• wyniki za III kw Autor: ~czuczu14 [83.29.109.*]
    Zadłuzenie lekko wzroslo , przychody mogly byc wyzsze , wynik netto jak zwykle nie zachwycil ale aktywa solidnie wzrosly i to duzy pozytyw zwlaszcza , ze wpływ na to miala rozwijajaca sie sekurytyzacja w spolce. Znowu wartosc ksiegowa znaczaco w góre . Widac , że firma nastawila sie na inwestycję w daleką przyszłość . Ktoś ma łeb na karku . Myślę że niedługo spółkę doceni jakiś wiekszy gracz .
  • Re: wyniki za III kw Autor: ~piterro [87.206.161.*]
    no widzisz jak docenili. Dalej są fajfusy co wywalają poniżej 6zł, beznadzieja jakaś. Zwiększenie rentowności (zysk podobny jak rok wcześniej przy mniejszych przychodach), WK ponad 7 zł, trafnie zauważyłeś że ktoś rusza mądrze głową w tej firmie. Tylko wątpie, by to przełozyło sie na sensowne wyceny akcji VIN. Przynajmniej na razie. Pozdro
    czy są jakieś konkursy na najbardziej niedowartościowane spółki na gpw? Myśle że vindexus zdobyłby jedną z trzech pierwszych nagród...
  • Re: wyniki za III kw Autor: ~emeryt [46.113.143.*]
    Ulokowaną mam tu 6 miesięczną odprawę emerytalną. Zysk miał być na wycieczkę życia. Na razie mam stratę. Chyba o tej spółce za mało się mówi bo to jedna z niewielu perełek mądrze ostatnio zarządzana. Czekam na wzrosty - ze zniecierpliwieniem bo czas ucieka a nie chcę by dopiero moi spadkobiercy pojechali dookoła swiata
  • Re: wyniki za III kw Autor: ~czuczu14 [79.191.90.*]
    trzymam akcje ponad rok . Miałem okazje sprzedac z zyskiem i nie żałuję . Sprzedam niebawem po 20zł za akcje ,ale tylko polowe pakietu .Drugą połowe sprzedam po 35 zł . pozdro
    Ciesze sie czuczu że jesteś takim optymistą, ale ja nie widze ciekawych perspektyw przy obecnym stanie zaangażowania spólki chociażby w info dla inwestorów. Pewnie im na tym nie zależy, bo FF mały i w ogóle niegramotny, co widac po śmiesznych obrotach. Z jednej strony dobra branża i fakt, że ktoś zakopał 2mln akcji na lepsze czasy, a z drugiej niebezpieczeństwo, że jak ten ktoś zapragnie wyjść to zwali kurs na 3 zł i nie bedzie komu tego odkupić. 20 zł- powiedz czuczu- zaklinasz rzeczywistość bo zaczął Cie męczyć marazm na tym papierze? Pozdro
  • Re: wyniki za III kw Autor: ~czuczu14 [79.191.95.*]
    sorki piterro że tak długo nie odpisuje. Rzeczywiście to ,nie miałem ani nastroju do pisania ani za bardzo czasu.Co do spółki to moje ambicje na 20 zł podtrzymuje . Wyjść ze spółki na obecnym poziomie wykluczam za to myśle o zakupie kolejnego pakietu ( moim zdaniem warto jeszcze zainwestowac , bo vindexus też teraz inwestuje.) . Z drugiej strony gieldy widac wzrosty na WIG 20 i tu żałuje ,bo nie mam żadnych akcji . Są jednak takie firmy które dużo straciły do WIG np. żurawie, advadis. Sądze , że małym graczom potrzebny jest kapitał aby rozkręcić mniejsze spółki , a tego narazie brakuje.Ja cierpliwie pozostaję przy swoim i czekam aż karta się odwróci , wtedy sie zacznie gra....
    Witaj Czuczu.
    Widze że jedziemy na tym samym wózku. Ja też mam sporo vin i po takiej cenie nie oddam, ale raczej nie dokupię. Dotychczas jestem na zero na tej inwestycji. A można było pół roku temu kupic np. KGHM albo chociaż Lotos:)
    pozdro dla niedobitków, co zajrzą tu czasem
[x]
VINDEXUS -0,35% 14,25 2026-02-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.