyms takim jak inwestowanie w wartosc.ten twoj rgr tez sobie powies nad lozkiem
Patrzcie jak wasza spółka rusza z kopyta,a wy nic tylko sprzedajecie. Co z wami:)) Brak wam wiary. Przecież to taka perełka. Będzie multipleks w Bydgoszczy, miasto w Siewierzu, osiedle Forest hill w Katowicach, za chwilę PAGI wchodzi na Newconnect. Tylko z czego oni to wszystko sfinansują. Może z recitalu, który organizują.http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101112/BYDGOSZCZ01/263996488
nie ucz mnie kolego gry na gieldzie nie wiem jaki ma staz ale jaj mam wystarczajacy aby kierowac sie wlasnymi przykazazaniami-i bez obrazy -ty zrobiles dobrze wywalajac po 8.88 ja zostalem i tewstuje egzamin rynku.popatrzylem sbie dzisiaj z kumplem w moim bdm wykres tupa i od ceny 9.4 to nieustanny zjazd w dol i to bez obrotow.wg mnie ta spolka ma juz dosc-a te glupoty wypisywane przez niektorych o 4-5 zl to nawet nie ma co komentowac-6 zl to byla ostatnia promocja i teraz piszcie dalej swoje wypociny.pozdrawiam wytrwalych i pamietajcie ze kupujecie za pol ceny
hehe - a jakiż Ty masz staż jesli nawet nie dostrzegłeś RGR po moich uwagach?! i do tego używasz słynnego "dla wytrwałych", który wskazuje na naiwność przez niektórych zwanym poziomem leszcza. Natomiast jestem wystarczająco długo na giełdzie, żeby pamiętać po Elektrimie - który wypadł z giełdy - BIO czy OIL - który jest blisko - uwagi typu, że to niżej juz nie może spaść! Nie wiem czy TUP jest bankrutem czy nie, ale patrząc na wykres, to taki papier tylko bym kupił na day trading - oczywiście na mocnych wsparciach. Jak jednak pisałem po jednostkowym wystrzale - obrót za mały abym wchodził.
ach to nie wiesz czy tup jest banktutem czy nie-to dziekuje za dyskusje z toba.i po takim tekscie szukasz jeszcze rgr na tej spolce-zalosne.a co do eletrimu to zostawilem sobie go 3000 i nie oddalem w wezwaniu i kazuje sie ze warto bylo czekac.kto wytrzymal jazdy na elku a dotch sie zaliczam-zniesie na gieldzie juz wszystko.taki tup to dla mnie przedszkole-rysuj sobie dalej rgr-ale inwestowanie w wartosc wewnetrzna firmy to widze dla ciebie nowosc-poczytaj troche ksiazek i nie kieruj sie tylko analiza techniczna.to jest zreszta koncepcja buffeta a nie analitykow
żałosne jest to, że piszesz o RGR, który się potwierdził jako o czymś wyimaginowanym. Powtarzam jeszcze raz - wykres wygląda fatalnie i 5 jest wielce prawdopodobne. Jeśli natomiast przebije 5, to z inwestowania w wartość zostanie tylko smród buffeta
Najbardziej mnie ciekawi jak was wycyckają z PAGI. Założę się, że nic z debiutu tej niewątpliwie dobrej spółki nie będziecie mieć. Wiecie kto zarobi. Ciekawi mnie tylko jak to zrobią.http://www.pagi.pl/pagi-uruchomila-czwarta-stacje-bazowa-dla-sieci-wimax,d40.html